Νέα

ΣΕΑ: Μαζική έναρξη των κινητοποιήσεων απ’ την Αθήνα

Με μαζική συγκέντρωση και μαχητική πορεία στην Αθήνα άρχισε το δεκαήμερο των διεκδικητικών κινητοποιήσεων που οργανώνει η Συντονιστική  Επιτροπή Αγώνα (ΣΕΑ) των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων (ΣΣΟ) ΙΚΑ, ΕΛΤΑ, Δημοσίου, ΟΣΕ, OAEE, ΝΑΤ, ΠΟΣΕ-ΟΑΕΕ  και Π.Σ. Σ. Δικηγόρων σε δέκα πόλεις μέχρι τις 11.10.2017 με συγκέντρωση στην Αλεξανδρούπολη.

Οι συνταξιούχοι συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης. Χαιρέτησαν ο Χρήστος Μπουρδούκης, πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτικών Συνταξιούχων, ο Σωτήρης Ραφτόπουλος, πρόεδρος του Πανελλήνιου Συλλόγου Σιδηροδρομικών, ο Γιάννης Γουσέτης, πρόεδρος του Πανελλήνιου Συνδέσμου Συνταξιούχων Δικηγόρων, ο Γιώργος Πεπόνης Γραμματέας της Πανελλήνιας Ένωσης Συνταξιούχων ΕΛΤΑ και ο Δήμος Κουμπούρης πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ.

Π. Τάτσης: Αντισυνταξιουχικές αντιγραφές στα μερίσματα

Κεντρικός ομιλητής στη συγκέντρωση ήταν ο πρόεδρος της ΠΟΣ-ΟΑΕΕ Παντελής Τάτσης, ο οποίος είπε τα εξής:

Συνάδελφοι και συναδέλφισσες,

Η σημερινή Παναττική συγκέντρωση των συνταξιούχων που γίνεται στο πλαίσιο της ημέρας της τρίτης ηλικίας του Ο.Η.Ε που είναι η 1η Οκτώβρη, βεβαιώνει ότι τα αντανακλαστικά της κυβέρνησης νοιώθουν την οργή και την αγανάκτηση της Τρίτης Ηλικίας: Ο προϋπολογισμός του 2018, που κατατέθηκε στη Βουλή, προβλέπει πρωτογενές πλεόνασμα 3,57% του ΑΕΠ, δηλαδή διπλάσιο σε σχέση με το στόχο της φετινής χρονιάς (1,75% του ΑΕΠ).

«Η υπέρβαση αυτή επιτρέπει εφάπαξ δαπάνη με τη μορφή κοινωνικού μερίσματος και επιδίωξη τη στοχευμένη στήριξη οικονομικά ευάλωτων νοικοκυριών. Το ακριβές ύψος του ποσού και τα μέτρα στήριξης θα εξειδικευθούν με βάση τα στοιχεία της εκτέλεσης του προϋπολογισμού το Νοέμβριο του τρέχοντος έτους» αναφέρει η ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών που συνόδευσε την κατάθεση του προϋπολογισμού.

 Μπορούν, μ’ άλλα λόγια, κάποιοι συνάδελφοι να ψάχνουν τον εαυτό τους ανάμεσα στους συνανθρώπους μας που ζούν στην έσχατη φτώχεια για να ευεργετηθούν με τα ψίχουλα του «κοινωνικού μερίσματος», όπως έγινε με την κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά το 1994. Ή πάλι να ελπίζουν στο ένα ευρώ τη μέρα γιά κάθε συνταξιούχο, όπως ήταν το εφάπαξ βοήθημα που ανακοίνωσε με διάγγελμά του στις 8 Δεκέμβρη 2016 ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, το οποίο χωρίς αιδώ το ονόμασε «13η σύνταξη σε όσους συνταξιούχους το έχουν μεγαλύτερη ανάγκη».

