Νέα

ΠΟΣ-ΟΑΕΕ: Στις κινητοποιήσεις για την υπεράσπιση της κυριακάτικης αργίας

 

Η ΠΟΣ-ΟΑΕΕ καλεί τους συνταξιούχους και τα σωματεία μέλη της να πάρουν μέρος στις κατά τόπους κινητοποιήσεις των εμποροϋπαλλήλων και των αυτοπασχολούμενων εμπόρων στις 16 Ιούλη 2017 ενάντια στο «ξήλωμα» της κυρικάτικης αργίας,  που προωθούν η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και οι μεγάλοι επιχειρηματικοί κύκλοι. 

Οι εργαζόμενοι στο Εμπόριο απεργούν την Κυριακή 16/7/2017 με αίτημα τη νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακάτικης αργίας. «Λείπουν τα χρήματα και όχι ο χρόνος» τονίζει η ΠΟΣ-ΟΑΕΕ.

Στην Αττική, η απεργιακή συγκέντρωση στις 16 Ιούλη 2017 έχει οριστεί στο Μοναστηράκι στις 12 το μεσημέρι. Στη Θεσσαλονίκη, η Ενωση Εμποροϋπαλλήλων καλεί σε απεργιακή συγκέντρωση στις 16/72017, στις 8.30 π.μ., στη συμβολή των οδών Τσιμισκή με Αριστοτέλους. Συγκεντρώσεις θα γίνουν και σε άλλες πόλεις.

Στη συγκέντρωση στο Μοναστηράκι καλούν ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, μαζί με Ενώσεις Αυτοαπασχολουμένων, Επαγγελματιών και Εμπόρων, καθώς και ο Σύνδεσμος Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων Πειραιά.

Κάλεσμα της Ένωσης Αθηνών

Η Ένωση Συνταξιούχων ΟΑΕΕ Αθηνών και Περιχώρων με ανακοίνωσή της καλεί στη συγκέντρωση στο Μοναστηράκι τονίζοντας: «Οι συνταξιούχοι υποστηρίζουμε τον Αγώνα των εργαζόμενων στο Εμπόριο και των μικρών και αυτοαπασχολούμενων Εμπόρων για Νομοθετική Κατοχύρωση της Κυριακάτικης αργίας, ενάντια στην απελευθέρωση.

Η κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας, εκτός από την παραπέρα μονοπώληση της αγοράς, από τα πολυκαταστήματα  και το κλείσιμο των μικρών μαγαζιών που σημαίνει οικονομική καταστροφή και φτώχεια, θα συμπαρασύρει όλα τα  επαγγέλματα , να δουλεύουν την Κυριακή. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα τη διάλυση του κοινωνικού ιστού που είναι η οικογένεια. Η Κυριακάτικη αργία είναι ημέρα ξεκούρασης, απαραίτητη για την υγεία του ανθρώπου. Οι συνταξιούχοι  από την απελευθέρωση θα στερηθούν από τη χαρά που δίνει η συνεύρεση με όλη την οικογένεια.

Είναι μεγάλο ψέμα ότι η απελευθέρωση γίνεται για τη δήθεν εξυπηρέτηση των καταναλωτών. Οι συνταξιούχοι και τα λαϊκά στρώματα  λεφτά δεν έχουμε!! Χρόνο βρίσκουμε!! Η κυβέρνηση και τα κόμματα που υποστηρίζουν την Κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας, υπηρετούν με όλες τους, τις δυνάμεις τα Πολυκαταστήματα, τις μεγάλες επιχειρήσεις.

Η ΄Ενωση Συνταξιούχων Ο.Α.Ε.Ε. Αθηνών  και Περιχώρων καλεί τους Συνταξιούχους να ενώσουν τις δυνάμεις τους, με τα παιδιά τους, που είναι εργαζόμενοι στο Εμπόριο όπως και οι αυτοαπασχολούμενοι Έμποροι, για να μην καταργηθεί η Κυριακάτικη αργία και να κατοχυρωθεί Νομοθετικά. ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΜΑΖΙ ΜΕ  ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΟ ΕΜΠΟΡΙΟ, ΤΟΥΣ ΜΙΚΡΟΥΣ ΑΥΤΟΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΟΥΣ ΕΜΠΟΡΟΥΣ. ΕΝΩΝΟΥΜΕ  ΤΗ ΦΩΝΗ ΜΑΣ, ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ, ΤΑ ΕΓΓΟΝΙΑ ΜΑΣ. ΓΙΑ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗ ΚΑΤΟΧΥΡΩΣΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗΣ ΑΡΓΙΑΣ».