Νέα

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Η μαζικότερη συγκέντρωση των συνταξιούχων

 Χιλιάδες συνταξιούχοι απ’ την Αλεξανδρούπολη μέχρι την Πρέβεζα και απ’ τη Λάρισα μέχρι τις Σέρρες διαδήλωσαν στη Θεσσαλονίκη στις 19.11.2018 με κυρίαρχο σύνθημα: «Ούτε αναβολή, ούτε αναστολή, ο νόμος Κατρούγκαλου να καταργηθεί».  Η συνέχεια των κινητοποιήσεων δίνεται στις 20.11.2018 με τη συγκέντρωση των συνταξιούχων από Αττική, Στερεά Ελλάδα, Πελοπόννησο και τα Νησιά στην πλατεία Κλαυθμώνος, ώρα 11 π.μ. Θα ακολουθήσει πορεία πρός τη Βουλή.

Απο νωρίς άρχισαν να καταφθάνουν στη Θεσσαλονίκη δεκάδες πούλμαν με συνταξιούχους από όλους τους νομούς της Θεσσαλίας, Ηπείρου, Μακεδονίας και Θράκης. Η πλατεία στο Άγαλμα του Βεζινέλου γέμισε ασφυκτικά με συνταξιούχους από όλες σχεδόν τις πόλεις των παραπάνω νομών. Ακόμα και απ’ την αποκλεισμένη με χιόνια Φλώρινα έφτασε τηλεφωνικά η αλληλεγγύη απ’ το Ζήση Κωνσταντινίδη, πρόεδρο του Σωματείου Συνταξιούχων ΟΑΕΕ Φλώρινας.

Στη συγκέντρωση στο Άγαλμα Βενιζέλου μίλησε ο Δήμος Κουμπούρης, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ, ενώ χαιρέτισαν ο πρόεδρος του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ Ιωαννίνων Παναγιώτης Κάλπης, ο πρόεδρος του Σωματείου Συνταξιούχων ΟΑΕΕ Αλεξανδρούπολης Κώστας Πανταζίδης, ο πρόεδρος του Σωματείου των Συνταξιούχων ΙΚΑ Μαγνησίας Γιώργος Ρούσσας, ο Θεόδουλος Παπανίδης εκ μέρους των Συνταξιούχων Δημοσίου και ο Γιώργος Κουτονίδης , Α’ αντιπρόεδρος της ΠΟΣ-ΟΑΕΕ.

«Εκτός απ’ το νόμο του Κατρούγκαλου πρέπει να καταργηθεί και το άρθρο 2 του νόμου 4472/2017 της Αχτσιόγλου, το οποίο κάνει αντιστοίχιση παλιών και νέων συνταξιούχων με αποτέλεσμα τη μεσοσταθμική μείωση των συντάξεων κατά 30% σε μια διετία» υπογράμμισε ο Γ. Κουτονίδης . Επίσης ζήτησε τη χορήγηση αναλογικής σύνταξης, αντίστοιχης με τις εισφορές που κατέβαλαν, στους ηλικιωμένους οφειλέτες του ΟΑΕΕ, οι οποίοι ενώ έχουν συμπληρώσει το όριο ηλικίας για συνταξιοδότηση δεν παίρνουν ούτε ένα ευρώ, γιατί έχουν έχουν χρέη στον ΟΑΕΕ, μεγαλύτερα των 20.000 ευρώ.

Ακολούθησε πορεία στους δρόμους της Θεσσαλονίκης, που κατέληξε στο υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης. Οι συνταξιούχοι ανανέωσαν το ραντεβού τους για το Πανελλαδικό, πανσυνταξιουκό συνέδριο στο Σύνταγμα, στις 15 Δεκέμβρη 2018, στις 12:30 το μεσημέρι και την πορεία πρός το Μέγαρο Μαξίμου.