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ενέταξε το κοινωνικό μέρισμα στον προϋπολογισμό, ενώ η κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ το θεσμοθέτησε με νόμο. Επί της ουσίας η διαφορά αυτών των πολιτικών είναι μόνο λίγα λεπτά του ευρώ –όπως λίγα λεπτά ήταν και η διαφορά με την «13η σύνταξη» του Αλέξη Τσίπρα.  Φαίνεται, δηλαδή, καθαρά πως παρά τις κοκοροομαχίες τους η γενικότερη σύμπλευση στα πλαίσια των μνημονίων δεν τους επιτρέπει να χρησιμοποιήσουν πιά ούτε διαφορετικά –όπως τα λένε- μείγματα πολιτικής.

 Μάλιστα το «κοινωνικό μέρισμα» της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ανακοινώνεται στην αρχή των δεκαήμερων πανελλαδικών κινητοποιήσεων των συνταξιούχων. Όπως έγινε με το εφάπαξ βοήθημα το 2016, που ανακοινώθηκε οχτώ μέρες πρίν τη μεγαλειώδη πανελλαδική διαμαρτυρία στις 15 Δεκέμβρη 2016, που οι συνταξιούχοι υποχρέωσαν τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ν’ ανοίξει την Ηρώδου του Αττική και να ακουστεί η φωνή τους στα παράθυρα του Μεγάρου Μαξίμου.

Κι επειδή «κεφάλι δίχως μνήμη πάρτο για κολοκύθι», ας θυμηθούμε πως κατακεραύνωνε ο Αλέξης Τσίπρας στις 21 Μάρτη 2014 απ’ τα Γιάννινα , τον τότε πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά για το «κοινωνικό μέρισμα» του 2014. «Εγώ, έλεγε, δεν έχω κανένα πλεόνασμα να σας μοιράσω λίγες μέρες πριν τις εκλογές, όπως ο κύριος Σαμαράς. Δεν έχω κανένα πλεόνασμα σε ψεύτικες υποσχέσεις, σε Ζάππεια και πολιτικές ανοίξεις, όπως ο κύριος Σαμαράς. Και δεν έχω βέβαια κανένα πλεόνασμα σε υποκλίσεις μπροστά στην κυρία Μέρκελ και στους δανειστές, όπως ο κύριος Σαμαράς

  Εμείς, η αριστερά, ο ΣΥΡΙΖΑ, είμαστε περήφανοι για άλλα πλεονάσματα. Για το πλεόνασμα μας σε αγώνες. Για το πλεόνασμά μας σε αγωνιστές που έδωσαν ακόμα και τη ζωή τους για την υπόθεση του λαού. Για το πλεόνασμά μας σε αλήθειες. Για το πλεόνασμά μας στις μάχες κατά των μνημονίων και όσων ανέλαβαν να τα επιβάλουν στη χώρα μας, ντόπιους και ξένους. Και θεωρούμε πράξη ντροπής, πράξη καταισχύνης, πράξη ταπείνωσης του κάθε πολίτη αυτής της χώρας:

Από τη μια να αρπάζουν το ψωμί από το τραπέζι εκατομμυρίων ανθρώπων. Και από την άλλη να τους πετούν κάποια ψίχουλα,  για να εξαγοράσουν όπως φαντάζονται τη στήριξή τους στην ίδια πολιτική που τους έκλεψε το ψωμί κι έχει σκοπό να τους κλέψει και το τραπέζι και τις καρέκλες και το σπίτι. …Πώς πετάει αυτό το ξεροκόμματο της άγνοιας και της περιφρόνησης στα μούτρα των Ελλήνων, επιχειρώντας έτσι να τους αφαιρέσει το τελευταίο που τους έχει απομείνει -την αξιοπρέπειά τους;»

Αυτά έλεγε πρίν τρία χρόνια ο Αλέξης Τσίπρας. Φαίνεται όμως, ότι απ’ την ηπειρώτικη κληρονομιά του –που φημιζόταν για τους μαστόρους τον περασμένο αιώνα-  κράτησε τη μαστοριά μόνο στην παραπλάνηση. Και το …πλεόνασμά του σε αλήθειες είναι δυό, ακόμα, μνημόνια της κυβέρνησής του. Μάλιστα το τρίτο μνημόνιο, εκτός απ’ τις ψήφους των βουλευτών των ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ, ψηφίστηκε απ’ τη ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι στο όνομα της ευρωπαϊκής προοπτικής της χώρας.

