Νέα

Η ΣΕΑ ζητά συνάντηση με τον υπουργό Τουρισμού Χ. Θεοχάρη

Συνάντηση με τον υπουργό Τουρισμού Χάρη Θεοχάρη ζητά η Συνοντιστική Επιτροπή Αγώνα (ΣΕΑ) των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων ΙΚΑ,  OAEE, ΔΗΜΟΣΙΟΥ, ΠΟΣΕ-ΟΑΕΕ, ΕΛΤΑ, ΟΣΕ,  ΠΕΣ-ΝΑΤ, ΠΣΣ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ, ΠΟΣΕΑ-ΕΤΕΑΕΠ και ΕΣΤΑΜΕΔΕ για να συζητήσουν τα θέματα του κοινωνικού και θεραπευτικού τουρισμού των συνταξιούχων.

Στην επιστολή της, με ημερομηνία25/5/2020, η ΣΕΑ αναφέρει:

«κ. Υπουργέ

Λίγο πριν ξεσπάσει η πανδημία πραγματοποιήσαμε συνάντηση με τον  Διευθυντή  του Γραφείου σας καθώς και άλλους αρμοδίους του Υπουργείου Τουρισμού, για τα ζητήματα του Κοινωνικού -Θεραπευτικού Τουρισμού των συνταξιούχων.

Σε αυτή μας την συνάντηση μετά από συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων, καταλήξαμε ότι το ζήτημα αυτό θα μελετηθεί από μεριάς του Υπουργείου και θα μας δοθούν συγκεκριμένα οι θέσεις σας.

Με δεδομένο ότι ο καιρός των διακοπών έρχεται και τα προγράμματα για ορισμένες κατηγορίες εργαζομένων, ανέργων, επαγγελματιών, αλλά και άλλων κοινωνικών ομάδων καταρτίζονται, θα θέλαμε να γνωρίζουμε με βάση την προηγούμενη συζήτησή μας ποιες είναι οι θέσεις σας για τα ζητήματα των συνταξιούχων. Η θέση μας είναι ότι οι συνταξιούχοι πρέπει να συμπεριληφθούν άμεσα στα προγράμματα αυτά.

Πέραν των άλλων, σας  είναι γνωστό ότι στους συνταξιούχους του ΟΑΕΕ έχει συγκεντρωθεί ένα μεγάλο ποσό που ξεπερνά τα 35 εκατομμύρια χρήματα που παρακρατούνται από τις συντάξεις τους για το σκοπό αυτό».