Νέα

ΣΕΑ: Συνέντευξη Τύπου στις 11.12.2017 για την Πανελλαδική Συγκέντρωση στο Σύνταγμα

Η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα (ΣΕΑ) των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων ΙΚΑ, Δημοσίου, ΕΛΤΑ, ΟΣΕ, ΟΑΕΕ, ΝΑΤ, ΠΟΣΕ-ΟΑΕΕ και ΠΣΣ Δικηγόρων θα παραχωρήσει Συνέντευξη Τύπου τη Δευτέρα 11 Δεκέμβρη στις 11 π.μ. στον Πανελλήνιο Σύλλογο Συνταξιούχων ΔΕΗ – Αριστοτέλους 11-15 (5ος όροφος) για την Πανελλαδική Πανσυνταξιουχική συγκέντρωση την Παρασκευή 15 Δεκέμβρη 2017, στο Σύνταγμα, ώρα 5 μ.μ..

Στην πρόσκλησή της η ΣΕΑ αναφέρει: «Είμαστε στο δρόμο του αγώνα, γιατί πιστεύουμε ότι με τον πλούτο που παράγουμε μπορούμε να ζήσουμε καλύτερα εμείς και τα παιδιά μας που και αυτά θυσιάζονται στο βωμό του κέρδους με ανεργία, με μισθούς και εργασιακές σχέσεις δουλοκτητικές. Μπορούμε να ανατρέψουμε τις αντεργατικές τους πολιτικές, νικώντας τον φόβο, την αδιαφορία, τη θανατηφόρα λογική που καλλιεργούν σκόπιμα οι δυνάμεις του συστήματος ότι δεν μπορεί να γίνει τίποτε, μπαίνοντας πιο μαζικά – μαχητικά στον αγώνα. Διεκδικούμε ό,τι με τη βία μας έχουν αφαιρέσει. Οι συντάξεις μας, τα δικαιώματά μας στην κοινωνική ασφάλιση, δεν είναι χάρισμα, δεν τα χρωστάμε σε κανέναν δανειστή και θα τα διεκδικήσουμε μέχρι το τέλος.

Απαιτούμε:

  • Άμεση καταβολή σε όλους τους συνταξιούχους των προπληρωμένων δώρων μας – Επαναφορά του ΕΚΑΣ.
  • Άμεση έκδοση όλων των κύριων, επικουρικών συντάξεων, καθώς και των εφάπαξ και των μερισμάτων που χρονίζουν.
  • Καταβολή των συντάξεων χηρείας με κατάργηση των διατάξεων του νόμου 4387/16.
  • Ανακεφαλαιοποίηση των Ασφαλιστικών μας Ταμείων.
  • Κατάργηση των παρακρατήσεων για την Υγεία, στις κύριες και επικουρικές συντάξεις. Την υγεία μας την έχουμε προπληρώσει.
  • Κατάργηση όλων των αντισυνταξιουχικών – αντεργατικών νόμων και απόδοση σε ό,τι μας έχει αφαιρεθεί.
  • Καταγγέλλουμε και εκφράζουμε την αντίθεσή μας στις νέες θανατηφόρες περικοπές του κρατικού προϋπολογισμού για το έτος 2018».