Νέα

Η ΣΕΑ αποχαιρετά το Γιάννη Γουσέτη

Φτωχότερη έμεινε η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα (ΣΕΑ) των συνεργαζόμενων πανελλαδικά συνταξιουχικών οργανώσεων καθώς έφυγε απ’ τη ζωή ο Γιάννης Γουσέτης, που ήταν πρόεδρος του Πανελλήνιου Συλλόγου Συνταξιούχων  (ΠΣΣ) Δικηγόρων. Επί προεδρίας του Γ. Γουσέτη ο ΠΣΣ Δικηγόρων αποφάσισε τη συμμετοχή του στη δράση της ΣΕΑ.

Σε ανακοίνωσή της η ΣΕΑ αναφέρει: «Η ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ (ΣΕΑ) ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ αποχαιρετά το συνάδελφο αγωνιστή Γιάννη Γουσέτη Πρόεδρο του Συλλόγου Συνταξιούχων Δικηγόρων, που έφυγε ξαφνικά από κοντά μας. Ο συνάδελφος Γιάννης Γουσέτης και σαν μαχόμενος Δικηγόρος και σαν συνταξιούχος έπαιξε σημαντικό ρόλο στο συνδικαλιστικό κίνημα. Η συμβολή του για την συμμετοχή του Συλλόγου Συνταξιούχων Δικηγόρων στη ΣΕΑ ήταν αποφασιστική, ενώ η επαγγελματική εμπειρία του βοήθησε στη δράση του συνταξιουχικού κινήματος.
Η ΣΕΑ εκφράζει τα θερμά συλλυπητήριά της στην οικογένεια του συναγωνιστή Γιάννη Γουσέτη».

Ο Γιάννης Γουσέτης γεννήθηκε στη Ζάκυνθο το 1935. Σπούδασε στη Νομική Σχολή της Αθήνας και άσκησε μάχιμη δικηγορία στην Αθήνα για πολλές δεκαετίες. Υπήρξε για δεκαετίες σύμβουλος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών (ΔΣΑ) και συνέβαλε αποφασιστικά στην έκδοση της «Δικηγορικής» (εφημερίδα επί χρόνια στο χώρο των δικηγόρων). Αγωνίστηκε για την επίλυση των προβλημάτων των δικηγόρων και ιδιαίτερη ήταν η συμβολή του στην αντιμετώπιση των ασφαλιστικών και συνταξιοδοτικών ζητημάτων, τα οποία γνώριζε σε βάθος όσο λίγοι.

Η κηδεία του θα είναι πολιτική και θα γίνει την Τετάρτη 20/11/2019, ώρα 3 μ.μ. από το Α’ Νεκροταφείο της Αθήνας.