Νέα

Στις κινητοποιήσεις για μισθούς, συντάξεις και συλλογικές συμβάσεις

Η ΠΟΣ-ΟΑΕΕ τα σωματεία-μέλη της και όλους τους συνταξιούχους να πάρουν μέρος στις συγκεντρώσεις στην Αθήνα, στον Πειραιά και στις άλλες πόλεις την Τρίτη, 20 Μάρτη 2018 για την υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας με αυξήσεις στους μισθούς, επαναφορά της Εθνικής Γενικής ΣΣΕ και κατάργηση όλων των αντεργατικών νόμων που υπονομεύουν τις Συλλογικές Συμβάσεις. Στην Αθήνα, η συγκέντρωση θα στις 6.30 μ.μ., στην Ομόνοια και στον Πειραιά, την ίδια ώρα, στην πλατεία Καραϊσκάκη. Στη συγκέντρωση στην Ομόνοια καλεί η Ένωση Συνταξιούχων ΟΑΕΕ Αθηνών και Περιχώρων. Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Συνάδελφοι – σες Συνταξιούχοι,

Η συμμετοχή μας στον ΑΓΩΝΑ για την υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων, συνδέεται άμεσα με τη ζωή τη δική μας και των παιδιών μας, την ύπαρξη και την ευρωστία των Ασφαλιστικών Ταμείων. Οι Συλλογικές Συμβάσεις κατοχυρώνουν με νόμο, τα ελάχιστα δικαιώματα των εργαζομένων, όπως τον μισθό, το χρόνο εργασίας, τις παροχές των εργαζομένων κ.ά. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ ,όπως και τα υπόλοιπα κόμματα , τα οποία υπηρετούν την ανάπτυξη με βάση τον Ανταγωνισμό, ψήφισαν ουσιαστικά την κατάργηση του δικαιώματος της απεργίας στις μεγάλες επιχειρήσεις, βάζοντας εμπόδια στον Αγώνα των εργαζόμενων για καλύτερη ζωή, πριμοδοτώντας με όλα τα μέσα την κερδοφορία της μεγάλης εργοδοσίας. Ουσιαστικά την κυβέρνηση και τον ΣΕΒ υποστηρίζουν και οι συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες ΓΣΕΒΕΕ – ΕΣΕΕ – ΓΣΕΕ, οι οποίες συνδέουν τη ζωή των λαϊκών στρωμάτων με την κερδοφορία των μεγάλων επιχειρηματιών. Σήμερα πάνω από το 50% των εργαζομένων, δουλεύει ανασφάλιστο και με μισθούς πείνας, με εργασιακές σχέσεις λάστιχο. Αυτή η κατάσταση ουσιαστικά αποτελεί τροχοπέδη στη ζωή των εργαζομένων, διαλύει τα ασφαλιστικά ταμεία. Είναι τραγικό ότι χιλιάδες οικογένειες εργαζομένων ζουν από τη σύνταξη των γονιών τους.

Συνάδελφοι – σες Συνταξιούχοι,

Σας καλούμε να συμμετέχετε ΜΑΖΙΚΑ στην ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ. Οι ΑΓΩΝΕΣ μας είναι ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ, για την κατάκτηση των δικαιωμάτων μας. Όσοι λένε, ότι με τους Αγώνες δεν γίνεται τίποτα, ουσιαστικά μας καταδικάζουν σε αργό θάνατο. Τον πλούτο τον παράγουν τα λαϊκά στρώματα. ΄Εχουμε τη ΔΥΝΑΜΗ και αυτό είναι το δίκαιο. Ο πλούτος να χρησιμεύει για να ζουν καλύτερα αυτοί που τον παράγουν. Διαδηλώνουμε και συμπαραστεκόμαστε στον Αγώνα των  Εργαζομένων για υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων. 

Διαδηλώνουμε για την ανατροπή αυτή της πολιτικής. Διεκδικούμε:

  • Άμεση αποκατάσταση των πετσοκομμένων συντάξεων.
  • Επαναφορά 13ης και 14ης σύνταξης.
  • Επαναφορά του αφορολόγητου στις 12.000,00€.
  • Όχι στο κόψιμο των συντάξεων κατά 18% – 30%».