Νέα

ΣΕΑ: «Δυναμώνουμε τους δίκαιους αγώνες των συνταξιούχων!»

Με δυναμικές συγκεντρώσεις και μαχητικές πορείες σε 24 πόλεις της χώρας στις 14 Δεκέμβρη 2021 οι συνταξιούχοι απαίτησαν όσα τους έχουν αφαιρεθεί με τη βία και διαδήλωσαν ότι θα διεκδικήσουν αγωνιστικά την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών τους κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες. Από το βήμα των συγκεντρώσεων έγινε πρόσκληση των συνταξιούχων για συμμετοχή, μαζί με τα παιδιά και τα εγγόνια, στις κινητοποιήσεις που οργανώνουν συνδικάτα και φορείς στις 16 Δεκέμβρη 2021, ημέρα ψήφισης του αντιλαϊκού προϋπολογισμού για το 2022, που ισοπεδώνει τις δαπάνεις για τις συντάξεις, την παιδεία και την υγεία εν μέσω πανδημίας.

Τις συγκεντρώσεις οργάνωσε η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα (ΣΕΑ) των δέκα πανελλαδικά Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων Δημοσίου, ΙΚΑ, ΟΑΕΕ, ΠΟΣΕ-ΟΑΕΕ, ΕΛΤΑ, ΟΣΕ, ΠΕΣ-ΝΑΤ, ΠΣΣ Δικηγόρων, ΠΟΣΕΑ ΕΤΕΑΕΠ και ΕΣΤΑΜΕΔΕ.  Όπως  τόνισε ο πρόεδρος της ΠΟΣ-ΟΑΕΕ Παντελής Τάτσης, κεντρικός ομιλητής στο Παναττικό Συλλαλητήριο,  «Η ΣΕΑ εκφράζει τους συνταξιούχους όλων των ταμείων» και «η μεγάλη δύναμη του συνταξιουχικού κινήματος», γιατί αντλεί αυτή τη δύναμη «από την συμμαχία όλων των συνταξιουχικών οργανώσεων, οι οποίες βρίσκονται στην πρώτη γραμμή του αγώνα για ολόκληρες δεκαετίες».

Η συγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος

Στις 14.12.2021 έγιναν συγκεντρώσεις στις παρακάτω πόλεις: Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Χανιά, Αγρίνιο, Αλεξανδρούπολη, Άμφισσα, Άρτα, Βόλο, Ζάκυνθο, Καβάλα, Κατερίνη, Καρδίτσα, Κόρινθο, Λαμία, Λάρισα, Λιβαδειά, Πτολεμαΐδα, Τρίκαλα, Τρίπολη και Χαλκίδα.

Την Τετάρτη 15 Δεκέμβρη θα γίνει κινητοποίηση στην Πρέβεζα, στις 10.30 π.μ. στον ΕΦΚΑ και τη Δευτέρα 20 Δεκέμβρη σε Νάουσα – Βέροια.

Η συγκέντρωση στην Αθήνα

Οι συνταξιούχοι συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Κλαυθμώνος στις 10:30 π.μ. Εκτός απ’ τα σωματεία της ΣΕΑ δήλωσαν συμμετοχή η Πανελλήνια Ένωση Συνταξιούχων Εκπαιδευτικών (ΠΕΣΕΚ), ο Σύνδεσμος Συνταξιούχων Εφημεριδοπωλών και Υπαλλήλων Πρακτορείων Αθηνών η  Κίνηση για την Εθνική Αμυνα και η Κίνηση Απόστρατων Αστυνομικών. Επίσης παραυρέθηκε αντιπροσωπεία του ΠΑΜΕ.

