Νέα

ΠΟΣ-ΟΑΕΕ ΠΡΟΣ ΣΩΜΑΤΕΙΑ: Δεν θα περάσουν τα σχέδια χτυπήματος της Ομοσπονδίας

«Όποια σχέδια έχουν για το χτύπημα της Ομοσπονδίας δεν πρόκειται να περάσουν. Η ΠΟΣ-ΟΑΕΕ πλαισιωμένη από την συντριπτική πλειοψηφία των σωματείων θα δώσουν  απάντηση σ’αυτά μέσα από το διεκδικητικό πλαίσιο  που ομόφωνα καταλήξαμε στο Συνέδριό μας. Εκεί κρίνεται το δίκαιο του αγώνα μας και όχι στα δικαστήρια».

Τα παραπάνω τονίζει η ΠΟΣ-ΟΑΕΕ στην ενημερωτική εγκύκλιο πρός τα σωματεία-μέλη της με αφορμή την αγωγή των σωματείων Αιγιάλειας, Λειβαδιάς, Ξάνθης και Τρικάλων που κατέθεσαν στο Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών για την ακύρωση των αποτελεσμάτων της εκλογοαπολογιστικής συνέλευσης του 10ου Συνεδρίου της ΠΟΣ-ΟΑΕΕ, που έγινε στην Αθήνα στις 2-3 Ιούνη 2017.

Τα παραπάνω σωματεία ζητούν την ακύρωση της «απόφασης της εκλογοαπολογιστικής γενικής συνέλευσης που επικύρωσε τη συγκρότηση εφορευτικής επιτροπής χωρίς την παρουσία δικαστικού αντιπροσώπου-δικηγόρου ως προέδρου της εφορευτικής επιτροπής, το αποτέλεσμα των οποίων επικύρωσε η ως άνω γενική συνέλευση». Επίσης ζητούν την ακύρωση για τον αποκλεισμό απ’ το συνέδριο του αντιπροσώπου του σωματείου της Λειβαδιάς.

Η εγκύκλιος

Ολόκληρη η ενημερωτική εγκύκλιος της ΠΟΣ-ΟΑΕΕ έχει ως εξής:  « Όπως είναι  γνωστό στις 2-3 Ιουνίου 2017 διεξήχθη το 10ο Εκλογοαπολογιστικό  Συνέδριο της ΠΟΣ-ΟΑΕΕ όπου συμμετείχαν 77 από τα 78 Σωματεία με 285 Αντιπροσώπους όπου σημειώθηκε αύξηση των  μελών των Σωματείων κατά 21%.

Στο Συνέδριο συμμετείχαν την πρώτη μέρα 274 Αντιπρόσωποι, και την δεύτερη μέρα στις εκλογές ψήφισαν 271 Αντιπρόσωποι . Βρέθηκαν 1 Άκυρο, 1 Λευκό και έγκυρα 269. Το ψηφοδέλτιο της Αγωνιστικής Ενότητας έλαβε 196 ψήφους και 23 έδρες. Το ψηφοδέλτιο της Ανανέωσης έλαβε 73 ψήφους και 8 έδρες.

Τόσο το ψήφισμα του Συνεδρίου που ήταν ομόφωνο, όσο και η μεγάλη πλειοψηφία των ομιλητών στο Συνέδριο δείχνουν ότι η δράση της Ομοσπονδίας  το προηγούμενο τρίχρονο ήταν θετική, και καλούμαστε με μεγαλύτερη ένταση να συνεχίσουμε το επόμενο διάστημα, μέσα από την ΣΕΑ και με το αγωνιστικό κομμάτι της κοινωνίας τη δράση μας για τα προβλήματα που μας απασχολούν.

Παρά το γεγονός ότι οι εργασίες του Συνεδρίου μας ολοκληρώθηκαν με επιτυχία χωρίς κανένα πρόβλημα, οι διαδικασίες και οι εκλογές έγιναν με βάση το καταστατικό μας και είναι ίδιες που ακολουθεί εδώ και δεκαετίες  από την συγκρότησή της η ΠΟΣ-ΟΑΕΕ, 4 Σωματεία Τρίκαλα, Ξάνθη, Λειβαδιά, Αιγιαλεία κατέθεσαν αγωγή και ζητούν την ακύρωση της Εκλογοαπολογιστικής Συνέλευσης γιατί δεν είχαμε δικαστικό Αντιπρόσωπο, και γιατί δεν πήραν μέρος οι αντιπρόσωποι από το Σωματείο Λιβαδιάς, και ο αντιπρόσωπος από το Σωματείο Αιγιαλείας. Για την Λιβαδιά που  από το 2011 με ομόφωνες αποφάσεις των Δ.Σ  και των Συνεδρίων δεν παίρνει μέρος γιατί δεν εναρμονιζόταν με το καταστατικό της Ομοσπονδίας, και για τον αντιπρόσωπο  της Αιγιαλείας το 10ο Εκλογοαπολογιστικό  Συνέδριο πήρε απόφαση με 1 κατά να αποκλειστεί από αντιπρόσωπος γιατί δεν εφάρμοσε το καταστατικό στην διαδικασία των εκλογών.

Ουσιαστικά ζητούν τον αποκεφαλισμό της Ομοσπονδίας σε μια περίοδο όπου τα προβλήματα  παίρνουν  εκρηκτικές διαστάσεις , θα οξυνθούν ακόμα περισσότερο το επόμενο διάστημα. Γίνεται σε μια περίοδο όπου η Ομοσπονδία μας χωρίς καμιά διάκριση με όλα τα Σωματεία έχει ανεβάσει την δράση της και συνολικά το κίνημα των Συνταξιούχων που μέσα από την ΣΕΑ, το προηγούμενο διάστημα ανέπτυξε σημαντικές  πρωτοβουλίες , και θα συνεχίσουμε έτσι και την επόμενη περίοδο.

Δηλώνουμε πως όποια σχέδια έχουν για το χτύπημα της Ομοσπονδίας δεν πρόκειται να περάσουν. Η Ομοσπονδία πλαισιωμένη από την συντριπτική πλειοψηφία των σωματείων θα δώσουν  απάντηση σ’αυτά μέσα από το διεκδικητικό πλαίσιο  που ομόφωνα καταλήξαμε στο Συνέδριό μας. Εκεί κρίνεται το δίκαιο του αγώνα μας και όχι στα δικαστήρια.»