Νέα Υγεία

Επαναλήψεις υποσχέσεων απ’ τον υπουργό Υγείας

Σε επαναλήψεις προεκλογικών -και μετεκλογικών υποσχέσεων- αναλώθηκε η ηγεσία του υπουργείου Υγείας στη συνάντηση που είχε με αντιπροσωπεία των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων (ΣΣΟ) ΙΚΑ, ΕΛΤΑ, ΔΗΜΟΣΙΟΥ, ΟΣΕ, OAEE, ΝΑΤ, ΟΤΑ και ΠΟΣΕ – ΟΑΕΕ στις 27.5.2015.

Η συνάντηση είχε κλειστεί στη διάρκεια της Παναττικής κινητοποίησης των συνταξιούχων στις 20.5.2015, όπου ο υπουργός Υγείας Παναγιώτης Κουρουμπλής υποσχέθηκε απαντήσεις στο πολυσέλιδο υπόμνημά τους. Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Υγείας Σπύρος Κοκκινάκης και υπηρεσιακοί παράγοντες απ’ τον ΕΟΠΥΥ.

 

Ωστόσο και στη συνάντηση αυτή ο υπουργός Υγείας περιορίστηκε στην υπόσχεση ότι σκέπτεται να μειώσει τη συμμετοχή στα φάρμακα, να ανοίξει 100 κλειστά κρεβάτια Μονάδων Εντατικής Θεραπείας και να απλοποιήσει το σύστημα για τις λουτροθεραπείες. Οσον αφορά τις προσλήψεις 4500 ατόμων στα δημόσια νοσοκομεία υποστήριξε ότι συναντά μεγάλα εμπόδια στη διαδικασία.

Ο υπουργός Υγείας υποσχέθηκε ότι δεν θα προχωρήσει σε αποφάσεις που αφορούν τους συνταξιούχους χωρίς να τους ενημερώσει και ότι θα τους καλέσει ξανά σε συνάντηση μέσα στον Ιούνη. Οι εκπρόσωποι των συνταξιούχων έκριναν με επιφύλαξη τις υποσχέσεις καθώς αποτελούν σταγόνα στον ωκεανό των εκρηκτικών αναγκών των λαϊκών στρωμάτων. Ταυτόχρονα οι συνταξιούχοι προετοιμάζονται πυρετωδώς για την πανελλαδική συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 23 Ιουνίου 2015 στην Αθήνα, στα Προπύλαια, ώρα 6 μμ, και την πορεία προς το Μέγαρο Μαξίμου.