Νέα

Πανελλαδική συγκέντρωση συνταξιούχων στην Αθήνα το 2ο δεκαήμερο του Δεκέμβρη 2017

ΤΟΠΙΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΜΕ ΠΑΝΑΤΤΙΚΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΣΤΙΣ 23 ΝΟΕΜΒΡΗ 2017

Με πανελλαδική συγκέντρωση στην Αθήνα το 2ο δεκαήμερο του Δεκέμβρη, η ημερομηνία της οποίας θα καθοριστεί, απαντούν οι συνταξιούχοι που δρούν στα πλαίσια της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα (ΣΕΑ) των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικώ Οργανώσεων ΙΚΑ, ΟΑΕΕ, Δημοσίου, ΕΛΤΑ, ΟΣΕ, , ΝΑΤ, ΠΟΣΕ-ΟΑΕΕ και Π.Σ.Σ. Δικηγόρων. Άμεσα η ΣΕΑ προχωρά σε Περιφερειακές συσκέψεις των Διοικητικών Συμβουλίων των σωματείων της δύναμής της,  προκειμένου να προετοιμάσουν τις κινητοποιήσεις, ανά νομό, για το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Νοέμβρη 2017. Η Παναττική συγκέντρωση για την υγεία έχει προγραμματιστεί στις 23 Νοέμβρη 2017.

Η ΠΟΣ-ΟΑΕΕ σε ενημερωτικό σημείωμα πρός τα Διοικητικά Συμβούλια των σωματείων μελών της αναφέρει:

«Αγαπητοί Συνάδελφοι και Συναδέλφισσες

            Στην τελευταία συνεδρίαση των παραπάνω οργανώσεων εκτιμήθηκε ότι οι συνεχείς αντιλαϊκές πολιτικές αποφάσεις,  έχουν αφανίσει συντάξεις, επιδόματα, μερίσματα, ΕΚΑΣ, μείωση του αφορολογήτου και πάει λέγοντας. Παράλληλα ο Δημόσιος Τομέας Υγείας έχει υποστεί μεγάλα και σοβαρά χτυπήματα με αποτέλεσμα η χώρα μας, ο φτωχοποιημένος λαός της από τα τέσσερα αλλεπάλληλα μνημόνια, να στενάζει και να υποφέρει από την υπολειτουργία, την ανεπάρκεια, από στοιχειώδεις ελλείψεις και το φούντωμα της εμπορευματοποίησης των δομών της Δημόσιας Υγείας που η στήριξη της θα έπρεπε να είναι το κυριότερο μέλημα του “κοινωνικού κράτους”. Αποτέλεσμα όποιος “έχει” επιβιώνει βάζοντας βαθιά το χέρι στη τσέπη. Όποιος δεν “έχει” αλλοίμονο του. 

Έτσι λοιπόν με αυτές τις εκτιμήσεις που σε όλους μας είναι γνωστές επειδή τις ζούμε καθημερινά, οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις συγκαλούν συσκέψεις Διοικητικών Συμβουλίων προκειμένου να προετοιμάσουν τις κινητοποιήσεις για τα προβλήματα της υγείας που έχουν προγραμματιστεί  για όλη την Ελλάδα το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Νοεμβρίου. Kατεύθυνση είναι να πάμε σε όλους τους νομούς,  η Παναττική έχει καθοριστεί να γίνει στις 23 Νοέμβρη στην Αθήνα.

  Αποφασίστηκε να γίνει Πανελλαδική συγκέντρωση Συνταξιούχων  στην Αθήνα το 2ο δεκαήμερο του Δεκέμβρη. Η ημερομηνία θα καθορισθεί στην πορεία.

            Ο δρόμος του αγώνα  μας καλεί να υψώσουμε για άλλη μια φορά το ανάστημα μας και να στηρίξουμε τα αιτήματα μας απέναντι σ’ αυτές τις διαχρονικές αντιλαϊκές πολιτικές που μας εξαθλιώνουν μέρα με τη μέρα.       Έτσι καλούνται τα Δ.Σ. σε συσκέψεις που πρέπει απαραίτητα να παρακολουθήσουν όπως πάντα και συνταξιούχοι στις περιοχές».

Οι περιφερειακές συσκέψεις

Το πρόγραμμα συσκέψεων της ΣΕΑ έχει ως εξής:

ΚΡΗΤΗ

Πέμπτη, 9/11/2017,  Εργατικό Κέντρο Ρεθύμνου 11 π.μ. με τη συμμετοχή από Ηράκλειο, Χανιά, Ρέθυμνο, Άγιο Νικόλαο.

ΠΕΛΟΠΟΝΗΣΟΣ – ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑ

 Τρίτη, 7/11/2017, Εργατικό Κέντρο Τρίπολης  11π.μ. με τη συμμετοχή από Τρίπολη, Άργος, Ναύπλιο, Μεγαλόπολη, Σπάρτη και Καλαμάτα.

Τετάρτη, 8/11/17, Εργατικό Κέντρο Πάτρας 11 π.μ. με τη συμμετοχή από Πάτρα, Πάτρα ΤΣΑ, Καλάβρυτα, Ξυλόκαστρο, Πύργο,  Αμαλιάδα, Αγρίνιο, Μεσολόγγι.

ΦΘΙΩΤΙΔΑ – ΦΩΚΙΔΑ- ΒΟΙΩΤΙΑ -ΕΥΒΟΙΑ

Τετάρτη, 8/11/2017, Εργατικό Κέντρο Χαλκίδας 11 π.μ. με τη συμμετοχή από Λαμία, Λειβαδιά, Άμφισσα, Αταλάντη, Θήβα, Χαλκίδα, Αμφίκλεια.

ΗΠΕΙΡΟΣ

Τετάρτη, 8/11/17, Εργατικό Κέντρο Άρτας 11π.μ. με τη συμμετοχή από Ιωάννινα, Πρέβεζα, Ηγουμενίτσα, Άρτα, Λευκάδα, Κέρκυρα, Αμφιλοχία, Βόνιτσα.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ

Πέμπτη, 9/11/17, Εργατικό Κέντρο Βόλου 11π.μ. με τη συμμετοχή από Βόλο, Λάρισα, Λάρισα ΤΣΑ, Ελασσώνα, Τύρναβο, Φάρσαλα, Σοφάδες, Καρδίτσα, Καρδίτσα ΤΣΑ, Τρίκαλα, Τρίκαλα ΤΣΑ.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ – ΘΡΑΚΗ

Κυριακή, 12/11/17,  ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ «ΚΑΨΗΣ», ώρα 10 π.μ. με τη συμμετοχή όλων των σωματείων συνταξιούχων ΟΑΕΕ Μακεδονίας και Θράκης.