Νέα

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Αποφασιστική διαδήλωση των συνταξιούχων

 

Με συνθήματα όπως «Όλοι στο δρόμο ξεσηκωμός» και «Ο αγώνας του λαού το δρόμο θα σας φράξει», οι συνταξιούχοι της Κεντρικής Μακεδονίας, διαδήλωσαν στη Θεσσαλονίκη στις 10.10.2017 για την απόκρουση και ανατροπή της βάρβαρης αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης και των δανειστών.

Στη συγκέντρωση που έγινε στο Άγαλμα Βενιζέλου, συναντήθηκαν οι συνταξιούχοι τουλάχιστον 25 Σωματείων από όλα τα ταμεία στην Κεντρική Μακεδονία. Για πρώτη φορά παραυρέθηκαν εκπρόσωποι των Σωματείων Συνταξιούχων Πυροσβεστών Βόρειας Ελλάδας και Πολιτικών Υπαλλήλων του υπουργείου Εθνικής Άμυνας.Τη συγκέντρωση άνοιξε ο Χρήστος Σαλονικιός, πρόεδρος του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ Θεσσαλονίκης «Η ΕΝΟΤΗΤΑ» και χαιρέτησαν η Εύη Χαρακλειά, πρόεδρος του Σωματείου Συνταξιούχων Δημοσίου Θεσσαλονίκης, η Σούλα Ακζιώτη, μέλος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων Δημοσίου, ο Χρήστος Κολοβός, Οργανωτικός Γραμματέας της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΟΑΕΕ και ο Χαράλαμπος Γκόγκας, εκπρόσωπος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων Δημοσίου.

Κεντρικός ομιλητής στη συγκέντρωση ήταν ο Δήμος Κουμπούρης, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ, ο οποίος μετέφερε μήνυμα αισιοδοξίας από όλες τις συνταξιουχικές συγκεντρώσεις που έγιναν στις άλλες περιοχές της χώρας. Όπως είπε:

«Οι συνταξιούχοι πιο μαζικά συμμετέχουν, πιο αποφασιστικά. Αυτό αποτελεί καλή παρακαταθήκη αλλά δεν αρκεί. Πρέπει να δυναμώσουμε ακόμη πιο αποφασιστικά τους αγώνες, να τους δείξουμε ότι δεν πάει άλλο, ότι δεν θα επιτρέψουμε οι συντάξεις μας για τις οποίες πληρώσαμε μια ζωή, να γίνουν προνοιακά βοηθήματα. Δεν πάει άλλο να μας πετούν έξω από τα νοσοκομεία, να μην μπορούμε να πάρουμε τα φάρμακα και στο τέλος πολλοί από μας να καταλήγουν στη φτώχεια, την ένδεια, στην επαιτεία.

Η σημερινή κυβέρνηση συνεχίζει το δρόμο των προηγούμενων κυβερνήσεων, των ίδιων πολιτικών, που τις πληρώσαμε με αίμα. Συνεχίζει στο δρόμο που απαιτούν τα μεγάλα συμφέροντα. Εμείς πληρώνουμε με το αίμα της ζωής μας για να πλουτίζουν ελάχιστοι. Δεν μπορεί να προχωρήσει άλλο έτσι η κοινωνία, αν ο πλούτος που παράγεται από εκείνους που παράγεται δεν ικανοποιεί τις δικές τους ανάγκες. Δημιουργεί πλεονάσματα και προκαλεί με τις περικοπές των συντάξεων.».

Μετά τη συγκέντρωση ακολούθησε μαχητική πορεία προς το υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης, όπου οι συνταξιούχοι αντάμωσαν με τα «εγγόνια» τους, τους φοιτητές που διαδήλωναν για το δικαίωμα στα δωρεάν συγγράμματα. Ο Δήμος Κουμπούρης μετέφερε την αλληλεγγύη και τη συμπαράσταση των συνταξιούχων στους αγωνιζόμενους σπουδαστές Και μέσα από σύνθημα «εμπρός λαέ μη σκύβεις το κεφάλι ο μόνος δρόμος είναι επίθεση και πάλη», διαδήλωσαν την ανάγκη να δυναμώσει ο κοινός αγώνας συνταξιούχων, εργατών, αγροτών, αυτοαπασχολούμενων, νέων και γυναικών για να μπει τέλος στην πολιτική που θυσιάζει τη ζωή και τα δικαιώματά τους.

Σημειώνεται ότι το δεκαήμερο αγωνιστικής δράσης των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων ολοκληρώνεται την Τετάρτη 11 Οκτώβρη με τη συγκέντρωση των συνταξιούχων της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, στις 11 π.μ., στην Αλεξανδρούπολη, μπροστά στο Επιμελητήριο.