Νέα

Συγκεντρώσεις συνταξιούχων σε Λαμία και Κοζάνη

Με δυό ακόμα συγκεντρώσεις, στη Λαμία και στην Κοζάνη, ολοκληρώθηκαν οι δραστηρικότητες της Συντονιστικής Επιτροπή Αγώνα (ΣΕΑ) των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων (ΣΣΟ) ΙΚΑ, ΕΛΤΑ, ΔΗΜΟΣΙΟΥ, ΟΣΕ, OAEE, ΝΑΤ, ΠΟΣΕ-ΟΑΕΕ και Πανελλήνιου Συλλόγου Συνταξιούχων Νομικών (ΠΣΣΝ) για αυτή την περίοδο.

Στις 23.6.2017 οι συνταξιούχοι στη Λαμία έκαναν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Γενικό νοσοκομείο με αιτήματα για τη βελτίωση της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης όλου του πληθυσμού της περιοχής.  Ο Διοικητής του Νοσοκομείου κ. Ζυγούρης και ο υποδιοικητής κ. Κολοκυθάς δέχτηκαν επιτροπή από τους Προέδρους των σωματείων  ΙΚΑ, ΟΑΕΕ και ΔΗΜΟΣΙΟΥ . Μετά από συζήτηση σχετικά με την έλλειψη ιατρικού-νοσηλευτικού και διοικητικού προσωπικού του Νοσοκομείου της πόλης μας, οι συνταξιούχοι κατέθεσαν υπόμνημα όπου αναφέρονται αναλυτικά στα θέματα της ιατρικής και φαρμακευτικής περίθαλψης. Οι αρμόδιοι υποστήριξαν οτι έχουν ζητήσει από την κεντρική εξουσία ( σημερινή κυβέρνηση) να χορηγηθούν οι απαραίτητες πιστώσεις ώστε να λυθούν τα χρόνια προβλήματα που ταλαιπωρούν όλους. Στην προσπάθεια αυτή σημαντική ήταν η βοήθεια από το συντοπίτη φίλο γιατρό του ΕΣΥ Τάσο Χρονά.

Στην Κοζάνη

Στις 28.6.2017 στην κεντρική πλατεία της Κοζάνης, στις 10:30 π.μ., πραγματοποιήθηκε Πανκοζανίτικο Συνταξιοδοτικό Συλλαλητήριο διαμαρτυρίας,στο οποίο συμμετείχαν περίπου 500 συνταξιούχοι από όλα τα συνταξιοδοτικά Σωματεία του νομού Κοζάνης: Συμμετείχαν τα σωματεία ΟΑΕΕ Κοζάνης, ΔΕΗ Κοζάνης, Πτολεμαϊδας και Σερβίων, Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού, Σωματείο Δημοσίων Υπαλλήλων, Σωματείο ΕΛΤΑ Νομού Κοζάνης, Σύλλογος Συνταξιούχων Γυναικών Κοζάνης –Σερβίων και οΠανελλ ήνιος Σύλλογος Αλληλεγγύης ΔΕΗ.

Χαιρετισμό απηύθυναν οι Παντελής Τάτσης, πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συνταξιούχων του ΟΑΕΕ, ο Παναγιώτης Πάλμος, οργανωτικός γραμματέας Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ,ο Φώτης Αντωνίου, αντιπρόεδρος Ομοσπονδίας Συνταξιούχων Δημοσίου, και ο Νίκος Παπαδόπουλος, αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας.

Οι ομιλητές αναφέρθηκαν στις περικοπές των συντάξεων,του 13ου και 14ου μισθού,σε επιδόματα ΕΚΑΣ,επιδόματα λουτροθεραπείας,σε αύξηση συμμετοχής των συνταξιούχων σε ιδιοσυσκευάσματα φαρμάκων από 25%  μέχρι και 50% , στην άθλια κατάσταση που βρίσκονται τα Νοσοκομεία όλης της χώρας,για ελλείψεις φαρμάκων και φαρμακευτικού υλικού και ακόμα ότι αποχώρησαν 30000 υπάλληλοι και αντ’αυτών διορίσθηκαν 3600.

Τέλος το λόγο έλαβε ο Πρόεδρος της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα Χρήστος Ψαλλίδας, ο οποίος αναφέρθηκε με κάθε λεπτομέρεια στα πάμπολα προβλήματα που ταλανίζουν τους συνταξιούχους και υπογράμμισε ότι θα ακολουθήσουν και άλλες χειρότερες περικοπές σύμφωνα με το 4Ο μνημόνιο για τα έτη 2018-2019 και επίσης  ότι θα πραγματοποιήσουν συλλαλλητήτια σε όλες τις μεγάλες πόλεις της Δυτικής Μακεδονίας.

Ο  Γραμματέας του συντονιστικού αγώνα διάβασε το υπόμνημα που εξέδωσε η ΣΕΑ. Στη συνέχεια οι συνταξιούχοι κρατώντας πανό και φωνάζοντας συνθήματα όπως, «Δεν είναι οι συντάξεις δώρο ή παροχή, γι’ αυτές εμείς πληρώναμε μια ολόκληρη ζωή» πραγματοποίησαν μαχητική πορεία στον κεντρικό πεζόδρομο της πόλης.