Τη συγκέντρωση άνοιξε ο Παντελής Τάτσης και χαιρέτησαν οι:  Χρήστος Μπουρδούκης, πρόεδρος Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτικών Συνταξιούχων, Αριστοτέλης Κάντας, πρόεδρος της ΠΟΣΕΑ ΕΤΕΑΕΠ, Γιώργος Πεπόνης, πρόεδρος του Πανελλήνιου Συλλόγου Συνταξιούχων ΕΛΤΑ, Βαγγέλης Χριστακόπουλος, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας, Γιώργος Βρανάς, πρόεδρος της ΠΕΣ-ΝΑΤ, Κώστας Τζατζάνης πρόεδρος της ΕΣΤΑΜΕΔΕ , Γεωργία Παπαδάκου, πρόεδρος της  ΠΟΣΕ – ΟΑΕΕ και ο Δήμος Κουμπούρης, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων Ελλάδας ΙΚΑ.

Στις παρεμβάσεις τους χαρακτήρισαν απαράδεκτο το «αντίδωρο» των 250 ευρώ που τους πετάει η κυβέρνηση, απαίτησαν τη στήριξη του δημόσιου συστήματος Υγείας, την απόδοση σε όλους τους συνταξιούχους της 13ης και 14ης σύνταξης και αυξήσεις σε όλες τις συντάξεις. Να τους αποδοθεί το 0,5% του τακτικού προϋπολογισμού που είναι νομοθετημένο για τα έτη 2020 – 2021, ενώ έκαναν λόγο για λεηλασία των αναδρομικών με την υπερφορολόγηση που τους επέβαλε η κυβέρνηση.

Στη συνέχεια ξεκίνησε πορεία πρός το Μέγαρο Μαξίμου με συνθήματα, όπως: «Δώστε πίσω όλα τα κλεμμένα, με αίμα ο λαός τα έχει πληρωμένα» και «Αγώνας τώρα χωρίς κανέναν όρο, φέτος τα Χριστούγεννα να πάρουμε το δώρο».

Στη Λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας και στο ύψος της εισόδου της Βουλής η κυβέρνηση είχε παρατάξει κλούβες των ΜΑΤ και αστυνομικές δυνάμεις, κόβοντας αναίτια την πορεία των συνταξιούχων προς το Μαξίμου. Μάλιστα, στο ύψος της Ακαδημίας είχε τοποθετηθεί και «αύρα», στήνοντας σκηνικό καταστολής και τρομοκρατίας σε βάρος των απόμαχων της δουλειάς που αγωνίζονται για το ψωμί τους.

Οι κλούβες των ΜΑΤ στη Βασ. Σοφίας

Οι συνταξιούχοι αντέδρασαν με αποδοκιμασίες «Αίσχος! Αίσχος! Αίσχος» και το σύνθημα: «Η τρομοκρατία δεν θα περάσει, του λαού η πάλη στο δρόμο θα τη σπάσει». Ο Δήμος Κουμπούρης κάλεσε την κυβέρνηση να αποσύρεις τις κλούβες δηλώνοντας πως οι συνταξιούχοι θα περάσουν και θα φτάσουν εκεί που έχουν προγραμματίσει για να δώσουν το μήνυμά τους!

Τελικά, κάτω από την αποφασιστική στάση των διαδηλωτών, η αστυνομία αποχώρησε αφήνοντας ελεύθερο τον δρόμο και η πορεία συνεχίστηκε κανονικά, μέχρι την Ηρώδου Αττικού, όπως είχαν αποφασίσει οι διοργανωτές. Ολοκληρώνοντας την κινητοποίηση, ο Δ. Κουμπούρης υπογράμμισε ότι «η δύναμη των συνταξιούχων είναι οι αγώνες τους» και σημείωσε: «Ξέρουμε ότι με μια συγκέντρωση δεν θα λύσουμε τα προβλήματά μας. Ξέρουμε όμως ότι χωρίς αγώνες τίποτα δεν μπορεί να γίνει».

Ο Δήμος Κουμπούρης απαίτησε να γίνει η συνάντηση με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, όσο το δυνατόν συντομότερα, και κάλεσε τους συνταξιούχους στα συλλαλητήρια της 16ης Δεκέμβρη 2021.

