Νέα

Συγκεντρώσεις και πορείες σε Αγρίνιο και Θήβα

Μαζικές συγκεντρώσεις και πορείες έγιναν στο Αγρίνιο και στη Θήβα στις 4 Οχτώβρη 2017 στα πλαίσια της αγωνιστικής δράσης σε όλη τη χώρα το πρώτο δεκαήμερο του Οχτώβρη.

Αρχικά χαιρετισμό στη συγκέντρωση απηύθυνε ο πρόεδρος του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ Αιτωλοακαρνανίας και μέλος της διοίκησης της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ Ελλάδας, Γιώργος Δημητρουλής, ο οποίος εκτός από τα προβλήματα των συνταξιούχων, αναφέρθηκε και σε αυτά που αφορούν την εμπλοκή της χώρας μας στα ιμπεριαλιστικά σχέδια (πυρηνικά στον Άραξο κτλ). Επίσης στάθηκε στα προβλήματα των αγροτών, ενώ δεν παρέλειψε να μιλήσει για τους σημερινές συντάξεις και μισθούς «πείνας» όπως τα χαρακτήρισε. Oι συνταξιούχοι, τόνισε ο ομιλητής, διαμαρτύρονται για τις περικοπές σε κύριες και επικουρικές συντάξεις καθώς και την εφαρμογή της προσωπικής διαφοράς που μειώνει περαιτέρω τις συντάξεις τους.

Κεντρικός ομιλητής της συγκέντρωσης ήταν ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΟΑΕΕ, Παντελής Τάτσης, ο οποίος αφού ενημέρωσε για τα αποτελέσματα της συνάντησης που είχε η ΣΕΑ Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων με τον υφυπουργό Εργασίας Τάσο Πετρόπουλο στο πλαίσιο της παναττικής κινητοποίησης. Στη συνέχεια αναφέρθηκε στα αιτήματα και τις διεκδικήσεις των συνταξιούχων, καλώντας σε συνέχιση και κλιμάκωση του ταξικού αγώνα ενάντια στα νέα αντιλαϊκά μέτρα που ακολουθούν.

Ακολούθησαν χαιρετισμοί από τον πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Αγρινίου Μιχάλη Κατσιγιάννη, την πρόεδρο του Σωματείου Συνταξιούχων ΟΑΕΕ Αγρινίου και Περιχώρων Τασία Μαργάρα, τον πρόεδρο του Σωματείου Συνταξιούχων ΟΑΕΕ Αμφιλοχίας Δημήτρη Αρσένη, τον πρόεδρο του Σωματείου Συνταξιούχων Δημοσίων Υπαλλήλων Νομού Αιτωλοακαρνανίας Κώστα Κουκόπουλο και από τον οργανωτικό Γραμματέα της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ Ελλάδας Παναγιώτη Πάλμο.

Στη συγκέντρωση παραβρέθηκαν και χαιρέτισαν το ΔΣ του Εργατικού Κέντρου Αγρινίου, η Ένωση οικοδόμων και συναφών επαγγελμάτων νομού Αιτωλοακαρνανίας, το Σωματείο χειριστών, ο Σύλλογος συνταξιούχων εμπόρων ΟΑΕΕ – ΤΑΕ, το Σωματείο ιδιωτικών υπαλλήλων Αγρινίου «η Ένωση», το Σωματείο οδικών μεταφορών, το σωματείο ΟΑΕΕ Λευκάδας και ο σύλλογος για την προστασία του περιβάλλοντος Νιοχωρίου.

Μετά την έγκριση του ψηφίσματος ακολούθησε πορεία στους δρόμους της πόλης, με κατάληξη στα γραφεία του ΕΦΚΑ, όπου και παραδόθηκε το ψήφισμα.

Στη Θήβα

Μαζική ήταν και η συμμετοχή των συνταξιούχων του ΙΚΑ, του ΟΑΕΕ και του Δημοσίου και της Στερεάς Ελλάδας, που συγκεντρώθηκαν στην πλατεία της Θήβας στις 4.10.2017.

Στη συγκέντρωση μίλησε ο Γενικός Γραμματέας της ΠΟΣ-ΟΑΕΕ Διονύσιος Σβορώνος.

Επίσης παραυρέθηκαν εκ των οποίων και κάποιοι χαιρέτησαν οι : Σεραφείμ Γκούβας, μέλος του ΔΣ της ΠΟΣ-ΟΑΕΕ, Λέανδρος Μάκας, αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ, Σούλα Ακζιώτη, μέλος της Διοίκησης της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτικών Συνταξιούχων, Χρυσούλα Λαμπούδη, πρόεδρος των συνταξιούχων Δημοσίου Αθήνας, Φάνης Παπαθωμάς, αντιπεριάρχης, Γιώργος Ψυχογιός, πρόεδρος του περιφερειακού Συμβουλίου Στερεάς Ελλάδας, Γιώργος Ιωσηφίδης, πρόεδρος του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ Φωκίδας, Αργύρης Λαγκουράνης, πρόεδρος του Σωματείου Συνταξιούχων Δημοσίου Φωκίδας

 

Αμέσως μετά ακολούθησε πορεία, η οποία κατέληξε στο Δημαρχείο της Θήβας, όπου επιδόθηκε το ψήφισμα της συγκέντρωσης.