Ανακοινώσεις

Μαζική παναττική συγκέντρωση για πραγματικές αυξήσεις στις συντάξεις

Με μια πραγματικά μαζική συγκέντρωση στα Προπύλαια, οι συνταξιούχοι διατράνωσαν τα δίκαια αιτήματά τους για συντάξεις και δικαιώματα στο ΄ύψος των σύγχρονων αναγκών και όχι φιλοδωρήματα. Επανέλαβαν για μια ακόμη φορά την ετοιμότητά τους για συνέχιση του αγώνα μέχρι να δικαιωθούν και να επιστραφούν όλα όσα τους έχουν αφαιρέσει διαχρονικά οι κυβερνήσεις.

Ταυτόχρονα απέστειλαν υπόμνημα προς τον υπουργό Οικονομικών, Χρήστο Σταϊκούρα για να δεχτεί την αντιπροσωπεία που θα θέσει για άλλη μια φορά τα αιτήματα του συνταξιουχικού κινήματος.

Ανοίγοντας την συγκέντρωση ο Παναγιώτης Πάλμος, από την Ομοσπονδία Συνταξιούχων του ΙΚΑ, κάλεσε σε συνέχιση της αλληλεγγύης προς τους σεισμόπληκτους λαούς της Τουρκίας και της Συρίας, ενώ τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή για τα θύματα του σεισμού.

Συγκέντρωση των Συνταξιουχικών Οργανώσεων στα Προπύλαια

Στη συγκέντρωση μίλησαν ο Δήμος Κουμπούρης, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων του ΙΚΑ, ο Ερμόλαος Λινάρδος, από τους συνταξιούχους του Δημοσίου, ο Τέλης Κάντας, από τους συνταξιούχους των επικουρικών ταμεία, ο Χρήστος Κολοβός από τους συνταξιούχους του ΟΑΕΕ, η Γιώτα Φραγκούλια, από τους συνταξιούχους δικηγόρους, ο Γιώργος Πεπόνης, από τους συνταξιούχους των ΕΛΤΑ, ο Σωτήρης Ραυτόπουλος, από τους συνταξιούχους σιδηροδρομικούς, ο Αναγνώστης Μουμτζής, από την ΠΕΣ-ΝΑΤ και ο Κώστας Τζατζάνης, από τους συνταξιούχους μηχανικούς.

Σύσσωμοι οι ομιλητές διεμήνυσαν στην κυβέρνηση ότι οι συνταξιούχοι δούλεψαν, πάλεψαν και πλήρωσαν Επανέλαβαν την απαίτησή τους για πραγματικές αυξήσεις στις συντάξεις και όχι κοροϊδία.

Ακολούθησε μαζική, μαχητική πορεία στα υπουργεία Εργασίας και Οικονομικών.

Τα συνθήματα που αντήχησαν σε όλο το κέντρο της Αθήνας και κυριάρχησαν αφορούσαν «αυξήσεις σε όλες τις συντάξεις, κύριες και επικουρικές με την ενσωμάτωση της προσωπικής διαφοράς του αντιασφαλιστικού νόμου Κατρούγκαλου».

Οι συνταξιούχοι συνεχίζουν να διεκδικούν μαχητικά:

  • Αυξήσεις σε όλες τις συντάξεις, κύριες και επικουρικές με την ενσωμάτωση της προσωπικής διαφοράς του αντιασφαλιστικού νόμου Κατρούγκαλου.
  • Να αποδίδεται στις αναπηρικές συντάξεις ολόκληρη η Εθνική σύνταξη.
  • Να ισχύσει η παράλληλη ασφάλιση στους ασφαλισμένους πριν το 2016.
  • Κατάργηση της παρακράτησης για την υγεία.
  • Άμεση καταβολή στα πληρωμένα δώρα μας.
  • Καταβολή των αναδρομικών σε όλους τους συνταξιούχους δίχως δικαστήρια και προαπαιτούμενα. Κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης ΕΑΣ. Άμεση πρόσληψη προσωπικού στην  υγεία.
  • Αποκλειστικά δημόσιο σύστημα δωρεάν σε υγεία και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.
  • Δημόσιο σύστημα κοινωνικής ασφάλισης.