Νέα

ΣΕΑ: Συνταξιούχοι ψηλά το κεφάλι

Κάλεσμα προς όλους τους συνταξιούχους να κρατήσουν το κεφάλι ψηλά και να οργανώσουν τον αγώνα τους ενάντια στο τρίτο μνημόνιο απευθύνει η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα (ΣΕΑ) των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων (ΣΣΟ) ΙΚΑ, ΕΛΤΑ, Δημοσίου, ΟΣΕ, OAEE, ΝΑΤ, ΟΤΑ και ΠΟΣΕ ΟΑΕΕ.

Ολόκληρη η ανακοίνωση της ΣΕΑ έχει ως εξής: «Το τρίτο μνημόνιο της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ είναι εδώ. Φέρνει νέα καταστρεπτικά βάρβαρα μέτρα για τους συνταξιούχους. Νέες περικοπές επάνω σε ό,τι μας έχει απομείνει. Μας ρίχνουν στον Καιάδα. Τσακίζει τα εργατικά-λαϊκά δικαιώματα. Ψηλά το κεφάλι. Οργανωθείτε στα σωματεία. Δυναμώστε την Ενότητα, την Αλληλεγγύη, τη Δράση. Κανένας μόνος του. Οχι στην απογοήτευση. Η σωτηρία του λαού βρίσκεται στα δικά του χέρια.

 

Συνάδελφοι – Συναδέλφισσες

Η συγκυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ μετά από έξι μήνες διαπραγματεύσεων, από εκεί που θα έσκιζε τα μνημόνια μας φέρνει τώρα ένα τρίτο καταστρεπτικό μνημόνιο. Αφού πρώτα στράγγισε τα ταμειακά διαθέσιμα των ασφαλιστικών μας ταμείων και όχι μόνο, για να πληρώνονται σταθερά οι δανειστές.Μπροστά μας τώρα απλώνεται ένα μαύρο σύννεφο με νέα αντισυνταξιουχικά καταστρεπτικά μέτρα, που έρχεται να σαρώσει ότι μας έχει απομείνει από τις τραγικές περικοπές που ήδη έχουμε υποστεί από τα δύο προηγούμενα μνημόνια.

Το τρίτο μνημόνιο που έρχεται για ψήφιση στην Βουλή, διατηρεί τα δύο προηγούμενα μνημόνια και φέρνει νέα αβάσταχτα αντισυνταξιουχικά και αντιλαϊκά μέτρα για να προστεθούν στα αρχικά, δεν αφήνει τίποτε από ότι με την δουλειά μας, το μόχθο και τον ιδρώτα μας αποκτήσαμε. Έρχονται νέες περικοπές σε κύριες συντάξεις. Οι επικουρικές θα εξαφανισθούν μέσα από την εφαρμογή της ρήτρας μηδενικού ελλείμματος. Το ΕΚΑΣ καταργείται. Αυξάνονται οι κρατήσεις για την υγεία που θα υπολογίζεται στο αρχικό ποσό της σύνταξης. Ο ΕΝΦΙΑ μονιμοποιείται, η φορολογία, ο ΦΠΑ αυξάνονται παντού. Νέες περικοπές σε φάρμακα υγεία. Σταθερά μειώνεται η χρηματοδότηση στα ασφαλιστικά ταμεία από τον κροτικό προϋπολογισμό και ο κατάλογος θα γίνεται ατελείωτος.

Εδώ μας έφτασαν οι πολιτικές δυνάμεις που ακολουθούν τον δρόμο της Ε.Ε, θυσιάζουν τους συνταξιούχους και τα παιδία μας για τα κέρδη του κεφαλαίου. Μας έφτασαν στο σημείο να μην μπορούμε να εισπράξουμε ούτε τις συντάξεις μας, την ζωοφόρο μας πηγή που πληρώσαμε με αίμα, κόπο και τις θυσίες μια ζωής. Μας βάζουν κυριολεκτικά σε ένα σκοτεινό τούνελ για να μας οδηγήσουν στον καιάδα. Τα παιδιά μας τα οδηγούν στην ανεργία, και σε εργασία με όρους δουλοκτητισμού.

Μπροστά μας έρχονται δύσκολες ημέρες. Η κυβέρνηση έσυρε τον λαό σε ένα δημοψήφισμα για να κάνει το ΟΧΙ που του ζήτησε ΝΑΙ μέσα σε λίγες ώρες. να χρησιμοποιήσει την ψήφο του ως άλλοθι για την υπογραφή ενός νέου καταστρεπτικού μνημονίου.

Συνάδελφοι – Συναδέλφισσες

Η σωτηρία του λαού από τις βάρβαρες πολιτικές της Ε.Ε και των πολιτικών που τις υπηρετούν περνάει στα χέρια του λαού, στην οργάνωσή του, την ενότητα και την αλληλεγγύη. Καλούμε τους συνταξιούχους που ψήφισαν ΟΧΙ ως έκφραση διαμαρτυρίας, εκείνους που ψήφισαν ΝΑΙ κάτω από την πίεση που δημιουργήθηκε, καθώς τους συνταξιούχους που ψήφισαν συνειδητά με Ακυρο -Λευκό για να ακυρώσουν αυτό τον εκβιασμό να μην συναινέσουν σε αυτό το έγκλημα. Να μην απογοητευθούν να μην σκύψουν το κεφάλι. Να μην κλειστούν στα σπίτια τους. Ολοι μαζί ενωμένοι να δώσουμε την μάχη ενάντια στην καταστροφή που ετοιμάζουν σε εμάς και τα παιδιά μας. Τώρα χρειάζεται πιο ενωτικά, δυναμικά, αποφασιστικά, να οργανώσουμε την μαζική μας παρουσία και δράση σε συμμαχία με τα παιδιά μας τα λαϊκά στρώματα της κοινωνίας απέναντι στην βαρβαρότητα του άδικου πολιτικού συστήματος και τις πολιτικές του.

Η ΣΕΑ καλεί τους συνταξιούχους να γραφτούν, να οργανωθούν στα σωματεία τους σε κάθε περιοχή της χώρας, να δυναμώσουμε την ενότητα μας. Να μην επιτρέπουμε στις δυνάμεις του συστήματος να μας διαχωρίζουν. Να αποκτάμε μέσα από αυτή την δράση και συμμετοχή ενημέρωση, γνώση, εμπειρία, χρήσιμα εφόδια στους δύσκολους καιρούς πού έρχονται.

Τα σωματεία παντού να οργανώσουν εκδηλώσεις ενάντια στα καταστρεπτικά μέτρα για να σταματήσει την χρεοκοπία του. Οι αγώνες μας είναι παρακαταθήκη, η ενότητα, η οργάνωση, η μαζική αγωνιστική δράση, των συνταξιούχων του λαού και όσων δυστυχούν να αποτελέσει την ασπίδα μας για σωτηρία μας»