Νέα

Στα Προπύλαια η Πανελλαδική Συγκέντρωση

 

Η Πανελλαδική συγκέντρωση στην Αθήνα που αποφάσισε η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα (ΣΕΑ) των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων (ΣΣΟ) ΙΚΑ, ΕΛΤΑ, ΔΗΜΟΣΙΟΥ, ΟΣΕ, OAEE, ΝΑΤ, ΟΤΑ και ΠΟΣΕ – ΟΑΕΕ θα γίνει στις 23 Ιούνη στα στα Προπύλαια, ώρα 6 μμ. Θα ακολουθήσει πορεία στο Μέγαρο Μαξίμου με αίτημα τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό.

 


Σε προκήρυξή της για την συγκέντρω η ΣΕΑ τονίζει:

 

«Συνταξιούχοι ξεσηκωμός. Έρχονται νέα αντιλαϊκά μέτρα. Οι συντάξεις μας εξαφανίζονται. Η υγεία εμπορευματοποιείται. Τα κοινωνικά ασφαλιστικά δικαιώματα σφαγιάζονται. Όλοι στην Πανελλαδική Συγκέντρωση στις 23 Ιούνη 2015 στην Αθήνα. Νέα αντεργατικά μέτρα και νέες περικοπές έρχονται να προστεθούν πάνω στο σφαγιασμό που έχουμε δεχθεί. Όποιο αντεργατικό, αντισυνταξιουχικό, αντιλαϊκό μέτρο ψηφίστηκε απ’ τις προηγούμενες κυβερνήσεις ισχύει στο ακέραιο. Οι κυβερνήσεις αλλάζουν, τα μέτρα μένουν και εμπλουτίζονται. Μας οδηγούν στη φτώχεια, την εξαθλίωση, μας ρίχνουν στον Καιάδα.

 

Όλοι στο δρόμο του αγώνα. Να μην τους επιτρέψουμε το νέο έγκλημα. Να βάλουμε τέλος στις βάρβαρες αντεργατικές πολιτικές κυβέρνησης, ΕΕ , κεφαλαίου. Έχουμε δικαίωμα να ζήσουμε με αξιοπρεπείς συντάξεις, υγεία και ασφάλεια. Είναι στο χέρι μας να τους εμποδίσουμε. Συνεχίζουμε τον αγώνα και απαιτούμε: Κάτω τα χέρια από τις συντάξεις μας. Καμμιά περικοπή. Να καταργηθούν τώρα όλοι οι αντεργατικοί, αντιασφαλιστικοί νόμοι. Αποκατάσταση όλων των περικοπών στις συντάξεις μας. Αποκλειστικά δημόσια δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη».

 

Και η ανακοίνωση καταλήγει: «Η παγίωση της φτώχειας και της ανεργίας δεν είναι έντιμος συμβιβασμός».