Νέα

Παναττική ολονυχτία και συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας

Με παναττική ολονυχτία στο Σύνταγμα και συγκεντρώσεις σε άλλες πόλεις την Τετάρτη, 10 Δεκέμβρη 2014, οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις (ΣΣΟ) ΙΚΑ, ΕΛΤΑ, ΔΗΜΟΣΙΟΥ, ΟΣΕ, OAEE, ΝΑΤ, ΤΑΕ-ΟΑΕΕκαι ΟΤΑ κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους για την άμεση επαναφορά των Δώρων των γιορτών και της άδειας.

Η Παναττική ολονυχτία θα αρχίσει την Τετάρτη στις 6 μμ στο υπουργείο Οικονομικών στο Σύνταγμα. Ηδη οι ΣΣΟ έχουν στείλει επιστολή στον υπουργό Οικονομίας Γκίκα Χαρδούβελη και του ζητούν να τους δεχτεί σε συνάντηση. Η εκδήλωση θα πλαισιωθεί με πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα.

Στη Θεσσαλονίκη οι συνταξιούχοι οργανώνουν εκδήλωση την ίδια μέρα, στις 10:30 πμ, μπροστά στο ΙΚΑ στην Αριστοτέλους, με καλλιτεχνικό πρόγραμμα, μπουφέ και κρασί. Πανσυνταξιουχική συγκέντρωση θα γίνει επίσης την Τετάρτη στη Λάρισα (10 π.μ., Εργατικό Κέντρο) και στο Ηράκλειο Κρήτης (10 π.μ., πλατεία Ελευθερίας). Συγκέντρωση στο Εργατικό Κέντρο Βόλου, στις 10.30 το πρωί και παράσταση διαμαρτυρίας στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση, όπου θα υποβληθεί το σχετικό υπόμνημα, οργανώνουν, την Τετάρτη, οι συνταξιουχικές οργανώσεις της Μαγνησίας.

 

Τα αιτήματα

«Εδώ και τώρα να δοθούν τα δώρα τους συνταξιούχους» απαιτούν οι ΣΣΟ τονίζοντας: «Τα δώρα για τους συνταξιούχους δεν είναι κόστος όπως ισχυρίζεται η κυβέρνηση, αλλά απόθεμα από το αίμα και τον ιδρώτα τους κατά τον εργάσιμο βίο. Συνεχίζουμε με πίστη και αισιοδοξία από τις μεγαλειώδεις πανελλαδικές μας συγκεντρώσεις. Δεν καταβάζουμε τον πήχυ των απαιτήσεών μας. Δεν θα ζήσουμε με ψίχουλα.

Απαιτούμε:

  • Να καταργηθούν όλοι οι αντεργατικοί, αντιασφαλιστικοί και φορομπηχτικοί νόμοι.

  • Αποκατάσταση όλων των περικοπών στις συντάξεις.

  • Επαναφορά της 13ης και 14ης σύνταξης.

  • Αμεση έκδοση κύριων και επικουρικών συντάξεων.

  • Επαναφορά του ΕΚΑΣ στους κάτω από 65 χρονών.

  • Αμεση συνταξιοδότηση συνταξιοδότηση στους επαγγελματίες που θεμελιώνουν δικαίωμα.

  • Επαναφορά των προγραμμάτων λουτροθεραπειών και κοινωνικού τουρισμού.

  • Αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

Είμαστε σε πόλεμο με το ασφαλιστικό με “όπλα” την εμπειρία μας, το δίκιο μας και την ευθύνη μας απέναντι στη νέα γενιά».

Το ΠΑΜΕ στο πλευρό των συνταξιούχων

Το ΠΑΜΕ με ανακοίνωσή του καλεί τα σωματεία, τους εργαζόμενους, τους ανέργους στην κινητοποίηση που διοργανώνουν οι ΣΣΟ στις 10.12.2014 έξω από το υπουργείο Οικονομικών στο Σύνταγμα στις 6 μμ.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται: «Τα νέα αντιασφαλιστικά μέτρα που προετοιμάζουν καθώς και αυτά που θα μπουν στη ζωή από 1η του έτους, δεν αφορούν μόνο τους συνταξιούχους. Αφορούν όλους τους εργαζόμενους. Θίγουν συνολικά το χαρακτήρα του κοινωνικοασφαλιστικού συστήματος. Μας θέλουν στη δουλειά ως τα βαθιά γεράματα, με συντάξεις στα όρια των 200 ευρώ, εκτεθειμένους στις επαγγελματικές ασθένειες και τον επαγγελματικό κίνδυνο, χωρίς πρόσβαση στην υγεία και την περίθαλψη. Μας θέλουν πελάτες των ιδιωτικών ασφαλιστικών εταιρειών και των επιχειρηματιών της ιδιωτικής υγείας. Στεκόμαστε δίπλα στους απόμαχους της δουλειάς, διεκδικώντας ενιαία τα δικαιώματα μας!»