Νέα

Συνέχεια με δυναμικές συγκεντρώσεις

Με συγκεντρώσεις στη Θήβα και στην Κέρκυρα στις 15/5/2018 στη Λαμία (16/5/2018), στη Χαλκίδα και στον Πύργο στις 17/5/2018,  συνεχίστηκαν οι κινητοποιήσεις των συνταξιούχων. Θα ολοκληρωθούν με τις συγκεντρώσεις  στην Καβάλα (22/5/2018) και στην Αθήνα στις 25/5/2018. 

Δυναμικό παρών έδωσαν οι συνταξιούχοι έδωσαν συνταξιούχοι απ όλη τη Στερεά στο περιφερειακό πανσυνταξιουχικό συλλαλητήριο που πραγματοποιήθηκε στην κεντρική πλατεία της Θήβας. Η τρίτη ηλικία αντιδρά στις νέες περικοπές, που έρχονται μέσω της προσωπικής διαφοράς και της κατάργησης των επιδομάτων ,στις συντάξεις, στην υγεία και στην κοινωνική τους ασφάλιση.

«Συνεχίζουμε την αντίδραση και τον αγώνα μας. Δεν θα επιτρέψουμε να πληρωθούν οι δανειστές με τις συντάξεις μας» τόνισαν οι συνταξιούχοι στη Θήβα.

  • Στην Κέρκυρα η συγκέντρωση έγινε στο ΙΚΑ.

Στη Λαμία

Στις 16 Μάη 2018 έγινε εκδήλωση διαμαρτυρίας στην είσοδο της Οικονομικής Εφορίας Λαμίας . Η εκδήλωση διαμαρτυρίας έγινε σε επίπεδο ΣΕΑ  με τις συνεργαζόμενες συνταξιουχικές οργανώσεις του Ν. Φθιώτιδας, το σωματείο συνταξιούχων ΟΑΕΕ, το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ και τον Σύνδεσμο Συνταξιούχων Δημοσίου.Η εκδήλωση στέφθηκε με μεγάλη επιτυχία. Στην εκδήλωση διαμαρτυρίας παραβρέθηκαν από την Ομοσπονδία ΟΑΕΕ ο αντιπρόεδρος Μάκης Γκούβας και από την Ομοσπονδία ΙΚΑ ο συνάδελφος Παναγιώτης Πάλμος. Στο πλευρό τους παραβρέθηκε επίσης και ο Αλέξης Αλεξόπουλος, πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Λαμίας, εκφράζοντας την αλληλεγγύη και τη συμπαράσταση του ΕΚΛ.

Οι ομιλητές της συγκέντρωσης τόνισαν ότι ο σκοπός της συγκέντρωσης διαμαρτυρίας είναι να διατρανώσουμε την αντίθεσή μας στις πολιτικές της Κυβέρνησης, σε ότι αφορά τους συνταξιούχους και με τις πολιτικές αυτές

 θα μας βρούν απέναντί τους.

Το ψήφισμα που διαβάστηκε εγκρίθηκε ομόφωνα από τους συνταξιούχους της συγκέντρωσης και στη συνέχεια επιδόθηκε στην Διευθυντή της Οικονομικής Εφορίας Λαμίας, ο οποίος μας διαβεβαίωσε ότι θα το προωθήσεις στους προϊσταμένους του.

Τα αιτήματα που περιλαμβάνονται στο ψήφισμα είναι:

·       Να μην γίνει κανένας επανυπολογισμός και καμία μείωση με την προσωπική διαφορά στις κύριες και τις επικουρικές συντάξεις. Να καταργηθεί ο νόμος Κατρούγκαλου

·       Όχι στη μείωση του αφορολόγητου και την περικοπή των οικογενειακών επιδομάτων και του ΕΚΑΣ

·       Διεκδικούμε ότι μας έχει αφαιρεθεί από όλο το αντισυνταξιουχικό αντιασφαλιστικό νομικό πλαίσιο που ψήφισαν όλες οι κυβερνήσεις

·       Να αποδοθούν άμεσα, χωρίς αιτήσεις,, δικαστήρια και προαπαιτούμενα όσα η κυβέρνηση αυθαίρετα παρακρατεί σε κύριες και επικουρικές συντάξεις και στην εισφορά αλληλεγγύης

·       Να μην περάσουν τα καταστροφικά μέτρα της 4ης αξιολόγησης

·       Να καταργηθεί ο νόμος για τους πλειστηριασμούς Λαϊκής κατοικίας και επαγγελματικής στέγης. 

Στον Πύργο

Μαχητική συγκέντρωση στην πλατεία ΟΤΕ στον Πύργο πραγματοποίησαν τα  συνταξιουχικά σωματεία της περιοχής, ανταποκρινόμενα στο κάλεσμα των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων για μαζικό ξεσηκωμό ενάντια στη νέα κλιμάκωση της αντιασφαλιστικής επίθεσης.Στη διάρκεια της κινητοποίησης επέδωσαν το ψήφισμα με τις θέσεις και τα αιτήματά τους στον εκπρόσωπο του ΙΚΑ, ενώ διατράνωσαν την αποφασιστικότητά τους να συνεχίσουν τον αγώνα τους.Στη συγκέντρωση χαιρέτισαν ο Πάνος Γιάνναρος, πρόεδρος του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ Πύργου, ο Πέτρος Καπαρέλης πρόεδρος του Σωματείου Συνταξιούχων ΟΑΕΕ Πύργου και ο Κωνσταντίνος Γεροπαναγιώτης μέλος της διοίκησης της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΟΑΕΕ. Η κεντρική ομιλία έγινε από τον Παναγιώτη Σοφό, αντιπρόεδρο της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ.

Οι συνταξιούχοι τόνισαν στις ομιλίες τους ότι δεν αποδέχονται το νόμο Κατρούγκαλου και τις θανατηφόρες διατάξεις του, προσθέτοντας ότι για τους συνταξιούχους υπάρχει μόνο ο δρόμος του αγώνα.

Κάλεσαν τους συνταξιούχους να πιστέψουν στη δύναμή τους και μαζί με το εργατικό κίνημα να απαντήσουν στην αντεργατική επίθεση.

Απαιτούν:

– Να μη γίνει κανένας επανυπολογισμός και καμία μείωση με την «προσωπική διαφορά» στις κύριες και τις επικουρικές συντάξεις. Κατάργηση του νόμου 4387/16 (νόμος Κατρούγκαλου).

– Όχι στη μείωση του αφορολόγητου και την περικοπή των οικογενειακών επιδομάτων και του ΕΚΑΣ.

– Διεκδικούν ό,τι τους έχει αφαιρεθεί από όλο το αντισυνταξιουχικό – αντιασφαλιστικό νομικό πλαίσιο που ψήφισαν όλες οι κυβερνήσεις.

– Να αποδοθούν άμεσα, χωρίς αιτήσεις, δικαστήρια και προαπαιτούμενα, όσα η κυβέρνηση αυθαίρετα παρακρατεί σε κύριες – επικουρικές συντάξεις και στην εισφορά αλληλεγγύης.

– Να μην περάσουν τα καταστροφικά νέα μέτρα της 4ης «αξιολόγησης». Να καταργηθεί ο νόμος για τους πλειστηριασμούς.