Νέα

Παναττική, πανσυνταξιουχική διαμαρτυρία στις 4 Οχτώβρη 2018

Συνεχίζοντας το μαραθώνιο των κινητοποιήσεων η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα (ΣΕΑ) των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων ΙΚΑ, Δημοσίου, ΟΑΕΕ, ΟΣΕ, ΕΛΤΑ, ΟΣΕ, ΝΑΤ, ΠΟΣΕ-ΟΑΕΕ, ΠΣΣ Δικηγόρων και ΠΕΤΟΜ-ΤΕΕ αποφάσισε νέο πρόγραμμα κινητοποιήσεων μέχρι το τέλος του 2018 για να μην εφαρμοστούν οι θανατηφόρες διατάξεις του νόμου 4387/2016 για τον επανυπολογισμό των συντάξεων και την περικοπή της προσωπικής διαφοράς.

Στις 4 Οχτώβρη 2018 θα γίνει Παναττική πανσυνταξιουχική συγκέντρωση, στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης, ώρα 10 π.μ., και θα ακολουθήσει πορεία πρός το υπουργείο Εργασίας.

Θα γίνουν ακόμα περιφερειακές συγκεντρώσεις σε Θεσσαλονίκη (13.11.2018), Αθήνα (15.11.2018) και Κρήτη (20.11.2018) και Πανελλαδικό συλλαλητήριο των συνταξιούχων στην Αθήνα  στις 15 Δεκέμβρη 2018.

Απ’ τις αρχές του Σεπτέμβρη 2018 η ΣΕΑ διευρύνθυκε με τη συμμετοχή της Πανελλήνιας Ένωσης Ομότιμων Μελών του ΤΕΕ (ΠΕΤΟΜ-ΤΕΕ). Η διευρυμένη πια, δράση των σωματείων των συνταξιούχων, είναι συνέχεια των περισσότερων από 70 κινητοποιήσεων που οργάνωσε η ΣΕΑ σε 35 πόλεις 51 νομών της χώρας  απ’ την αρχή του χρόνου μέχρι τις 11.7.2018.

Κάλεσμα της ΣΕΑ

Με το σύνθημα «ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΠΟΙΟ ΜΑΖΙΚΑ ΠΟΙΟ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΑ ΑΔΙΑΚΟΠΑ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ» η ΣΕΑ καλεί στην Παναττική πανσυνταξιουχική συγκέντρωση.

Ολόκληρη η ανακοίνωση της ΣΕΑ έχει ως εξής: «Οι μαχητικές μας αγωνιστικές κινητοποιήσεις που πραγματοποιήσαμε την προηγούμενη περίοδο σε όλη την χώρα σε ένα ασίγαστο μαραθώνιο αγώνα, είναι παρακαταθήκη για να συνεχίσουμε με μεγαλύτερη αποφασιστικότητα τον δίκαιο αγώνα μας και να βάλουμε φραγμό στην νέα λαίλαπα που έρχεται. Στον νέο σφαγιασμό που η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ετοιμάζει για τις πενιχρές συντάξιμες αποδοχές μας με τον νόμο «Κατρούγκαλου», την κατάργηση του αφορολόγητου, την περικοπή των οικογενειακών μας επιδομάτων, την οριστική αφαίρεση του ΕΚΑΣ, την κατακρεούργηση των συντάξεων χηρείας την μείωση του αφορολόγητου.

ΝΑ ΜΗΝ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ ΣΤΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ΝΑ ΕΠΙΒΑΛΕΙ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΘΑΝΑΤΗΦΟΡΕΣ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ 4387/16. ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΜΕ ΟΤΙ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΑΦΑΙΡΕΣΕΙ ΟΛΕΣ ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ. ΝΑ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΔΗΜΑΓΩΓΙΑ ΤΗΣ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΣΤΟΧΟ ΣΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ.

Να απορρίψουμε την ψεύτικη προπαγάνδα τις κυβέρνησης, τα ψέματα και τις μισές αλήθειες που καλλιεργεί τον εφησυχασμό  έχοντας κατά νου τις εκλογές. Την κάλπικη, ψεύτικη αντιπαράθεση με την αξιωματική αντιπολίτευση και τα κόμματα που προηγούμενα κυβέρνησαν και όλη μαζί μας έχουν τσακίσει. Την αλήθεια όσα παραμύθια και να λένε δεν μπορούν να την κρύψουν. Μαζί ψήφισαν το 3ο μνημόνιο και τα μέτρα για τις νέες περικοπές.  

ΜΕ ΟΠΛΟ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΟΥΝ ΤΟ ΝΕΟ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΜΑΣ ΕΚΓΛΗΜΑ.

Μπορούμε να τους σταματήσουμε συμμετέχοντας αποφασιστικά, μαζικά στον αγώνα.

Να νικήσουμε τον φόβο, την αδιαφορία, την καταστρεπτική λογική του “δεν γίνεται τίποτα”, πολλαπλασιάζοντας την συμμετοχή μας στις δράσεις, τις συγκεντρώσεις, στον αγώνα. Με τους αγώνες που μέχρι σήμερα κάναμε, τους υποχρεώσαμε να αποδώσουν στους δικαιούχους συνταξιούχους τις παράνομες παρακρατήσεις για την υγεία και την εισφορά αλληλεγγύης στις επικουρικές συντάξεις την στιγμή που μια σειρά σειρήνες από συμβιβασμένους συνδικαλιστές, Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και μεγαλοδικηγορικά γραφεία έστελναν τους συνταξιούχους για αιτήσεις και στα δικαστήρια με το αζημίωτο για να δικαιωθούν.