Η ομιλία του Π. Τάτση

Ο πρόεδρος της ΠΟΣ-ΟΑΕΕ Π. Τάτσης, που ήταν κεντρικός ομιλητής στο παναττικό συλλαλητήριο, είπε:

Ο Π. Τάτσης στο βήμα της συγκέντρωσης

Συνάδελφοι και συναδέλφισσες,

Από το βήμα της σημερινής συγκέντρωσης χαιρετίζουμε τους συνταξιούχους της Αττικής, που για μια ακόμη φορά βρίσκονται στο δρόμο του αγώνα. Στέλνουμε θερμό  αγωνιστικό χαιρετισμό στους συνταξιούχους όλης της χώρας,  από τον Έβρο μέχρι την Κρήτη, που κι αυτοί σήμερα βρίσκονται στις πλατείες και στους δρόμους του αγώνα.

Οι συγκεντρώσεις μας στην Περιφέρεια και στην Αττική γίνονται με απόφαση της ΣΕΑ, που εκφράζει όλες τις συνταξιουχικές δυνάμεις της πατρίδας και τους συνταξιούχους όλων των ταμείων. Η ΣΕΑ των δέκα συνεργαζόμενων πανελλαδικά οργανώσεων είναι η μεγάλη δύναμη του συνταξιουχικού κινήματος.  Και αντλεί  η ΣΕΑ αυτή τη μεγάλη δύναμη από την συμμαχία όλων των συνταξιουχικών οργανώσεων, οι οποίες βρίσκονται στην πρώτη γραμμή του αγώνα για ολόκληρες δεκαετίες. Οι συνταξιουχικές οργανώσεις με τη σύμπνοια και την ομοφωνία τους στις διεκδικήσεις ξεπερνούν τα εμπόδια που επιχειρούν να βάλουν οι δυνάμεις του κυβερνητικού συνδικαλισμού. Ας το βάλουν, λοιπόν, καλά στο μυαλό τους, όσοι σκέφτονται πως μπορούν να βάλουν τρικλοποδιές στις κινητοποιήσεις μας: Οι αγώνες μας θα συνεχισθούν κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες. Θα διεκδικούμε όσα μας ανήκουν αλλά και όσα μας αφαίρεσαν άδικα όλα τα χρόνια, και ιδιαίτερα την τελευταία δεκαετία. Θα συνεχίσουμε με όλα τα μέτρα προφύλαξης και την περίοδο των μεταλάξεων του κορονοϊού.

Για μας η πανδημία δεν σημαίνει αμνησία.Το έχουμε αποδείξει, άλλωστε, με όλες τις μέχρι τώρα δράσεις μας. Το επιβεβαιώνουμε και με τα σημερινά συλλαλητήρια. Χιλιάδες γυναίκες και άνδρες, όλων των ηλικιών, βρίσκονται σε μια ασίγαστη αγωνιστική και μαχητική πορεία, με όλες τις μορφές αγώνα, είτε αυτοτελώς είτε μέσα από τις δράσεις όλων εκείνων που αντιπαλεύουν τις θανατηφόρες αντιλαϊκές πολιτικές πρίν, κατά τη διάρκεια, και μετά τα μνημόνια. Εξάλλου κοντά μας βρίσκονται νοερά, και με όλες τις δυνάμεις της ψυχής τους, όλοι εκείνοι που λόγω των προβλημάτων της ηλικίας και της υγείας  δεν μπορούν να συμμετέχουν στις συγκεντρώσεις μας.  Όλοι τους ξέρουν πολύ καλά ότι οι αγώνες μας δεν γίνονται για τον αγώνα, αλλά γιατί η ζωή μας έχει γίνει ανυπόφορη από τα αντισυνταξιουχικά μέτρα όλων των κυβερνήσεων. Αυτά τα αντισυνταξιουχικά μέτρα που απογειώνει και η σημερινή κυβέρνηση.

