Νέα

ΣΕΑ: Αγωνιστικές συγκεντρώσεις σε όλη τη χώρα

ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΔΕΚΑΗΜΕΡΟ ΤΟΥ ΟΧΤΩΒΡΗ 2017. ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΠΑΝΑΤΤΙΚΗ ΠΑΝΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΙΣ 3.10.2017, ΩΡΑ 10 π.μ. ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ (ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΑΘΗΝΑΣ)

Συνέχεια και αγωνιστική απάντηση στη λαίλαπα των νέων αντισυνταξιουχικώ μέτρων της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με αγωνιστικές συγκεντρώσεις σε όλες τις περιοχές της χώρας δίνει η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα (ΣΕΑ) των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων (ΣΣΟ) ΙΚΑ, ΕΛΤΑ, Δημοσίου, ΟΣΕ, OAEE, ΝΑΤ, ΠΟΣΕ-ΟΑΕΕ  και Π.Σ. Σ. Δικηγόρων. Σε ανακοίνωσή της η ΣΕΑ αναφέρει:

«Η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ βάζει σε εφαρμογή  τα νέα αντισυνταξιουχικά μέτρα 3ου μνημονίου με άμεσες μειώσεις σε κύριες και επικουρικές συντάξεις με την εφαρμογή της προσωπικής διαφοράς  παραπέρα αφαίρεση του ΕΚΑΣ των οικογενειακών επιδομάτων.

Οι περικοπές αυτές έρχονται πάνω στις θανατηφόρες περικοπές των προηγούμενων χρόνων και υποβαθμίζουν τις συντάξεις μας σε προνοιακα βοηθήματα. Ακολουθούν ο αυτόματος κόφτης η φοροληστεια αλλά και  νέα αντιλαϊκά – αντεργατικά –  αντισυνταξιουχικά μέτρα για τα επόμενα χρόνια.

ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ – ΟΡΓΑΝΩΣΗ – ΑΓΩΝΑΣ ΝΑ ΒΑΛΟΥΜΕ ΦΡΑΓΜΟ ΣΤΙΣ ΑΝΤΙΛΑΪΚΕΣ – ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΙΚΕΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ

Διεκδικούμε  τις συντάξιμες αποδοχές  μας , την 13η και 14η σύνταξη την άμεση καταβολή των συντάξεων- εφάπαξ- μερισμάτων, του ΕΚΑΣ, τα δικαιώματά μας στην υγεία και ό,τι άλλο μας έχει αφαιρεθεί  στο ακέραιο γιατί  σε  όλη μας την ζωή τα πληρώσαμε και δεν τα χρωστάμε σε κανέναν δανειστή.

Απαιτούμε την κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών, αντιλαϊκών, φορομπηχτικών νόμων. Ανακεφαλαιοποίηση των ασφαλιστικών μας ταμείων. Δεν νομιμοποιούμε στην συνείδηση μας καμία περικοπή.

Απορρίπτουμε την φιλολογία της κυβέρνησης περί ανάπτυξης και σταθερότητας ως διέξοδο γιατί αυτά αποτελούν διέξοδο για τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων που στον δικό τους βωμό θυσιάζονται οι συντάξεις μας και το σύνολο των δικαιωμάτων της εργατικής τάξης και του λαού.

Καταγγέλλουμε το απύθμενο θράσος της ότι μας κάνει χάρη και πρέπει να είμαστε ευχαριστημένοι που θα μας κόψει πάνω στις πετσοκομμένες συντάξεις μας ακόμη το 18%.

Όλοι στον δρόμο του αγώνα  με αποφασιστική αδιάκοπη μαζική δράση να προασπίσουμε την ζωή μας, την ζωή των παιδιών μας, της εργατικής – λαϊκής οικογένειας.

Καμιά ανοχή στα θανατηφόρα μέτρα της κυβέρνησης ανοίγουμε πόλεμο στην αδιαφορία, τον εφησυχασμό, την απάθεια, την απογοήτευση, τον φόβο.

Την θανατηφόρα λογική του δεν γίνεται τίποτα όλοι ίδιοι είναι.

Δεν απαλλάσσουμε κανέναν. Ευθύνη έχουν τα κόμματα που ψήφισαν το 3ο μνημόνιο και τα συνδικάτα του κυβερνητικού συνδικαλισμού που καλλιεργούν αυταπάτες ότι οι συνταξιούχοι θα λύσουν τα προβλήματα τους μέσα από τα δικαστήρια θησαυρίζοντας μεγαλοδικηγορικα γραφεία απαλλάσσοντας την κυβέρνηση.

ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ ΜΟΝΟ ΔΥΝΑΜΩΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΠΑΛΗ ΜΑΣ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΤΗΝ ΜΑΖΙΚΗ ΔΡΑΣΗ.

ΘΑ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΙΣ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΕΣ ΑΝΤΙΛΑΪΚΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΖΗΣΟΥΜΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟΝ ΠΛΟΥΤΟ ΠΟΥ ΠΑΡΑΓΟΥΜΕ.

ΔΙΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΜΑΧΗ  ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟΙ ΣΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΜΑΣ 

ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΑ ΣΤΟΥ ΑΓΩΝΕΣ».