Νέα

Παρέμβαση της Ένωσης Συνταξιούχων ΟΑΕΕ Αθηνών στον ΕΦΚΑ

Παρέμβαση διαμαρτυρίας στον ΕΦΚΑ έκανε η Ένωση Συνταξιούχων ΟΑΕΕ Αθηνών και Περιχώρων  στις 19 Ιούλη 2018. Στη διάρκεια της παράστασης αντιπροσωπεία συναντήθηκε με τον υποδιοικητή του ΕΦΚΑ Δημήτρη Τσακίρη.

Τα θέματα που τέθηκαν στη συνάντηση, σύμφωνα με ανακοίνωση της Ένωσης Αθηνών, ήταν:

«1ον. Να εκδίδονται και να επιδίδονται άμεσα οι συντάξεις χηρείας – οι οποίες σε πολλούς συνταξιούχους ο χρόνος αναμονής ξεπερνάει τον ένα χρόνο.  Ο Υποδιοικητής του ΕΦΚΑ κ. Τσακίρης είπε ότι θα φροντίσει για την τήρηση του νόμου. Ζήτησε από το Σωματείο μας να του προσκομίσουμε στοιχεία συνταξιούχων με αυτό το πρόβλημα για να το λύσει άμεσα.

2ον. Το κόψιμο των προσωρινών συντάξεων. Ο Υποδιοικητής μας είπε ότι κόβονται γιατί πρόκειται να εκδοθούν άμεσα οι κανονικές συντάξεις.

Η αντιπροσωπεία του Δ.Σ. της Ένωσης αναπτύσσοντας τα αιτήματα επισήμανε στην Διοίκηση του ΕΦΚΑ, ότι δεν δικαιολογείται να υπάρχουν αυτά τα προβλήματα γιατί οι συνταξιούχοι που αντιμετωπίζουν τα συγκεκριμένα προβλήματα κυριολεκτικά αντιμετωπίζουν προβλήματα επιβίωσης.

3ον. Συζητήσαμε για τους ασφαλισμένους που χρωστάνε πάνω από 20.000 ευρώ στο ταμείο, αν και έχουν το όριο ηλικίας.  Ο Υποδιοικητής είπε ότι είναι ένα πολύ σοβαρό θέμα, τους απασχολεί είναι θέμα της κυβέρνησης και σαν ΕΦΚΑ θα το ξαναδούν τον Σεπτέμβρη, παίρνοντας υπόψη και τις προτάσεις της Ένωσης η οποία ταυτίζεται με αυτήν της ΠΟΣ και της ΣΕΑ Συνταξιούχων.

Το Συμπέρασμα που βγάζουμε οι Συνταξιούχοι είναι ότι και για την τήρηση και υλοποίηση των νόμων πρέπει να είμαστε σε επιφυλακή και αγωνιστική ετοιμότητα. Η Διοίκηση του ΕΦΚΑ εκτελεί εντολές της κυβέρνησης που έχει δημιουργήσει τον νόμο Κατρούγκαλου».