Ας γνωρίζουν καλά οι κρατούντες ότι δεν πρόκειται να υποκύψουμε  στα εκάστοτε κυβερνητικά κελεύσματα. Δεν θα καταπιούμε σαν «αμάσητη τροφή» τη θανατηφόρα προπαγάνδα των κονδυλοφόρων του συστήματος, τα γνωστά «παπαγαλάκια» των επιχειρηματικών ομίλων, που από την πρωινή έως την νυχτερινή τους βάρδια προσπαθούν να θάψουν κάθε αγωνιστική φωνή που στρέφεται ενάντια στα συμφέροντα των αφεντικών που δυναστεύουν ολόκληρη την κοινωνία.  Ούτε θα «τσιμπήσουμε» στις γελοίες υποσχέσεις και τη μαύρη προπαγάνδα, με τις οποίες επιχειρούν να σπείρουν αυταπάτες, για να δημιουργούν  κλίμα αναμονής και απραξίας. Αγωνιστική απάντηση θα παίρνουν, επίσης, και εκείνες οι πολιτικές δυνάμεις, οι οποίες τόσο από την θέση της κυβέρνησης όσο και από τη θέση της αξιωματικής ή της ελάσσονος αντιπολίτευσης προσπαθούν να μας πείσουν ότι μονόδρομος για εμάς τα παιδιά και τα εγγόνια μας είναι να προσκυνάμε τις θανατηφόρες πολιτικές τους.  

Οι συνταξιούχοι που συμμετέχουν στους αγώνες έχουν καταλάβει πιά πώς «παίζεται το παιχνίδι» της εναλλαγής, με τη μια κυβέρνηση να παίρνει την σκυτάλη από την άλλη για να συνεχίσει τις αντιλαϊκές και αντισυνταξιουχικές πολιτικές. Γι’ αυτό  και οι συνταξιούχοι βρίσκονται σταθερά στο «ιερό πεζοδρόμιο» του αγώνα τόσο αυτοτελώς όσο και από κοινού με όσους θίγονται απ’ τις βάρβαρες πολιτικές. Γινόμαστε «συνοδοιπόροι», παρότι η ηλικία βαραίνει τα βήματά μας,  με τα κινήματα των παιδιών και των εγγονών μας, που η ζωή τους ξεκινά με χειρότερες προϋποθέσεις.

Είμαστε λοιπόν για μια ακόμη φορά εδώ και δεν δεχόμαστε την κοροϊδία των 250 ή 300 ευρώ που μας πετά πότε η μια κυβέρνηση ως μέρισμα και πότε η άλλη ως «13η σύνταξη». Δεν θα μας κοροϊδέψουν με ψίχουλα απ’ τα 8,5 δίσ. που αρπάζουν κάθε χρόνο απ’ τις περικοπές των συντάξεων για να προσφέρουν τα υπόλοιπα πεσκέσι στους επιχειρηματικούς ομίλους της πλουτοκρατίας.

 Γι’ αυτό και σήμερα απ’ την Αθήνα, την Θεσσαλονίκη την Πάτρα, τα Χανιά, την Λάρισα, το Βόλο, τα Τρίκαλα, την Καβάλα το Αγρίνιο, τη Λειβαδειά τη Ζάκυνθο  την Πτολεμαΐδα και πολλές  άλλες πόλεις της χώρας οι συνταξιούχοι βροντοφωνάζουν:

– Θα είμαστε στο προσκήνιο του αγώνα και θα διεκδικήσουμε σύμφωνα με τις πραγματικές μας ανάγκες αυτά που σε όλη μας την ζωή έχουμε πληρώσει με την δουλειά μας. Δεν τα χρωστάμε σε κανένα δανειστή, σε κανέναν τραπεζίτη και δεν πρόκειται να αρκεστούμε στα ψίχουλα που κάθε φορά μας πετάτε.

– Γνωρίζουμε πιά πολύ καλά πως όσα έχουμε πετύχει, όσες ανασχέσεις και καθυστερήσεις έχουμε καταφέρει, τα οφείλουμε στους αγώνες μας. Τρανές αποδείξεις είναι η διατήρηση της προσωπικής διαφοράς στις παλιές συντάξεις, που είχε μπεί στην προκρούστεια κλίνη των περικοπών. Είναι η παρακράτηση για την υγεία στα ποσά των αρχικών συντάξεων. Είναι η επαναφορά μέρους των επικουρικών συντάξεων, των συντάξεων χηρείας, έστω και κουτσουρεμένα, καθώς   και ένα μέρος στα ποσοστά αναπλήρωσης στις κύριες συντάξεις και όχι την μείωση του αφορολόγητου στα 5.600 ευρώ.

