Νέα

Καμμιά κατάσχεση σπιτιού!

Η Ένωση Συνταξιούχων ΟΑΕΕ Αθηνών και Περιχώρων με ανακοίνωσή της καλεί στη συγκέντρωση ενάντια στους πλειστηριασμούς που θα γίνει στο υπουργείο Οικονομικών στο Σύνταγμα, την 1η Νοέμβρη 2017 στις 9 π.μ.

Στην ανακοίνωσή της η Ένωση Αθηνών αναφέρει: «Η βάρβαρη πολιτική της κυβέρνησης δεν έχει τελειωμό! Γινόμαστε μάρτυρες της πιο σκληρής επίθεσης απέναντι στους συνταξιούχους, στα φτωχά νοικοκυριά που δεν μπορούν αντικειμενικά να ανταποκριθούν στο δυσβάσταχτο χαράτσωμα και την κατακόρυφη αύξηση των φορολογικών βαρών, στις μειώσεις συντάξεων και μισθών, στις απολύσεις και στα λουκέτα με αποτέλεσμα  να “κοκκινίσουν” τα δάνειά τους. Μετά από τόσα χρόνια δουλειάς και αγώνα για να μπορέσουν να αγοράσουν ένα σπίτι για την οικογένειά  τους, χιλιάδες συνταξιούχοι, αυτοαπασχολούμενοι και εργαζόμενοι, τώρα το χάνουν αφού  οι τράπεζες και τα αρπαχτικά απειλούν να τους το κατασχέσουν.

Συνάδελφοι – σες Συνταξιούχοι,

Η στέγη αποτελεί κοινωνικό δικαίωμα και είναι υποχρέωση της πολιτείας να την παρέχει σε όλους.Θεωρούμε έγκλημα σε βάρος των λαϊκών στρωμάτων την πολιτική των πλειστηριασμών, μέσω των οποίων χάνουν πολλοί συνάδελφοι συνταξιούχοι και οι οικογένειές τους, τα σπίτια τουςΗ επίθεση της κυβέρνησης και των αρπαχτικών θα κλιμακωθεί. Οι κατασχέσεις χρημάτων για χρέη θα διευρυνθούν. Επιπλέον, οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί θα αφορούν και στην πρώτη κατοικία, θα γίνονται τρεις φορές την εβδομάδα (αντί μίας που ίσχυε μέχρι τώρα) και θα δίνεται η δυνατότητα στους τραπεζικούς ομίλους να εκχωρούν τα λεγόμενα κόκκινα δάνεια σε εταιρείες- κοράκια προκειμένου να προχωρούν άμεσα σε εκποίηση περιουσιών μαζί με τους τραπεζίτες! Η ευθύνη για την άσχημη οικονομική μας κατάσταση οφείλεται στην Κυβέρνηση. 

Συνάδελφοι – σες,

Κλιμακώνουμε  τον αγώνα μας, ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική που ρημάζει στην κυριολεξία το βιός  το δικό μας και των φτωχών οικογενειών προς όφελος των τραπεζιτών και των αρπαχτικών. Σας καλούμε να πάρετε ΜΑΖΙΚΑ ΜΕΡΟΣ στη συγκέντρωση με το ΠΑΝΟ της Ένωσης μας, και να απαιτήσουμε:  ΚΑΜΙΑ ΚΑΤΑΣΧΕΣΗ ΣΠΙΤΙΟΥ ΛΑΙΚΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