Αυτή η ευρωπαϊκή στρατηγική σύμπλευση οδηγούν στις συμπληγάδες τις δικές μας συντάξεις, τα μεροκάματα των παιδιών μας, τα  μαγαζιά των αυτοαπασχολούμενων και το μικρό κλήρο των φτωχών αγροτών.

Τα αποτελέσματα της καταστροφικής πολιτικής στις συντάξεις δεν μπορούν να τα κρύψουν πιά ούτε οι ίδιοι: Τα στοιχεία του συστήματος «Ήλιος» για το μήνα Αύγουστο του 2017 είναι αποκαλυπτικά: Σχεδόν ένας στους τρεις συνταξιούχους έχει συνολικό εισόδημα κάτω από 500 ευρώ μεικτά.

Για εκείνο που «τσακώνονται» πιά είναι ποιός είναι ο μεγαλύτερος …κόφτης!  Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ υποστηρίζει με προκλητικό τρόπο πως αυτή έκανε μικρότερες περικοπές στις συντάξεις –όπως και στους μισθούς- από τις περικοπές που έκανε η κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ.

Και τα λέει αυτά η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ την ώρα που βάζει σε εφαρμογή  τα νέα αντισυνταξιουχικά μέτρα του 3ου μνημονίου με άμεσες μειώσεις σε κύριες και επικουρικές συντάξεις με την εφαρμογή της προσωπικής διαφοράς,  παραπέρα μείωση του ΕΚΑΣ μέχρι την κατάργηση του, των οικογενειακών επιδομάτων. Ακολουθούν ο αυτόματος κόφτης, η φοροληστεία,  αλλά και  νέα αντιλαϊκά, αντεργατικά, αντισυνταξιουχικά μέτρα για τα επόμενα χρόνια.

Οι συνταξιούχοι δεν ξεχωρίζουν τους κόφτες των κοινωνικών δικαιωμάτων. Αντίθετα τους αθροίζουν. Και βρίσκουν πως μόνο τα τελευταία χρόνια της οικονομικής κρίσης οι συνταξιούχοι έχασαν από τις μειώσεις των συντάξεων τους πάνω από 50 δισ. ευρώ, ενώ με το λεγόμενο psi αρπάχτηκαν από τα ασφαλιστικά ταμεία πάνω από 25 δισ. ευρώ.

Με αφορμή τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης σημειώθηκε μια πρωτόγνωρη διαφημιστική πρακτική, αρχής γενομένης απ’ τον ίδιο τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα. Για να στηρίξει το αφήγημα της «δίκαιης ανάπτυξης» ο πρωθυπουργός περιδιάβηκε τις επιχειρήσεις δηλώνοντας –ανάμεσα στα άλλα- πως το επενδυτικό ενδιαφέρον των επιχειρηματιών εκφράζει και την εμπιστοσύνη πρός τους Έλληνες εργαζόμενους.

Όχι! Η σωστή διεύθυνση για επενδύσεις δεν βρίσκεται στο Μέγαρο Μαξίμου αλλά στην Πειραιώς αντέτεινε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και αρχηγός της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης. Ακολούθησαν και τα άλλα κόμματα που ψήφισαν το 3ο μνημόνιο με παρατηρήσεις για τις ανεπάρκειες της κυβέρνησης όσον αφορά το «επιχειρείν» των μεγάλων ομίλων.

Αυτό που η κυβέρνηση παρουσιάζει ως εμπιστοσύνη των επιχειρηματιών πρός τους εργαζόμενους είναι η επικοινωνιακή συγκάλυψη της εμπιστοσύνης των μεγάλων ομίλων στην πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ να διατηρεί τσακισμένους τους μισθούς και τις συντάξεις, ώστε να μπορεί να διαθέσει περισσότερο ζεστό χρήμα στους επιχειρηματικούς ομίλους.