Στους αγώνες οφείλονται τα αναδρομικά που αποδόθηκαν στους συνταξιούχους και όχι σε αυτούς που έκαναν αγωγές. Τονίσαμε απ’ την αρχή: Το θέμα είναι πολιτικό και όχι ζήτημα των δικαστηρίων. Τώρα έχουν βγει εκατοντάδες  θετικές δικαστικές αποφάσεις. Όμως  κανένας συνταξιούχος δεν πήρε ούτε ένα Ευρώ απ’ τις δεδικασμένες αποφάσεις. Αν πάρει, θα πάρει, όταν υπάρξει πολιτική απόφαση, όπως έγινε με τα κουτσουρεμένα αναδρομικά του εντεκαμήνου Μάη 2015-Ιούνη 2016.

Γι’ αυτό και σήμερα απ’ το βήμα της σημερινής συγκέντρωσης επαναλαμβάνουμε σε όσους ψάχνουν ακόμα για δικαστήρια: Το ΣτΕ, εκτός από ελάχιστες περιπτώσεις όπως αυτή για τα αναδρομικά του 11μηνου, έχει βγάλει συνταγματικό όλο το υπόλοιπο μνημονιακό νομικό πλαίσιο. Όσοι συνταξιούχοι δεν μας άκουσαν και  είχαν υποβάλει προσφυγές μέσα από δικηγορικά γραφεία, τώρα αυτά τους ζητούν να καταβάλουν ποσοστά επί των αναδρομικών που έλαβαν ή θα λάβουν στο μέλλον.

Συνάδελφοι και συναδέλφισσες,

Τα αποτελέσματα θα ήταν καλύτερα αν η συμμετοχή των συνταξιούχων στα σωματεία και τους αγώνες μας ήταν μεγαλύτερη. Αυτό πρέπει να γίνει άμεσα, γιατί από εκεί πηγάζει η ελπίδα μιας καλύτερης και ανθρώπινης ζωής.

Συνάδελφοι και συναδέλφισσες

Μπροστά μας θα έχουμε δύσκολες μέρες. Η κατάσταση πάει από το κακό στο χειρότερο τόσο για εμάς όσο και για τις νέες γενιές.

Οι εξελίξεις αυτής της περιόδου είναι διδακτικές. Καταρρέουν οι μύθοι που πρυτάνευαν το περασμένο διάστημα με πρώτον, ότι η ανταγωνιστικότητα της οικονομίας θα φέρει μειώσεις των τιμών με την κοροϊδία της αυτορυθμιζόμενης αγοράς!!!!!

Ήδη οι αυξήσεις των τιμών μας αφαιρούν συνολικά πάνω από μια σύνταξη. Το μέλλον είναι αβέβαιο.

Διαλύεται ο μύθος ότι η ΕΕ μπορεί να αποτελέσει ασπίδα των λαών απέναντι στην κρίση. Όλες τους οι συζητήσεις και τα μέτρα που ετοιμάζουν δείχνουν ότι την κρίση θα πληρώσει ξανά ο λαός. Η σημερινή κυβέρνηση, όπως και οι προηγούμενες, δεν μπορούν να δώσουν λύσεις σε όφελος του λαού. Αντίθετα τα αδιέξοδά τους μεγαλώνουν. Στο στόχαστρο μπαίνουν ξανά οι συντάξεις και τα ασφαλιστικά μας δικαιώματα.

