Νέα

Συγκροτήθηκε σε σώμα το νεοεκλεγέν ΔΣ της ΠΟΣ-ΟΑΕΕ απ’ το 10ο Εκλογοαπολογιστικό Συνέδριο

Ο Παντελής Τάτσης εκλέχτηκε πρόεδρος της ΠΟΣ-ΟΑΕΕ για τέταρτη συνεχή θητεία

Μετά τις αρχαιρεσίες στο 10ο Εκλογοαπολογιστικό Συνέδριο της ΠΟΣ-ΟΑΕΕ, που έγινε στις 2-3 Ιουνίου 2017 στην Αθήνα,  ο πλειοψηφίσας Σύμβουλο Παντελής Τάτσης, συγκάλεσε, όπως ορίζει το καταστατικό της Ομοσπονδίας, το νεοεκλεγέν Διοικητικό Συμβούλιο (ΔΣ) στις 9. 6. 2017, στα γραφεία της ΠΟΣ-ΟΑΕΕ, οδός Μάρνη 56, 7ος όροφος.

Στη συνεδρίαση προσήλθαν 29 απ’ τους 31 συμβούλους. Απουσίαζαν οι Στέργιος Μαούνατζης (Καβάλα) και Βασίλης Μπαταγιάννης (Τρίκαλα),  οι οποίοι εκλέχτηκαν με το ψηφοδέλτιο της παράταξης «Ανανέωση». Η απουσία τους, όπως αναφέρθηκε στη συνεδρίαση από συμβούλους της «Ανανέωσης», οφειλόταν σε λόγους ανωτέρας βίας.

Ο Παντελής Τάτσης πρότεινε τη διανομή ψηφοδελτίων απ’ τις παρατάξεις «Αγωνιστική Ενότητα» και «Ανανέωση» για την εκλογή του 11μελούς Εκτελεστικού Προεδρείου (ΕΠ), όπως ορίζει το καταστατικό της ΠΟΣ-ΟΑΕΕ. Οι σύμβουλοι της «Ανανέωσης» ζήτησαν την εκλογή τριών συμβούλων στο ΕΠ, ωσάν να ήταν παρόντες και οι οχτώ εκλεγμένοι σύμβουλοι της παράταξής τους, παρότι το καταστατικό της Ομοσπονδίας ορίζει ρητά (άρθρο 18) ότι η εκλογή του ΕΠ γίνεται απ’ τους παρόντες συμβούλους.

Ο Π. Τάτσης καθώς και άλλοι σύμβουλοι υπεραμύνθηκαν της εκλογής του ΕΠ, τηρώντας το καταστατικό. Οι σύμβουλοι της «Ανανέωσης» αρνήθηκαν να συμμετάσχουν στις διαδικασίες, όπως ορίζει το καταστατικό, και αποχώρησαν απ’ τη συνεδρίαση.

Στη συνέχεια έγινε η εκλογή, παμψηφεί, του νέου ΕΠ. Ο Π. Τάτσης εξελέγη πρόεδρος της ΠΟΣ-ΟΑΕΕ για τέταρτη συνεχή θητεία.

Ακολούθησε η εκλογή των άλλων μελών του ΕΠ.

Α’ Αντιπρόεδρος:  Κουτονίδης Γιώργος (Θες/νίκη). Β’ Αντιπρόεδρος: Γκούβας Σεραφείμ (Αθήνα). Δ’ Αντιπρόεδρος: Γεροπαναγιώτης Κων/νος (Πάτρα).  Γεν. Γραμματέας: Σβορώνος Διονύσιος (Αθήνα). Οργανωτικός Γραμματέας: Κολοβός Χρήστος (Αθήνα). Ταμίας: Μάρκου Αλέξανδρος (Αθήνα). Έφορος: Παπαδημητρίου Ιωάννης (Λαμία) και Κουτσής Δημήτρης (Κατερίνη) μέλος.

Δύο θέσεις –του Γ’ Αντιπροέδρου και ενός μέλους- του ΕΠ, έμειναν κενές για συμβούλους της «Ανανέωσης», εφόσον το αποφασίσουν οι ίδιοι.

Όταν ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες για την εκλογή του ΕΠ, προσήλθαν στα γραφεία της Ομοσπονδίας οι σύμβουλοι της «Ανανέωσης» Σωτήριος Τσιακίρογλου και Κων/νος Βήτας και κατέθεσαν ένσταση ότι η πρόσκληση για τη συνεδρίαση του ΔΣ απ’ τον πλειοψηφίσαντα σύμβουλο δεν ήταν σωστή καθώς δεν αναφερόταν αναλυτικά στα θέματα.