Τώρα μάλιστα ο Έλληνας πρωθυπουργός ετοιμάζεται και για τη μεγάλη συνάντηση με τον πρόεδρο Ντόναλντ Τράμπ, καθώς οι ΗΠΑ «εκτός από παράγοντας στον χώρο της ασφάλειας στην περιοχή, καθίστανται και οικονομικός παράγοντας στη χώρα» όπως δήλωσε πρόσφατα ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς στο CNN.  Άλλωστε όπως δήλωσε στις 27 Σεπτέμβρη 2012 απ’ τις Βρυξέλες ο Αλέξης Τσίπρας «η Ευρώπη χρειάζεται ένα νέο Σχέδιο Μάρσαλ». 

Η γενιά μας που μεγάλωσε στη «Μαρσαλοποιημένη» μετεμφυλιακή  Ελλάδα, έχουμε πείρα . Επιτήδειοι πλούτισαν από όλη την Αμερικάνικη βοήθεια και έμειναν με την προσδοκία οι ταλαίπωροι λεγόμενοι εθνικόφρονες, που περίμεναν να τους «δώκουν λεφτά απ’ το Μάρσαλη» (!), όπως βάφτισαν επί το ελληνικότερο το στρατηγό. Ο λαός έμεινε στη φτώχεια. Φωτεινά μυαλά έφυγαν απ΄ την πατρίδα και τα πιο στιβαρά χέρια τα πήρε η «κακούργα μετανάστευση», όπως μας θυμίζουν τα τραγούδια του Στέλιου Καζαντζίδη.

Εκείνη η ανασυγκρότηση ήταν, βασικά, αεροδρόμια, λιμάνια, δρόμοι, για πολεμικούς σκοπούς. Οι Έλληνες φαντάροι –μιας και είναι και επίκαιρο-  έφτασαν μέχρι την Κορέα, όπου 183 άφησαν εκεί τα κόκκαλά τους και 610 γύρισαν τραυματίες. Γι’ αυτό και μας ανησυχεί ιδιαίτερα, όλο αυτό το «πήγαιν’ έλα» και η πρεμούρα της κυβέρνησης για γεωστρατηγική αναβάθμιση της χώρας μέσα από την ανάληψη ακόμα πιο ενεργού ρόλου στην υλοποίηση επικίνδυνων αμερικανοΝΑΤΟικών σχεδιασμών.

Οι κατακτήσεις μας ήρθαν με αγώνες. Ακόμα και αυτό το πενιχρό βοήθημα, που ψευδεπίγραφα είπαν 13η σύνταξη, ήρθε με τους ψεκασμένους απο χημικά αγώνες.  Οι αγώνες μας ανέτρεψαν την απόφαση για την εφαρμογή εισιτηρίου 25 ευρώ στα δημόσια νοσοκομεία. Κρατήσαμε τα 220 ευρώ ως βάση υπολογισμού των συντάξεων στον ΟΑΕΕ για τους παλιούς συνταξιούχους, τους υποχρεώσαμε να αναγνωρίσουν ότι μας έκλεβαν με τον υπολογισμό του κλάδου υγείας, επί του αρχικού ποσού της σύνταξης και όχι επί του πραγματικού που είναι σήμερα ψαλιδισμένο. Και τα πράγματα θα ήταν πολύ καλύτερα άν οι συνταξιούχοι, μαζί με όλα τα άλλα λαϊκά στρώματα που θίγονται απ’ την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ήταν πιο μαζικά στους δρόμους.

·         Διεκδικούμε  όλες τις συντάξιμες αποδοχές μας.  Την 13η και 14η σύνταξη, την άμεση απόδοση των συντάξεων,  εφάπαξ, μερισμάτων, ΕΚΑΣ, τα δικαιώματα μας στην υγεία και ότι άλλο μας έχει αφαιρεθεί  στο ακέραιο γιατί  σε  όλη μας την ζωή τα πληρώσαμε. Δεν τα χρωστάμε σε κανέναν δανειστή.