Την περασμένη βδομάδα ο ΟΟΣΑ ετοίμασε τη νέα εργαλειοθήκη για το Χατζηδάκη: Στην ετήσια έκθεσή του προβλέπει για την Ελλάδα άνοδο των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης κατά σχεδόν 1,5 χρόνο έως το 2035 και κατά συνολικά 2,8 χρόνια έως το 2050, λόγω της αναμενόμενης αύξησης του προσδόκιμου ζωής. Ακούγεται εξωφρενική η αύξηση του προσδόκιμου ζωής όταν η πανδημία τσακίζει ολόκληρο τον πλανήτη αφαιρώντας καθημερινά χιλιάδες ζωές και μειώνοντας δραματικά χρόνια απ’ το βίο των ανθρώπων, που είχαν εξασφαλίσει χάρη στις προόδους της επιστήμης. Όμως αυτή η απάνθρωπη λογική δικαιολογεί τη μείωση στην Ελλάδα κατά 1,5% των συνταξιοδοτικών δαπανών ως ποσοστό του ΑΕΠ μέχρι το 2025, όπως ζητά ο ΟΟΣΑ!

Κι ύστερα έχουν το θράσος να λένε ότι οι πολιτικές που ακολουθούν και εφαρμόζουν είναι για το καλό μας και μάλιστα οτι αποτελούν πρόοδο!!

Είναι αλήθεια πρόοδος όταν μετά από 135 χρόνια από την κατάκτηση του 8ωρου όταν αυτό καταργείται; Ποιά προκοπή διασφαλίζει η επέκταση του ημερήσιου χρόνου εργασίας,  μέχρι και 13 ώρες απλήρωτης απασχόλησης, λες και ο εργάτης είναι μηχανή ή εξάρτημά της;

Τι πρόοδος είναι η κατάργηση της κυριακάτικης αργίας στους περισσότερους κλάδους, η κατάργηση του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας και η κατάργηση στην ουσία του δικαιώματος της απεργίας, αφού δίνεται η δυνατότητα πιά στην εργοδοσία να χρησιμοποιεί ως προσωπικό ασφαλείας το 33% από το σύνολο των εργαζομένων στην διάρκεια της απεργίας;

Είναι βήματα μπροστά η παράδοση στα νύχια των ιδιωτών και η θυσία των συντάξεων, των δικαιωμάτων στο μεροκάματο, των ωραρίων εργασίας, της υγείας της παιδείας, των κοινωνικών δικαιωμάτων, της κοινωνικής ασφάλισης και του ΕΦΚΑ;

Που θα πάει η κατάσταση, όταν στον φετινό προϋπολογισμό πέφτει λεπίδι στις δαπάνες για τις λαϊκές ανάγκες, τις συντάξεις, τα επιδόματα ανεργίας, τις παροχές στην υγεία και τα φάρμακα; Που θα βγεί όταν μειώνονται τα κονδύλια του κράτους προς τα ασφαλιστικά ταμεία, και εντείνεται η φορολογία για τους συνταξιούχους τα λαϊκά στρώματα;

Την ίδια στιγμή οι εφοπλιστές και οι επιχειρηματικοί κύκλοι, όχι μόνο  φοροαπαλλάσσονται, αλλά λαμβάνουν και δωράκια εκατοντάδων εκατομμυρίων πέραν των φοβερών αυξήσεων που έχουν επιβάλει, γονατίζοντας έτσι τα λαϊκά νοικοκυριά.

Προοδευτικό και δίκαιο είναι όταν η παραγωγική διαδικασία, με απόλυτο σεβασμό στο περιβάλλον, τα επιτεύγματα της τεχνολογίας, της επιστήμης και η εργασία προάγονται και αξιοποιούνται για να υπηρετούν τις σύγχρονες και πραγματικές ανάγκες των παραγωγών του πλούτου. Δηλαδή όλων των λαϊκών στρωμάτων και των βιοπαλαιστών.

Όμως την ίδια στιγμή από τις  κυβερνήσεις, οποιασδήποτε πολιτικής απόχρωσης, ξοδεύονται δισεκατομμύρια σε εξοπλιστικά προγράμματα του ΝΑΤΟ όχι για την άμυνα της χώρα μας, αλλά για την εξυπηρέτηση  των ιμπεριαλιστικών πολέμων που γίνονται σε πολλές περιοχές της υφηλίου με απρόβλεπτους κινδύνους και στην περιοχή μας. 