Δεν δεχόμαστε να μας κοροϊδεύουν να μας κόβουν τις συντάξεις μας που τις πληρώσαμε σε όλη μας την ζωή με την δουλειά μας και να τις κάνουν προνοιακά βοηθήματα, για να μας πετούν στο τέλος κάποια επιδόματα επαιτείας. 

Δεν πληρώσαμε για να παίρνουμε επιδόματα, αλλά συντάξεις για να ζούμε με αξιοπρέπεια. Σταθερά παλεύουμε και απαιτούμε:

  • Κανένας επανυπολογισμός, καμία εφαρμογή της μείωση με την προσωπικής διαφοράς στις κύριες και επικουρικές μας συντάξεις και την κατάργηση του νόμου 4387/16 (νόμος Κατρούγκαλου).
  • Να δοθούν άμεσα αυξήσεις σε όλες τις συντάξεις και να ορισθεί η κατώτερη σύνταξη στα 600 ευρώ από τα 360 που είναι σήμερα.
  • Όχι στη μείωση του αφορολόγητου και την περικοπή των οικογενειακών μας επιδομάτων και του ΕΚΑΣ των συντάξεων χηρείας.
  • Να αποδοθεί σύνταξη σε όσους συνταξιούχους έχουν οφειλές στον ΟΑΕΕ με βάση τα χρόνια πού έχουν πληρώσει και όχι να οδηγούνται στο σφαγείο των 360 Ευρώ.
  • Δημόσιο σύστημα κοινωνικής ασφάλισης. Αποκλειστικά, δημόσια δωρεάν υγεία για όλους, κατάργηση και απαγόρευση σε κάθε εμπορευματοποίηση.αντιασφαλιστικό Διεκδικούμε ό,τι μας έχει αφαιρεθεί, από όλο το αντισυνταξιουχικό-αντιασφαλιστικό νομικό πλαίσιο που ψήφισαν όλες οι κυβερνήσεις.
  • Να αποδοθούν άμεσα χωρίς αιτήσεις, δικαστήρια και προαπαιτούμενα, ό,τι ακόμα  η κυβέρνηση αυθαίρετα παρακρατεί σε κύριες – επικουρικές συντάξεις και την εισφορά αλληλεγγύης.

Ανάλογες συγκεντρώσεις πραγματοποιούνται από τα σωματεία μας σε όλη την χώρα και θα συνεχίσουμε με μεγαλύτερη αποφασιστικότητα το επόμενο διάστημα.

ΜΠΡΟΣΤΑ ΟΙ ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΓΚΕΣ.»

Συσκέψεις ανά γεωγραφική περιφέρεια

Η ΣΕΑ θα οργανώνει συσκέψεις, ανοιχτές σε όλους,  ανά γεωγραφική περιφέρεια για την προετοιμασία των περιφερειακών συγκεντρώσεων.  Για τη συγκέντρωση στη Θεσσαλονίκη στις 13/11/2018 θα γίνουν οι παρακάτω συσκέψεις:

1.       ΗΠΕΙΡΟΣ: Πρέβεζα, Τετάρτη, 24/10/2018.

2.       ΘΕΣΣΑΛΙΑ: Καρδίτσα, Τετάρτη, 24/10/2018.

3.        ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Θεσσαλονίκη, Πέμπτη 25/10/2018.

4.        ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Νάουσα, Πέμπτη 25/10/2018.

5.       ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ-ΘΡΑΚΗ: Κομοτηνή, Πέμπτη 25/10/2018

Στην ανακοίνωσή της η ΣΕΑ αναφέρει: «Τα Σωματεία της πόλης που θα πραγματοποιηθεί η σύσκεψη να συναποφασίσουν τον χώρο που θα γίνει αυτή και να ενημερώσουν έγκαιρα τη ΣΕΑ. Επίσης να φροντίσουν να παρευρεθούν στις συσκέψεις αυτές όσο το δυνατό περισσότεροι συνάδελφοι συνταξιούχοι αφού αυτή, όπως πάντα, είναι ανοιχτές σε όλους».

Συγκεντρώσεις για την Τρίτη Ηλικία

Η 1η Οχτώβρη είναι η Παγκόσμια Μέρα αφιερωμένη στην Τρίτη Ηλικία.

Από την 1η μέχρι τις 10 Οχτώβρη 2018 θα γίνουν οι παρακάτω εκδηλώσεις, που είναι ενταγμένες «στις δράσεις που προτείνει η ΣΕΑ πάντα μέσα στα πλαίσια της προσπάθειας μας να προωθήσουμε τα προβλήματα των συνταξιούχων προς τη λύση τους».

 ΓΙΑΝΝΙΝΑ: Δευτέρα 1/10/2018. ΚΟΖΑΝΗ: Δευτέρα 1/10/2018 (Απόγευμα). ΛΑΡΙΣΑ: Δευτέρα 1/10/2018. ΠΑΤΡΑ: Δευτέρα 1/10/2018. ΑΘΗΝΑ: Πέμπτη 4/10/2018. ΤΡΙΚΑΛΑ: Παρασκευή 5/10/2018. ΛΑΜΙΑ: Παρασκευή  5/10/2018. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Δευτέρα 8/10/2018. ΚΑΒΑΛΑ: Τρίτη 9/10/2018. ΗΡΑΚΛΕΙΟ: Τρίτη 9/10/2018