Νέα

Εγκύκλιος της ΠΟΣ-ΟΑΕΕ πρός τα σωματεία

 

 

Η ΠΟΣ-ΟΑΕΕ έστειλε (10.7.2015) εγκύκλιο πρός τα σωματεία μέλη για τη νέα κατάσταση που διμορφώνεται και τις δύσκολες μέρες που θα αντιμετωπίσουν οι συνταξιούχοι, όπως και ολόκληρος ο ελληνικός λαός.

Ολόκληρη η εγκύκλιος έχει ως εξής:

Αγαπητοί συνάδελφοι και συναδέλφισσες.

 

Οι αντισυνταξιουχικές αντιλαϊκές πολιτικές που μας τσάκισαν την ζωή αυτά τα χρόνια συνεχίζονται και περνούν σε νέα πιο σκληρή φάση από ότι μέχρι σήμερα γνωρίσαμε.

 

Μπροστά σε αυτή την κατάσταση οι διοικήσεις των σωματείων μας έχοντας την εμπειρία της οργάνωσης της πάλης σε δύσκολες συνθήκες χρειάζεται να πάρουν όλα τα μέτρα επαφής, συζήτησης με τα μέλη τους σε κάθε περιοχή για να αντιμετωπίσουμε προβλήματα που μέχρι σήμερα δεν τα έχουμε ζήσει.

 

Την ώρα που γράφονται αυτές οι λέξεις διαμορφώνεται η εξής κατάσταση:

 

Μπροστά μας έρχονται δύσκολες ημέρες. Η κυβέρνηση έσυρε τον λαό σε ένα δημοψήφισμα για να κάνει το ΟΧΙ που του ζήτησε ΝΑΙ μέσα σε λίγες ώρες και να χρησιμοποιήσει την ψήφο του ως άλλοθι για την υπογραφή ενός νέου . καταστρεπτικού μνημονίου.

 

Μετά από ένα εξάμηνο διαπραγματεύσεων, δημοψηφισμάτων και αφού μας έφτασαν στο σημείο να μην μπορούμε να εισπράξουμε ούτε τις συντάξεις μας, την ζωοφόρο πηγή που πληρώσαμε με αίμα, κόπο και τις θυσίες μια ζωής, σήμερα βρισκόμαστε ξανά στο ίδιο γνωστό δίλημμα που έβαζαν όλες οι κυβερνήσεις.

 

Να υπογράψουμε ένα νέο μνημόνιο με νέα αβάσταχτα καταστροφικά για τον λαό μέτρα; Η να πάμε σε χρεοκοπία;

 

Εδώ μας έφτασαν οι πολιτικές δυνάμεις που ακολούθησαν τον δρόμο της Ε.Ε. Θυσιάζουν τους συνταξιούχους και τα παιδία μας για την ανάπτυξη του κεφαλαίου. Ήδη μας έχουν χρεοκοπήσει.

Συνάδελφοι συναδέλφισσες

 

Το νέο μνημόνιο έρχεται να προστεθεί στα παλιά και να μην αφήσει τίποτε απο ότι μας έχει απομείνει από τα ερείπια των περικοπών που έχουν γίνει.

 

Έρχεται νέα σφαγή σε κύριες συντάξεις, οι επικουρικές θα εξαφανισθούν, ο ΕΝΦΙΑ μονιμοποιείται, η φορολογία θα γίνει αβάσταχτη. Νέες περικοπές σε φάρμακα υγεία και ο κατάλογος γίνεται ατελείωτος.

 

Αν πάμε σε χρεοκοπία τα πράγματα επίσης θα είναι τραγικά.

 

Και στις δύο περιπτώσεις θα την πληρώσει ο λαός.

 

Η σωτηρία του λαού από τις βάρβαρες πολιτικές της Ε.Ε και των πολιτικών που τις υπηρετούν περνάει στα χέρια του λαού, στην οργάνωσή του την ενότητα και την αλληλεγγύη.

 

Σε τούτες τις δύσκολες στιγμές για τους συνταξιούχους και τον λαό χρειάζεται πιο ενωτικά, δυναμικά, αποφασιστικά, να οργανώσουμε την μαζική μας παρουσία και δράση στις νέες συνθήκες που διαμορφώνονται σε συνεργασία με όλα τα συνταξιουχικά και τα εργατικά σωματεία σε κάθε περιοχή απέναντι στην βαρβαρότητα του άδικου πολιτικού συστήματος. Να μην αποδεχθούμε τα σχέδιά τους,

 

Σε αυτή την βάση καλούμε τα σωματεία άμεσα να αναλάβουν πρωτοβουλίες και δράση:

 

  • Να καλέσουν συσκέψεις με όλους τους συνταξιούχους από κοινού και σε συνεννόηση με τα σωματεία της ΣΕΑ, για να ενημερώσουν και να συζητήσουν το πώς διαμορφώνεται η κατάσταση. Δεν έχουμε δυνατότητα να έρθει αντιπρόσωπος από την ΠΟΣ-ΟΑΕΕ. Η επαφή αυτή να είναι σταθερή και καθημερινή. Να περάσει παντού η θέση μας: κανένας μόνος του σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς. Και να οργανωθεί δράση.

  • Να ανατυπώσουν την ανακοίνωση της ΣΕΑ και να την μοιράσουν στους χώρους που συγκεντρώνονται οι συνταξιούχοι κυρίως στις τράπεζες.

  • Από κοινού με τα εργατικά σωματεία, λαϊκές επιτροπές, να συζητήσουν και να διεκδικήσουν αιτήματα που θα εξασφαλίζουν την δωρεάν επιβίωση του λαού, στην διατροφή, φάρμακα, νοσοκομεία υγεία, ρεύμα, μέσα μαζικής μεταφοράς.

  • Να στείλουμε υπομνήματα προς το υπουργείο οικονομίας και να απαιτούμε άμεσα να καταβληθούν οι συντάξεις μας στο ακέραιο.

  • Να γίνεται γνωστή η δράση και οι παρεμβάσεις της ΣΕΑ για τις παραστάσεις διαμαρτυρίας στο υπουργείο οικονομικών τις συναντήσεις με το υπουργό οικονομίας για την άμεση καταβολή των συντάξεων.

  • Να κάνουν άνοιγμα για την μαζικοποίηση των σωματείων νέες έγραφες.

 

Οι αγώνες μας είναι παρακαταθήκη, η ενότητα, η οργάνωση, η μαζική αγωνιστική δράση, των συνταξιούχων του λαού και όσων δυστυχούν να αποτελέσει την ασπίδα μας για σωτηρία μας.