Νέα

Τιμή στην εξέγερση του Πολυτεχνείου

 Με την κατάθεση δύο στεφανιών τίμησαν την εξέγερση του Πολυτεχνείου οι συνταξιούχοι του ΟΑΕΕ.

Στις 16 Νοέμβρη 2016 αντιπροσωπείες της ΠΟΣ-ΟΑΕΕ και της Ένωσης Συνταξιούχων Αθηνών και Περιχώρων κατέθεσαν στεφάνια στο μνημείο του Πολυτεχνείου. Τα στεφάνια κατέθεσαν ο Παντελής Τάτσης, πρόεδρος της ΠΟΣ-ΟΑΕΕ και ο Γιώργος Πασαλιμανιώτης (φωτογραφία) πρόεδρος της Ένωσης Συνταξιούχων ΟΑΕΕ Αθηνών και Περιχώρων.

Η 43η επέτειος του λαϊκού ξεσηκωμού το Νοέμβρη του 1973, ενάντια στη στρατιωτική δικτατορία, βρίσκει τον Ελληνικό λαό τσακισμένο από τα μνημόνια, τη φτώχεια, την ανεργία. Επίσης βρίσκει τη χώρα μπλεγμένη σε επικίνδυνους πολεμικούς σχεδιασμούς στην ευρύτερη περιοχή μας. Μάλιστα η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, με τη σύμφωνη γνώμη και των άλλων κομμάτων, συμμετέχει ενεργά στους ΝΑΤΟικούς σχεδιασμούς, με στόχο την αναβάθμιση των κυρίαρχων συμφερόντων στην περιοχή και με τεράστιους κινδύνους για το λαό. Ακόμα συναινεί στην προώθηση ενός νέου διχοτομικού σχεδίου για την Κύπρο.

Ήταν πρόκληση για τον Ελληνικό λαό η υποδοχή απ’ την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ να υποδέχεται τον απερχόμενο Πρόεδρο των ΗΠΑ τις μέρες γιορτασμού του ηρωικού ξεσηκωμού του Νοέμβρη του 1973 ενάντια στη στρατιωτική δικτατορία που είχε τη στήριξη των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ. Μάλιστα απαγόρευσε και τις διαδηλώσεις, ενώ ευχαρίστησε  τις ΗΠΑ για την παρέμβασή τους στο θέμα του χρέους και της διαπραγμάτευσης, που έφερε το 3ο μνημόνιο.

Το σύνθημα “Φονιάδες των λαών Αμερικάνοι” δεν έχασε την επικαιρότητά του και θα ακουστεί και στη φετεινή πορεία στην Αμερικάνικη πρεσβεία.