Νέα

ΧΑΊΔΑΡΙ: Διεκδικητική εκδήλωση για την Τρίτη Ηλικία

Το μαχητικό και διεκδικητικό περιεχόμενο για τους συνταξιούχους έδωσαν στην 1η Οχτώβρη, Παγκόσμια Μέρα των Ηλικιωμένων, οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις Αιγάλεω, Χαϊδαρίου και Αγίας Βαρβάρας με την εκδήλωσή τους στο Δημαρχείο Χαϊδαρίου βράδυ της 2ας Οχτώβρη 2017.

Η εκδήλωση –στην οποία παραυρέθηκε και ο δήμαρχος Χαϊδαρίου Μιχάλης Σελέκος-  έγινε την παραμονή της Παναττικής συγκέντρωσης των συνταξιούχων στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης, με την οποία ξεκίνησε το δεκαήμερο των κινητοποιήσεων που οργανώνει πανελλαδικά η Συντονιστική  Επιτροπή Αγώνα (ΣΕΑ) των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων (ΣΣΟ) ΙΚΑ, ΕΛΤΑ, Δημοσίου, ΟΣΕ, OAEE, ΝΑΤ, ΠΟΣΕ-ΟΑΕΕ  και Π.Σ. Σ. Δικηγόρων. 

Την εκδήλωση άνοιξε ο ο Ευθύμιος Παπαντώνης, πρόεδρος του Σωματείου Συνταξιούχων Πολιτικών Δημοσίων Υπαλλήλων Δυτικής Αθήνας. Στη συνέχεια χαιρέτησαν ο Αποστόλης Κυριαζέλος, αντιπρόεδρος του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ Αιγάλεω, Χαϊδαρίου,  Αγίας Βαρβάρας και ο Γιάννης Τερζής, εκ μέρους του παραρτήματος Αιγάλεω,  Χαϊδαρίου, Αγίας Βαρβάρας της Ένωσης Συνταξιούχων ΟΑΕΕ Αθηνών και Περιχώρων, μεταφέροντας και το χαιρετισμό του ΔΣ της Ένωσης.

Στην εκδήλωση κεντρικός ομιλητής ήταν ο Παναγιώτης Πάλμος, οργανωτικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων του ΙΚΑ, ο οποίος κατάγγειλε την αντισυνταξιουχική κυβερνητική πολιτική και τις οδυνηρές επιπτώσεις από την εφαρμογή της σε βάρος των συνταξιούχων και των οικογενειών τους. Η Παγκόσμια Ημέρα για την Τρίτη Ηλικία για το αγωνιστικό συνταξιουχικό κίνημα δεν είναι μια επέτειος, αλλά ημέρα αγώνα και διεκδίκησης, σημείωσε, καλώντας σε μαζική συμμετοχή στο παναττικό, πανσυνταξιουχικό συλλαλητήριο στην Αθήνα, στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης.

Στη διάρκεια της εκδήλωσης προβλήθηκε video με στιγμιότυπα από τους αγώνες και τις κινητοποιήσεις των συνταξιούχων, ενώ ξεχωριστή στιγμή αποτέλεσε η απαγγελία του ποιήματος «Η μπαλάντα του κυρ Μέντιου» με τη φωνή του ίδιου του ποιητή Κώστα Βάρναλη.

Η βραδιά έκλεισε με τραγούδια του αγώνα από το συγκρότημα της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα Αναπήρων (ΣΕΑΑΝ).