Αλλά τέτοια τσίπα έχουν οι πολιτικοί εκπρόσωποι των επιχειρηματικών ομίλων. Προσπαθούν να μας καθησυχάζουν με ψεύτικα στοιχεία ότι τάχα έρχεται ανάπτυξη, απ’ την οποία θα ωφεληθούμε όλοι. Να έχουμε καθαρό ότι η πρόσκαιρη ποσοτική χαλάρωση και οι εκτατικές πολιτικές λόγω της πανδημίας είναι πρόσκαιρες και θα πληρωθούν το επόμενο διάστημα από τους εργαζόμενους, τον λαό, τους συνταξιούχους.

Αυτά μπορεί να τα λένε για να δίνουν τροφή στον κυβερνητικό, εργοδοτικό συνδικαλισμό, στα φαντάσματα τύπου Ανώτατης Γενικής Συνομοσπονδίας Συνταξιούχων Ελλάδας (ΑΓΣΣΕ), που εμφανίζονται για να βγάζουν κάπου-κάπου κάποιο επαίσχυντο δελτίο τύπου όπως αυτό πριν από λίγες ημέρες για συγχαρητήρια που ο ΕΦΚΑ προσλαμβάνει δικηγόρους και λογιστές από την αγορά για να βγάλουν τις συντάξεις, αντί να προσλάβει εργαζόμενους από τα άνεργα παιδιά και εγγόνια μας.

Από το βήμα της σημερινής μας συγκέντρωσης για μια ακόμη φορά κάνουμε σε όλους καθαρό ότι: Δεν υποχωρούμε, δεν θα υποταχθούμε, δεν θα αποδεχθούμε και δεν θα νομιμοποιήσουμε ποτέ στην συνείδησή μας ως τετελεσμένο ότι έχει μας έχει αφαιρεθεί. Διεκδικούμε όλα τα αιτήματά μας, γιατί τα οποία έχουμε πληρώσει με τον μόχθο μιας ζωής.

Και βροντοφωνάζουμε:

– Σταματείστε την κοροϊδία και ανοίξτε τώρα τα κλειστά νοσοκομεία και τις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.

– Να προσλάβετε τώρα γιατρούς και μόνιμο νοσηλευτικό προσωπικό. 

– Δώστε τώρα αυξήσεις στις συντάξεις και να επαναφέρετε άμεσα την 13η και 14η σύνταξη.

– Δώστε σε όλους τους συνταξιούχους τα αναδρομικά τους.

– Αποδώστε στους συνταξιούχους τα δύο δισ. ευρώ που  προκύπτουν από το 0,5% του προϋπολογισμού που εσείς ψηφίσατε, αντισταθμιστικό για το ΕΚΑΣ.

– Καταργείστε τώρα τον Φ.Π.Α σε όλα το είδη λαϊκής κατανάλωσης. 

Συνάδελφοι και συναδέλφισσες

Ο αγώνας για εμάς είναι μονόδρομος. Και θα τον συνεχίσουμε γιατί δεν έχουμε άλλη επιλογή. Πρέπει, όμως, να πυκνώσουμε τις γραμμές μας για να μπορέσουμε να δώσουμε τις μάχες με μαζικότητα και συνέπεια τόσο για εμάς όσο και για την νέα γενιά, τα παιδιά και τα εγγόνια μας. Θα είναι οι μάχες που θα δώσουμε είτε αυτοτελώς είτε από κοινού με το αγωνιστικό κομμάτι της κοινωνίας.

Δηλώνουμε ότι θα είμαστε στο «ιερό πεζοδρόμιο» μέχρι να ανατρέψουμε τις αντεργατικές και βάρβαρες πολιτικές. Θα αντέξουμε σ’ αυτό το δρομολόϊ μέχρι τότε, που ο παραγόμενος πλούτος θα διατίθεται για τις πραγματικές ανάγκες των ανθρώπων του μόχθου και να μην γίνεται μέσο θησαυρισμού για τους λίγους μεγαλόσχημους της χώρας –αλλά και ολόκληρου του πλανήτη.  

ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΟΥΣ   ΔΙΚΑΙΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΜΑΣ.