Ανακοινώσεις

Όλοι οι συνταξιούχοι στο συλλαλητήριο στη ΔΕΘ στις 10/9: Διαδηλώνουμε στον δρόμο του αγώνα!

Η ΠΟΣ ΟΑΕΕ όπως κάθε χρόνο και φέτος θα δώσει αγωνιστικό παρών στο μεγάλο συλλαλητήριο στη ΔΕΘ στη ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ το Σάββατο 10 Σεπτέμβρη, στις 6 μ.μ. στην πλατεία ΧΑΝΘ.

Δεν αντέχουμε τις περικοπές. Δεν αντέχουμε την ακρίβεια. Απαιτούμε να ζήσουμε με τις συντάξεις που πληρώσαμε, μαζί και με τη 13η και 14η σύνταξη, που τις πληρώσαμε με τη δουλειά μας και τις περικόψατε. Όχι με τα ψίχουλα της κοροϊδίας.

Να δοθούν τώρα αυξήσεις που η ακρίβεια τσακίζει κόκαλα και όχι το 2023, σε όλες τις συντάξεις, κύριες και επικουρικές, σε όλο το ποσό των καταβαλλομένων συντάξεων, μαζί με το ποσό της λεγόμενης προσωπικής διαφοράς.

Μαζί με τα σωματεία των εργαζόμενων και των συνταξιούχων, μαζί με τα παιδιά μας και τα εγγόνια μας θα διαδηλώσουμε και θα βροντοφωνάξουμε για άλλη μια φορά ότι ο δρόμος του αγώνα είναι η μοναδική μας δύναμη και ελπίδα.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

  • Κατώτερη σύνταξη στα 650 ευρώ από τα 384 που είναι σήμερα. Οι κατώτερες συντάξεις φθάνουν να καλύψουν το 15ήμερο και οι μεγαλύτερες τις 22 ημέρες τον μήνα.
  • Να εκδοθούν άμεσα οι συντάξεις μας, να σταματήσει η κοροϊδία με τα λογισμικά και τις ιδιωτικές εταιρείες που τα διαχειρίζονται, να σταματήσουν οι περικοπές στα εφάπαξ.
  • Να αποδοθούν τώρα οι παρακρατημένες συνδρομές στις συνδικαλιστικές οργανώσεις.
  • Να γίνει τώρα άμεσα πρόσληψη γιατρών, νοσηλευτών στα νοσοκομεία, να ανοίξουν αυτά που έχουν κλείσει. Να δημιουργηθούν παντού δημόσιες δομές οίκων ευγηρίας.
  • Να καταργηθεί η αντεργατική – αντιλαϊκή – αντιασφαλιστική νομοθεσία και η φοροληστεία. Να παρθούν άμεσα μέτρα προστασίας από την ακρίβεια.
  • Να ανακεφαλαιοποιηθούν τώρα τα ασφαλιστικά μας ταμεία.
  • Όχι στον καταστρεπτικό ιμπεριαλιστικό πόλεμο με τη βάρβαρη εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, την οποία καταδικάζουμε, απαιτούμε να σταματήσει κάθε εμπλοκή της χώρας μας.

Η Ομοσπονδία μας καλεί τα σωματεία μέλη μας ιδιαίτερα από τις περιφέρειες της ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ, της ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ, της ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ και ΘΡΑΚΗΣ, της ΗΠΕΙΡΟΥ και της ΘΕΣΑΛΙΑΣ, να οργανώσουν την συμμετοχή των συνταξιούχων του ΟΑΕΕ στο συλλαλητήριο.

Για οποιαδήποτε πληροφορία μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Σωματείο συνταξιούχων ΟΑΕΕ Θεσσαλονίκης τηλ. 2310-557088 και 6947917276.