Νέα

ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ: Την Πέμπτη στην απεργία και την Παρασκευή στο Σύνταγμα

Με το μεγάλο ποτάμι των απεργών πορεύτηκαν οι συνταξιούχοι σε πολλές πολλές της χώρας στη μεγάλη πανεργατική απεργία στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα την Πέμπτη, στις 14.12.2017. Η συνέχεια της αγωνιστικής πορείας των συνταξιούχων είναι η πανελλαδική συγκέντρωση των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων ΙΚΑ, Δημοσίου, ΕΛΤΑ, ΟΣΕ, ΟΑΕΕ, ΝΑΤ, ΠΟΣΕ-ΟΑΕΕ και ΠΣΣ Δικηγόρων. την Παρασκευή, στις 15.12.2017 στο Σύνταγμα, ώρα 5 μ.μ.

Χιλιάδες απεργοί προσπέρασαν μαχητικά την εργοδοτική τρομοκρατία και την κυβερνητική προπαγάνδα και  συμμετέχοντας μαζικά στην απεργία και στις απεργιακές συγκεντρώσεις έδωσαν δυναμική και ηχηρή απάντηση στην προσπάθεια κυβέρνησης,  εργοδοσίας και Ευρωπαϊκής Ένωσης να τσακίσουν τη ζωή του λαού για τα κέρδη του κεφαλαίου και των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων. Οι απεργιακές συγκεντρώσεις των αγωνιστικών δυνάμεων έστειλαν μήνυμα αντεπίθεσης και  πάλης για υπογραφή Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, κανένα μισθό κάτω από 751 ευρώ, αποκατάσταση των συντάξεων, απαγόρευση των πλειστηριασμών, ενάντια στο χτύπημα του απεργιακού δικαιώματος.

Στην Αθήνα οι συνταξιούχοι του ΟΑΕΕ και του ΙΚΑ είχαν ξεχωριστά μπλόκ (απ’ όπου και οι φωτογραφίες) με τα δικά τους μπλόκ και πανώ στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ, που έγινε στην Ομόνοια στις 10:30 πμ. Ακολούθησε πορεία μέσω της οδού Σταδίου στην Αμερικάνικη πρεσβεία στέλνοντας μήνυμα αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό και καταδικάζοντας την απόφαση των ΗΠΑ να αναγνωρίσουν την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ.

Το ΠΑΜΕ με τη χαιρεστήρια ανακοίνωσή του  πρός τους χιλιάδες απεργούς δήλωσε και τη στήριξή του στην πανσυνταξιουχική συγκέντρωση των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων στο Σύνταγμα στις 15.12.2017.Επίσης κάλεσε σε μαζική συμμετοχή στη συγκέντρωση που διοργανώνουν Συνδικάτα και μαζικοί φορείς της Αττικής στις 17 Δεκέμβρη στην Ελευσίνα (6.30 μ.μ. στην οδό Ηρώων Πολυτεχνείου) ενάντια στην κυβερνητική φιέστα στη Δυτική Αττική.

  • Στην πλατεία Καυθμώνος έγινε η συγκέντρωση της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ στις 11 πμ και ακολούθησε πορεία πρός τη Βουλή.
  • Η Λαϊκή Ενότητα (ΛΑ.Ε) έκανε συγκέντρωση στα Χαυτεία και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ στο Μουσείο. Στη συνέχεια έκαναν πορεία μέσω της Σταδίου.