·         Απαιτούμε την κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών – αντιλαϊκών – φορομπηχτικών νόμων. Να καταργηθούν οι  θανατηφόρες διατάξεις περί χηρείας και αναπηρίας.

·         Να επιστραφούν στο ακέραιο οι παρακρατηθέντες εισφορές για την υγεία. Και επειδή πολλοί συνάδελφοι, όπως και σωματεία, γίνονται αποδέκτες προσκλήσεων από «συνδικάτα» αλλά και δικηγορικά γραφεία για ατομικές προσφυγές στη Δικαιοσύνη για επιστροφές των εισφορών υγείας να μην πέσουν θύματα νέων πληρωμών χωρίς αντίκρυσμα. Για να οριστεί μια δικάσιμος θα χρειαστούν τουλάχιστον εφτά χρόνια και για να τελεσιδικήσει η υπόθεση θα διαβεί μια εικοσαετία. Ό,τι είναι να γίνει, θα γίνει συλλογικά για όλους. Γι’ αυτό να απευθύνονται στις Ομοσπονδίες και τα σωματεία, που έχουν εμπειρεία και δρούν χωρίς επιβαρύνσεις των συνταξιούχων. Κι έπειτα ας μην υπάρχουν αυταπάτες. Αυτό το θέμα είναι πρωτίστως πολιτικό και όχι της Δικαιοσύνης. Η οριστική λύση θα είναι απόφαση της κυβέρνησης.

·         Ζητάμε να δοθεί αναλογική σύνταξη στους περισσότερους από 2000 ηλικιωμένους ΕΒΕ, που δεν παίρνουν καμμία σύνταξη λόγω χρεών στον ΟΑΕΕ.

·         Να γίνει ανακεφαλαιοποίηση των ασφαλιστικών μας ταμείων. Δεν νομιμοποιούμε στην συνείδηση μας καμία περικοπή.

   Μας εξοργίζει η αισχρή προπαγάνδα τους, ότι οι σημερινοί εργαζόμενοι δεν μπορούν να πληρώνουν τόσο μεγάλες συντάξεις. Απαντάμε ότι εμείς τα έχουμε πληρωμένα και οι εισφορές των παιδιών μας και εγγονών μας να μείνουν γι’αυτούς και μόνο, και όχι σ’αυτά τα επίπεδα.

Ας αγωνιστούν μαζί μας να τ’ αλλάξουμε.

 Είμαστε σίγουροι ότι με τους αγώνες μας θα βάλουμε ισχυρά εμπόδια στην αντιλαϊκή πολιτική, μέχρι την τελική ανατροπή της. Δεν υπάρχει άλλος δρόμος από τον δρόμο του αγώνα. Σ’ αυτόν θα κατακτήσουμε αυτό που επιτάσσει η ανθρώπινη αξιοπρέπεια για μάς και τα παιδιά μας.

 Συνάντηση με τους εργαζόμενους στον Τύπο

Στη συνέχεια οι συνταξιούχοι έκαναν πορεία πρός το υπουργείο Εργασίας, όπου συναντήθηκαν με τους εργαζόμενους του ΠΑΜΕ Τύπου, που έκαναν παράσταση στα πλαίσια της 24ωρης απεργίας της ΕΣΗΕΑ για το επικουρικό ταμείο τους, το οποίο διέλυσε ο νόμος Κατρούγκαλου. Οι εργαζόμενοι στον Τύπο υποδέχτηκαν τους συνταξιούχους με το σύνθημα «Μ’ αγώνες έχει γίνει η ασφάλιση, δεν είναι για παζάρια και για διάλυση».

 Ο Δ. Κουμπούρης εξέφρασε την αλληλεγγύη των συνταξιούχων τονίζοντας οτι ο αγώνας για την κοινωνική ασφάλιση είναι κοινός.

