Νέα

Πανελλαδικά συλλαλητήρια των συνταξιούχων

Με συγκεντρώσεις στην Αθήνα, στη Θεσσαλανίκη και στο Ρέθυμνο απαντά η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα (ΣΕΑ) των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων (ΣΣΟ) ΙΚΑ – ΕΛΤΑ – ΔΗΜΟΣΙΟΥ – ΟΣΕ – OAEE – ΝΑΤ – ΟΤΑ – ΠΟΣΕ-ΟΑΕΕ στις αντιλαϊκές πολιτικές της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης που λεηλατούν τις συντάξεις.

Η ΣΕΑ συνεδρίασε στις 4.12.2015 και αποφάσισε να γίνουν οι παρακάτω συγκεντρώσεις:

  • Στην Αθήνα η συγκέντρωση θα γίνει στις 17.12.2015 και ώρα 11:00 π.μ. στην Πλατεία Εθνικής Αντίστασης. Θα πάρουν μέρος τα Σωματεία όλων ταμείων της Αττικής της Στερεάς Ελλάδας, της Πελοπονήσου και της Αιτωλοακαρνανίας.

 

  • Η συγκέντρωση στη Θεσσαλονίκη θα γίνει στις 16.12.2015 και ώρα 11:00 π.μ. μπροστά στο ΙΚΑ στην οδό Αριστοτέλους. Θα πάρουν μέρος οι συνταξιούχοι όλων των  ταμείων της Βόρειας Ελλάδας (Θράκης – Μακεδονίας), της Θεσσαλίας και της Ηπείρου.

 

  • Στις 15.12.2015 θα γίνει παγκρήτια συγκέντρωση των συνταξιούχων όλων των ταμείων στο Εργατικό Κέντρο Ρεθύμνου, ώρα 11 π.μ.

Στο κάλεσμά της η ΣΕΑ αναφέρει: «Εκτιμώντας την κατάσταση όπως έχει διαμορφωθεί και διαμορφώνεται σε βάρος των συνταξιούχων, εργαζομένων, φτωχών αγροτών από τις πολιτικές που λεηλατούν τις συντάξεις και γενικά το πενιχρό εισόδημα των φτωχοποιημένου λαού.  Εκτιμώντας τα αντιλαϊκά σενάρια που υπάρχουν στα συρτάρια της κυβέρνησης και προμηνύουν νέες περικοπές στις συντάξεις μας σε κύριες και επικουρικές και γενικά σαρώνουν του ασφαλιστικό σύστημα. Εκτιμώντας την μέχρι σήμερα πείρα και γνώσεις μας ότι για να ανατραπούν αυτές οι πολιτικές χρειάζεται να απαντήσουμε στον πόλεμο που μας έχουν κηρύξει με το ίδιο νόμισμα και έχοντας υπόψη ότι ο αγώνας είναι μονόδρομος για όλους μας.

Η ΣΕΑ καλεί για άλλη μια φορά Πανελλαδικό ξεσηκωμό των συνταξιούχων με την πραγματοποίηση μεγάλων συγκεντρώσεων. Καλούνται τα Σωματεία της δύναμης των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων να φροντίσουν ώστε να είναι μαζικές και αγωνιστικές οι συγκεντρώσεις για να βάλουμε άλλο ένα εμπόδιο και να πούμε ένα μεγάλο και ακόμα πιο δυνατό ΟΧΙ στις αντιλαϊκές πολιτικές που μας τσακίζουν. Οι οργανώσεις μας θα πρέπει να πάρουν όλα τα μέτρα και να ναυλώσουν λεωφορεία προς κάθε συγκέντρωση. Σε όποια νέα μέτρα μας ετοιμάζουν πρέπει να αισθανθούν απέναντι τους την ανάσα του οργανωμένου αγώνα μας. ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ».