Ανακοινώσεις

Πανελλαδική κινητοποίηση των συνταξιούχων

 Οργανώνεται απ’ τις Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις στις 19 Ιούνη 2014 με συγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος, ώρα 6 μμ, και πορεία στο Μέγαρο Μαξίμου

Σε θέση μάχης μπαίνουν για μια ακόμα φορά οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις (ΣΣΟ) ΙΚΑ, ΕΛΤΑ, Δημοσίου, ΟΣΕ, ΟΑΕΕ, ΝΑΤ, ΟΤΑ και ΠΟΣΕ-ΟΑΕΕ καθώς η συγκυβέρνηση ΝΔ και ΠΑΣΟΚ με βάση τις αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Ενωσης (ΕΕ), και τους νόμους που ψήφισαν και προηγούμενες κυβερνήσεις, έχει δρομολογήσει από την 1.7.2014 νέες περικοπές των επικουρικών συντάξεων.

Αφού μειώνει συνεχώς τις εργοδοτικές εισφορές οι επικουρικές συντάξεις, θα δίνονται όχι στην βάση των εισφορών που έχει πληρώσει ο εργαζόμενος αλλά με βάση τα χρήματα που θα συγκεντρώνει το Ενιαίο ταμείο επικουρικών συντάξεων. Ουσιαστικά και σταδιακά οι επικουρικές συντάξεις οδηγούνται σε εξαφάνιση. Επίσης από την 1.1.2015 εφαρμόζεται το νέο σύστημα υπολογισμού των συντάξιμων αποδοχών. Με βάση αυτόν τον υπολογισμό όλες οι συντάξεις θα υπολογίζονται στην βάση τα 360 ευρώ και κάτω, εάν φυσικά το κράτος θα μπορεί να καλύπτει αυτό το ποσό. Ολα τα παραπάνω μετατρέπουν τις συντάξεις σε προνοιακά επιδόματα τα οποία θα δίνονται πέραν των άλλων και με εισοδηματικά κριτήρια.

 

Οι ΣΣΟ αποφάσισαν πανελλαδική συγκέντρωση των συνταξιούχων στις 19 Ιούνη 2014 στην πλατεία Κλαυθμώνος, ώρα 6 μμ, και πορεία στο Μέγαρο Μαξίμου και τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά. Καλούν όλα τα λαϊκά στρώματα σε αυτή τη διαμαρτυρία καθώς το ασφαλιστικό και οι ανατροπές στην υγεία αφορούν όλο τον πληθυσμό.

Για την καλύτερη προετοιμασία της Πανελλαδικής Διαμαρτυρίας οι ΣΣΟ οργανώνουν σειρά συσκέψεων σε όλη την Ελλάδα.