Νέα

Διαδήλωση των συνταξιούχων στη ΔΕΘ στις 9 Σεπτέμβρη 2017

 

Την απόφασή τους να παλέψουν μαζί με τα λαϊκά στρώματα για να μην περάσουν τα αντιδραστικά μέτρα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ θα διαδηλώσουν οι συνταξιούχοι στη Θεσσαλονίκη με τη συμμετοχή τους στο συλλαλητήριο της 9ης Σεπτέμβρη στις 6:30 μμ στην πλατεία Αριστοτέλους.

Οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις νομού Θεσσαλονίκης ΙΚΑ, ΟΑΕΕ, Δημοσίου, ΟΤΑ, ΠΑΣΑΣ ΔΕΗ, ΔΕΚΟ Τραπεζών και Εμφιαλωμένων Ποτών με ανακοίνωσή τους και κεντρικό σύνθημα «Μπορούμε να τους σταματήσουμε» καλούν στο συλλαλητήριο στα πλαίσια των λαϊκών αντιδράσεων για τη ΔΕΘ. Στην ανακοίνωσή τους οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις νομού Θεσσαλονίκης αναφέρουν τα εξής:

«Η κυβέρνηση επιστρατεύει και πάλι το κάλπικο αφήγημα για “δίκαιη ανάπτυξη” και για “έξοδο από τα μνημόνια”. Θέλει να εξασφαλίσει τη συναίνεσή μας, ώστε οι περικοπές των συντάξεών μας, η κατάργηση του ΕΚΑΣ και η κατάργηση των κοινωνικών επιδομάτων να γίνουν επιδοτήσεις στις τσέπες των “επενδυτών”, για να αυγατίσουν τα κέρδη τους.

Όμως τη “δίκαιη ανάπτυξη” τη ζουν καθημερινά οι εκατοντάδες χιλιάδες συνταξιούχοι, του ΙΚΑ, του Δημοσίου, των ΟΤΑ, του ΟΑΕΕ, των ΔΕΚΟ, που βρίσκονται κάθε μέρα μπροστά στον “αυτόματο κόφτη”, που βλέπουν τα παιδιά τους να τα συνθλίβει το “τέρας” της ανεργίας, που με βάση τα μέτρα που προετοίμασε γι’ αυτούς η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, θα δούνε νέες περικοπές στις συντάξεις το 2019 και το 2020, με την κατάργηση του ΕΚΑΣ, της “προσωπικής διαφοράς” και τη μείωση του αφορολόγητου ορίου στα 5.681 ευρώ. Θα τη ζουν και μέχρι το 2022 μέσα από τα ματωμένα πλεονάσματα του 3,5% του ΑΕΠ, και όσοι ζουν μέχρι το 2060 “συντροφιά” με τα πλεονάσματα του 2% του ΑΕΠ κάθε χρόνο, για να αποπληρωθεί το δάνειο που πήραν οι βιομήχανοι και οι εφοπλιστές.

Στην προπαγάνδα της κυβέρνησης απαντάμε ότι δεν δίνουμε σε κανέναν το δικαίωμα να υποστηρίζει ότι ο σφαγιασμός των δικαιωμάτων μας έγινε με τη δική μας έγκριση.

Σήμερα το πραγματικό δίλημμα που έχουμε μπροστά μας είναι “Ανάπτυξη για ποιον;”. Για να ικανοποιηθούν οι σύγχρονες ανάγκες της συντριπτικής λαϊκής πλειοψηφίας ή για να αυγατίσουν τα κέρδη των μονοπωλίων;

Λέει ψέματα η κυβέρνηση όταν υποστηρίζει ότι δεν θα παρθούν άλλα μέτρα, όταν, όπως απαιτούν οι δανειστές, πρέπει να νομοθετήσει ακόμα 113 προαπαιτούμενα για να κλείσει την 3η αξιολόγηση του 3ου μνημονίου της.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι!

Δεν απογοητευόμαστε! Δυναμώνουμε τα Σωματεία μας! Ετοιμαζόμαστε για νέους αγώνες πιο μαζικούς για:

  • Να πάρουμε πίσω ό,τι μας αφαίρεσαν οι κυβερνήσεις από το 2009 μέχρι σήμερα.
  •  Να έχουμε δωρεάν φάρμακα και αναβαθμισμένες παροχές Υγείας, για τις οποίες πληρώναμε σε ολόκληρο τον εργασιακό μας βίο.
  • Να καταργηθούν όλοι οι αντιασφαλιστικοί – αντισυνταξιουχικοί νόμοι και να ανακεφαλαιοποιηθούν τα ασφαλιστικά μας ταμεία, που τα αποθεματικά τους τα καταλήστεψαν όλες οι μέχρι σήμερα κυβερνήσεις».