Συνάντηση με τον υφυπουργό Εργασίας

Στη συνέχεια αντιπροσωπεία των συνταξιούχων συναντήθηκε με τον υφυπουργό Εργασίας Τάσο Πετρόπουλο, στον οποίο επανέλαβαν τη δέσμη των αιτημάτων, όπως έγινε και στη συνάντηση με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στις 20.1.2017.

Μετά τη συνάντηση ο Δήμος Κουμπούρης έκανε την παρακάτω ενημέρωση: «Ο υφυπουργός μας απάντησε ότι η κυβέρνηση θα κινηθεί στα πλαίσια της δημοσιονομικής πολιτικής, που σημαίνει οτι θα εφαρμοστούν όλοι οι αντεργατικοί-αντισυνταξιουχικοί νόμοι. Επομένως χρειάζονται αγώνες με ένταση. Ούτε και θετικές δικαστικές αποφάσεις δεν πρόκειται να υλοποιηθούν αν δεν δούν εκατοντάδες χιλιάδες στους δρόμους. Όσον αφορά τις παράτυπα παρακρατηθείσες εισφορές υγείας ο υφυπουργός, όταν τέθηκε το θέμα επανειλημένα, δεν είπε ούτε μια φορά ότι θα επιστραφούν εφάπαξ. Αντίθετα είπε ότι θα κινηθεί στα πλαίσια της εισοδηματικής πολιτικής και ότι σκέπτεται να τα αποδώσει με όποιο πολιτικό μέσο χρειαστεί. Δηλαδή ή με εγκύκλιο ή με νομοθετική διάταξη. Επομένως και δικαστικές θετικές αποφάσεις να υπάρξουν δεν πρόκειται να εφαρμοστούν αν δεν υπάρξει το απαραίτητο πολιτικό μέσο. Για να υλοιποιηθούν λοιπόν και αυτές οι αποφάσεις πρέπει να δούν εκατοντάδες χιλιάδες στους δρόμους. Ας μην τρέχουν λοιπόν οι συνάδελφοι στα δικαστήρια και πέφτουν θύματα των επιτηδείων.

Ζητήσαμε να καταργηθούν όλες οι διατάξεις του 4387/2016 για τις συντάξεις χηρείας. Ο υφυπουργός είπε οτι δεν θα αλλάξει τον 4387/2016, αλλά η κυβέρνηση μέσα στα πλαίσια των αδικιών που έχουν γίνει θα προσπαθήσει διορθώσει αυτές τις αδικίες! Για τις συντάξεις που εκκρεμούν τώρα μετέθεσε την έκδοσή τους στο Δεκέμβρη του 2017 ή το Γενάρη του 2018.

Εμείς κάναμε καθαρό ότι δεν πρόκειται να υποκύψουμε, να συμβιβαστούμε και να αποδεχτούμε αυτές τις πολιτικές. Τα χρήματα τα έχουμε πληρώσει για τις συντάξεις. Δεν μας τις χάρισε κανείς. Δεν είναι επίδομα που έπεσε απ’ τον ουρανό. Είναι συντάξεις που τις έχουμε πληρώσει με το αίμα της ζωής μας. Και θα είμαστε συνέχεια στους δρόμους, διεκδικώντας ως τέλος ό,τι μας αναλογεί. Συνεχίζουμε τον αγώνα. Εμείς που είμαστε εδώ να γίνουμε πρεσβευτές να σηκώσουμε τους συναδέλφους απ’ τα καφενεία και τα ΚΑΠΗ. Με το κίνημα που αναπτύξαμε, καταφέραμε να αποκρούσουμε πολιτικές, να κερδίσουμε αυτό το εφάπαξ βοήθημα που το ονομάτισαν 13η σύνταξη, δεν εφάρμοσαν το εισιτήριο εισόδου των 25 ευρώ στα νοσοκομεία και να υπόσχονται την επιστροφή των παράτυπα παρακρατηθέντων εισφορών υγείας. Εαν θέλουμε να πολεμήσουμε αυτές τις πολιτικές να δώσουμε όλοι μαζί τη μάχη και τον αγώνα και να συνεχίσουμε τις κινητοποιήσεις».