Νέα

ΣΕΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ: Κάλεσμα στο πανελλαδικό αγροτικό συλλαλητήριο στις 14 Φλεβάρη 2017

 Μετά τα μπλόκα της Νίκαιας και της Ανθήλης (3.2.2107) οι συνταξιούχοι της Αττικής θα εκφράσουν την αγωνιστική αλληλεγγύη τους στη μικρομεσαία αγροτιά με τη συμμετοχή τους στο πανελλαδικό συλλαλητήριο, την Τρίτη 14 Φλεβάρη 2017 στις 1.30 το μεσημέρι στην πλατεία Βάθη. Η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα (ΣΕΑ) των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων (ΣΣΟ) ΙΚΑ, ΕΛΤΑ, ΔΗΜΟΣΙΟΥ, ΟΣΕ, OAEE, ΝΑΤ  και ΠΟΣΕ-ΟΑΕΕ, ανταποκρινόμενη στην πρόσκληση της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων εξέδωσε ανακοίνωση-κάλεσμα συμμετοχής στο πανελλαδικό συλλαλητήριο των αγροτών.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται: «Η ΣΕΑ των Συνταξιουχικών Οργανώσεων καλεί τα σωματεία και τους συνταξιούχους της Αττικής να συμμετέχουν μαζικά και αγωνιστικά στο πανελλαδικό συλλαλητήριο των αγροτών που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα την Τρίτη 14.2.2017 ώρα 13.30 στην πλατεία Βάθης. Οι μικρομεσαίοι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι που βρίσκονται στον δρόμο του αγώνα εδώ και πολλές ημέρες διεκδικώντας τα δίκαια αιτήματά τους, έχουν απέναντί τους, τους ίδιους αντίπαλους που έχουν οι συνταξιούχοι, η Εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα της χώρας μας. Την Ε.Ε, τους επιχειρηματικούς ομίλους και τις κυβερνήσεις που σταθερά προωθούν τους στόχους τους για μεγαλύτερη κερδοφορία.

Για μια ανάπτυξη που πληρώνεται με την περικοπή των δικαιωμάτων μας, την χειροτέρευση της ζωής όλων αυτών που στα εργοστάσια, τα χωράφια, τα μικρομάγαζα παράγουν τον πλούτο, για να μένουν τελικά χωρίς δουλειά, μισθούς, μεροκάματα, κοινωνική ασφάλιση, υγεία, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, δικαιώματα. Τώρα να κινδυνεύουν να τους πάρουν τα χωράφια, να κλείσουν ότι έχει απομείνει από τις μικρές επιχειρήσεις τους, τα μικρομάγαζα για να πλουτίζουν μια χούφτα εκμεταλλευτές. Για λογαριασμό  αυτών που με την αχαλίνωτη υπερσυσσώρευση κερδών τους έφεραν την κρίση και τώρα προσπαθούν με τα μέτρα που οι ίδιοι υπαγορεύουν στις κυβερνήσεις να την φορτώσουν στις πλάτες όλων μας.  

Ό αγώνας των αγροτών είναι δίκαιος, όπως και οι δικοί μας αγώνες και τους δυναμώνουμε με την συμμετοχή μας σε όλα τα μέτωπα».