Νέα

Πανελλαδικό συλλαλητήριο των συνταξιούχων στις 15 Δεκέμβρη 2016 στα Προπύλαια, ώρα 5 μ.μ.

  Με τα συνθήματα «Ολοι οι συνταξιούχοι της χώρας στην Αθήνα», «Οι συνταξιούχοι δεν σκύβουν το κεφάλι» και «Οργανωμένοι στα σωματεία μας πιο δυνατοί στους αγώνες» η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα (ΣΕΑ) των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων (ΣΣΟ) ΙΚΑ, ΕΛΤΑ, ΔΗΜΟΣΙΟΥ, ΟΣΕ, OAEE, ΝΑΤ και  ΠΟΣΕ-ΟΑΕΕ οργανώνουν πανελλαδικό συλλαλητήριο στην Αθήνα στις 15 Δεκέμβρη 2016. Η συγκέντρωση θα γίνει στα Προπύλαια, ημέρα Πέμπτη, και ώρα 5 μ.μ και θα ακολουθήσει πορεία στου Μεγάρου Μαξίμου.

Σε ανακοίνωσή της η ΣΕΑ τονίζει: «Όλοι οι συνταξιούχοι από όλες τις γωνιές της χώρας στις 15.11.2016 κατεβαίνουμε σε πανελλαδικό συλλαλητήριο στην Αθήνα στα Προπύλαια, ώρα 5 μ.μ.

Ξεσηκωμός, Οργάνωση, Αγώνας. Να προασπίσουμε τα δικαιώματά μας, ό,τι με θυσίες και τον αγώνα μιας ζωής πληρώσαμε. Να προασπίσουμε το δικαίωμά μας στη ζωή ανατρέποντας με την πάλη μας τις αντεργατικές, αντιλαϊκές πολιτικές που μας τσακίζουν.

 Συνάδελφοι Συνταξιούχοι

Στις 15 Δεκέμβρη κατεβαίνουμε όλοι και όλες σε πανελλαδικό πανσυνταξιουχικό συλλαλητήριο στην Αθήνα, στα προπύλαια του πανεπιστημίου ώρα 5μμ και πορεία στο μέγαρο Μαξίμου.  

Κλιμακώνουμε τον αγώνα μας με γενικό πανελλαδικό ξεσηκωμό, με αποφασιστική, αδιάκοπη δράση, οργάνωση  και πάλη. Όλοι και όλες στον αγώνα καμιά ανοχή στα αντιασφαλιστικά- αντεργατικά μέτρα τις κυβέρνησης. Όχι στον εφησυχασμό, την αδιαφορία, την απογοήτευση. Οργάνωση, μαζικός ξεσηκωμός παντού.

Η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, χωρίς σταματημό, χωρίς έλεος, χωρίς δισταγμό συνεχίζει να  τσακίζει τις συντάξεις, να καταστρέφει τη ζωή που με δουλειά δεκαετιών χτίσαμε, καθώς και με  νέες περικοπές στις συντάξεις των καινούργιων συνταξιούχων μέχρι και 25%. Διαλύει το δημόσιο σύστημα κοινωνικής ασφάλισης και περίθαλψης, παροχής υπηρεσιών, εμπορευματοποιεί την υγεία, καταργεί το σύστημα κοινωνικών παροχών και δικαιωμάτων. Καταργεί για τα παιδιά μας, τις συλλογικές συμβάσεις και τα ωράρια εργασίας, το δικαίωμα στην απεργία, απελευθερώνει τις απολύσεις.

Την ίδια ευθύνη έχουν και τα άλλα κόμματα που διαχειρίζονται  αυτές τις πολιτικές, που είτε ψήφισαν είτε αποδέχτηκαν την εφαρμογή των τριών μνημονίων κι ενώ δήθεν καταγγέλλουν την κυβέρνηση για τα σε βάρος μας μέτρα, κάνουν καθαρό πως δεν πρόκειται να επαναφέρουν κανένα από τα καταργημένα δικαιώματά μας, αντίθετα θα κινηθούν στις ίδιες ράγες της εφαρμογής των αντιλαϊκών πολιτικών.

Συνάδελφοι Συνταξιούχοι

Το κίνημα των συνταξιούχων από τον αγώνα δεν πρόκειται να υποχωρήσει. Δεν θα υποταχθεί, δεν θα αποδεχτεί τετελεσμένα. Δυναμώνουμε και κλιμακώνουμε τους αγώνες μας. Για εμάς τίποτα δεν τελείωσε, τίποτα δεν είναι μη αναστρέψιμο. Δεν νομιμοποιούμε στην συνείδησή μας ότι μας έχει αφαιρεθεί, δεν θα κάνουμε πίσω από την διεκδίκηση των δίκαιων αιτημάτων μας, με πρώτο αυτό της άμεσης απόδοσης των συντάξεών μας όπως είχαν διαμορφωθεί όταν συνταξιοδοτηθήκαμε, της 13ης και 14ης σύνταξης. 