Μέλη στο ΔΣ της ΠΟΣ-ΟΑΕΕ απ’ την παράταξη της «Αγωνιστικής Ενότητας»  εκλέχτηκαν και οι παρακάτω: Κωνσταντινίδης Ζήσης (Φλώρινα), Αλεξόπουλος Ιωάννης (Θεσ/νίκη), Θεοδώρου Δημήτρης (Θήβα), Μαργάρα Αναστασία (Αγρίνιο), Γαλανόπουλος Παναγιώτης (Αθήνα), Ντοντόρος Απόστολος (Γιάννινα), Οικονόμου Βασίλης (Τρίκαλα), Βασιλείου Νικόλαος (Άρτα), Κακαγιάννης Βαγγέλης (Λάρισα), Παναγόπουλος Θεόδωρος (Πειραιάς), Αυρηλιώνης Νικόλαος (Αθήνα), Παπαντωνάκης Νικόλαος (Χανιά), Μακέδος Κων/νος (Καβάλα) και Σκουρλάς Χρήστος (Αθήνα).

Αναπληρωματικοί σύμβουλοι της «Αγωνιστικής Ενότητας» στο ΔΣ της ΠΟΣ-ΟΑΕΕ εκλέχτηκαν οι: Κουρεμένος Παναγιώτης (Νίκαια), Τερζής Ιωάννης (Αθήνα), Φραγκουλίδης Αριστείδης (Θεσ/νίκη) και Ανθής Κων/νος (Εκτελωνιστές).

Μέλη στο ΔΣ της ΠΟΣ-ΟΑΕΕ απ’ την παράταξη «Ανανέωση» εκλέχτηκαν οι παρακάτω:  Τσούτσας Αστέριος (Λάρισα), Μαούνατζης Στέργιος (Καβάλα), Τσιακιρόγλου Σωτήριος (Ξάνθη), Τσιφτσόγλου Κων/νος (Σέρρες), Αθανασίου Θεοχάρης (Γιάννινα), Βήτας Κων/νος (Τρίκαλα), Μπαταγιάννης Βασίλειος (Τρίκαλα) και Ζώης Ιωάννης (Αμαλιάδα).

Αναπληρωματικοί σύμβουλοι της «Ανανέωσης» στο ΔΣ της ΠΟΣ-ΟΑΕΕ εκλέχτηκαν οι παρακάτω: Νεστραμιώτης Βασίλης (Καστοριά), Κιορόγλου Αντώνης (Δράμα) και Κούκος Αντώνης (Έδεσσα).

Τακτικός αντιπρόσωπος της ΠΟΣ-ΟΑΕΕ στο ΔΣ του ΕΦΚΑ εκλέχτηκε ο Παντελής Τάτσης και αναπληρωτικός ο Διονύσιος Σβορώνος.

Τακτικοί αντιπρόσωποι της ΠΟΣ-ΟΑΕΕ στο ΔΣ της ΓΣΕΒΕΕ εκλέχτηκαν οι Παντελής Τάτσης και Παναγιώτης Γαλανόπουλος και αναπληρωματικοί οι Κωνσταντίνος Γεροπαναγιώτης και Ελευθέριος Ντεγιάννης (Χαλκίδα).

Τακτικοί αντιπρόσωποι της «Αγωνιστικής Ενότητας» στη Γενική Συνέλευση της ΓΣΕΒΕΕ εκλέχτηκαν οι παρακάτω: Τάτσης Παντελής, Γαναλανόπουλος Παναγιώτης, Χαριόμπολη Ειρήνη (Διδυμότειχο), Καρράς Κων/νος (Γιάννινα), Μονιός Γεώργιος (Ελευσίνα) και Ντεγιάννης Ελευθέριος.

Αναπληρωματικοί αντιπρόσωποι της «Αγωνιστικής Ενότητας» στη Γενική Συνέλευση της ΓΣΕΒΕΕ εκλέχτηκαν οι Μακρυνίκας Κων/νος (Καρδίτσα) και Γεροπαναγιώτης Παναγιώτης.

Τακτικοί αντιπρόσωποι της «Ανανέωσης» στη Γενική Συνέλευση της ΓΣΕΒΕΕ εκλέχτηκαν οι: Μπόζος Ευστράτιος (Σέρρες) και Τσούτσας Αστέριος με αναπληρωματικούς τους Τσιακίρογλου Σωτήριο (Ξάνθη) και Αθανασίου Θεοχάρη.

Στην Ελεγκτική Επιτροπή εκλέχτηκαν: Απ’ την «Αγωνιστική Ενότητα» οι Ριτζάκης Λεωνίδας (Αθήνα) και Ντίνος Αθανάσιος (Λαμία) ως τακτικά μέλη με αναπληρωματικό το Γηρούση Αθανάσιο (Αθήνα).

Απ’ την «Ανανέωση» ο Ευστρατίου Βασίλειος (Λάρισα) με αναπληρωματικό τον Γράμψα Ευάγγελο (Τρίκαλα).