Απαιτούμε την παροχή δημόσιας και δωρεάν περίθαλψης σε όλους χωρίς όρους και προϋποθέσεις, με άμεση ενίσχυση των δημόσιων υποδομών σε έμψυχο υλικό, την απαγόρευση της δράσης του ιδιωτικού τομέα στον κλάδο της υγείας- περίθαλψης. Την κατάργηση όλων των αντεργατικών-αντιασφαλιστικών νόμων, την άμεση ανακεφαλαιοποίση όλων των ασφαλιστικών ταμείων.

Συνάδελφοι Συνταξιούχοι

Οι αγώνες μας είναι κοινοί με το εργατικό-λαϊκό κίνημα που αγωνίζεται για την ανατροπή των αντεργατικών πολιτικών που υπαγορεύονται από τους επιχειρηματικούς ομίλους και την Ε.Ε. Τώρα πιο μαζικά, μαχητικά, δυναμικά στο αγώνα όλοι μαζί.

Δεν διαπραγματευόμαστε ψίχουλα. Ζητάμε πίσω τώρα ότι μας έχει αφαιρεθεί, είναι δουλεμένα και πληρωμένα όλα από εμάς, δεν τα χρωστάμε σε κανένα και τα διεκδικούμε στο ακέραιο.

Να μην λείψει κανένας από το πανελλαδικό συλλαλητήριο της Αθήνας.

Οργανωμένοι στα σωματεία μας. Πιο δυνατοί στους αγώνες μας».

Περιφερειακές συσκέψεις

Για την προετοιμασία της πανελλαδικής κινητοποίησης αλλά και τα προβλήματα των συνταξιούχων η ΣΕΑ  εξαγγέλλει πρόγραμμα Περιφερειακών Διοικητικών Συμβουλίων. 

Καλεί όλα τα Σωματεία να πάρουν μέρος σ’ αυτές τις Συσκέψεις.Όπου γίνονται τοπικά οι Συσκέψεις να έχουν συμμετοχή  οι συνάδελφοι συνταξιούχοι της πόλης ή του νομού.

Το πρόγραμμα των συσκέψεων έχει ως εξής:

ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑ

24/11/16 ημέρα Πέμπτη στο Εργατικό Κέντρο Αγρινίου στις 6 μ.μ., με συμμετοχή  από Μεσολόγγι, Αμφιλοχία, Βόνιτσα και Λευκάδα.

 ΗΠΕΙΡΟΣ

25/11/16 ημέρα Παρασκευή στο Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων στις 11 π.μ., με συμμετοχή από Ηγουμενίτσα, Πρέβεζα και Άρτα. 

ΦΩΚΙΔΑ –ΦΘΙΩΤΙΔΑ-ΒΟΙΩΤΙΑ-ΧΑΛΚΙΔΑ

25/11/16 ημέρα Παρασκευή στο Εργατικό Κέντρο Λαμίας στις 11 π.μ., με συμμετοχή από Χαλκίδα, Αμφίκλεια, Λειβαδειά, Αταλάντη, Άμφισσα και Θήβα.

 ΘΕΣΣΑΛΙΑ

28/11/16 ημέρα Δευτέρα στο Εργατικό Κέντρο Καρδίτσας στις 11 π.μ., με συμμετοχή από Σοφάδες, Ελασσόνα, Τύρναβο και Βόλο.

 ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ 

28/11/2016 ημέρα Δευτέρα στην Κατερίνη στο Πνευματικό Κέντρο ΕΚΑΒΗ στις 11.00 π.μ., με συμμετοχή από Θεσσαλονίκη, Πολύγυρο και Κιλκίς.

 ΘΡΑΚΗ –ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

29/11/16 ημέρα Τρίτη στο Εργατικό Κέντρο Δράμας στις 11 π.μ., με συμμετοχή από Σέρρες, Καβάλα, Νιγρίτα, Ξάνθη, Κομοτηνή, Αλεξανδρούπολη, Ορεστιάδα και Διδυμότειχο.

 ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

28/11/16 ημέρα Δευτέραστο  Εργατικό Κέντρο Πύργου στις 11 π.μ., με συμμετοχή από Αμαλιάδα, Μεγαλόπολη, Καλαμάτα, Σπάρτη, Γύθειο και Πάτρα.

29/11/16 ημέρα Τρίτη στο Εργατικό Κέντρο Κορίνθου στις 11 π.μ., με συμμετοχή από Αίγιο, Καλάβρυτα, Ξυλόκαστρο, Τρίπολη, Άργος και Ναύπλιο.

 ΚΡΗΤΗ

29/11/16 ημέρα Τρίτη στο  Εργατικό Κέντρο Χανίων στις 11 π.μ., με συμμετοχή από Ηράκλειο, Ρέθυμνο και Άγιο Νικόλαο.

 ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

30/11/16  ημέρα Τετάρτη στο Εργατικό Κέντρο Βέροιας στις 11 π.μ., με συμμετοχή από Καστοριά, Φλώρινα, Κοζάνη, Γρεβενά, Νάουσα, Σκύδρα, Γιαννιτσά, Αριδαία και Έδεσσα.

 ΑΤΤΙΚΗ

7/12/16 ημέρα Τετάρτη στην αίθουσα της Ένωσης Συνταξιούχων ΟΑΕΕ Αθηνών και Περιχώρων στις 10 π.μ., Σωκράτους 23, 4ος όροφος.