Ανακοινώσεις

Παναττική διαμαρτυρία των συνταξιούχων για την κοροϊδία

Με Παναττική συγκέντρωση και πορεία στο Μέγαρο Μαξίμου στις 2 Οχτώβρη 2014 απαντούν οι συνταξιούχοι όλων των ταμείων στον εμπαιγμό της κυβέρνησης να μη δώσει απάντηση στα αιτήματα που έθεσαν οι απόμαχοι της δουλειάς μετά τη μεγαλειώδη πανελλαδική συγκέντρωση στην Αθήνα στις 19 Ιούνη 2014.

 

Τη συγκέντρωση οργανώνουν οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις (ΣΣΟ) ΙΚΑ – ΕΛΤΑ – ΔΗΜΟΣΙΟΥ – ΟΣΕ – OAEE – ΝΑΤ – ΟΤΑ και ΠΟΣΕ ΟΑΕΕ στην πλατεία Κλαυθμώνος, την Πέμπτη (2.10.2014) και ώρα 10:30 πμ. Την υπόσχεση ότι θα δοθούν γραπτές απαντήσεις στα αιτήματα των ΣΣΟ έδωσε ο ίδιος ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς σε αντιπροσωπεία των συνταξιούχων σε συνάντηση που έγινε στις 21.7.2014. Η συνάντηση εκείνη, που έγινε με την παρουσία του Διευθυντή του Γραφείου του πρωθυπουργού Κώστα Μπούρα, εκκρεμούσε απ’ τις 19 Ιούνη 2014, καθώς εκείνη τη μέρα ο πρωθυπουργός είχε ανειλημμένες υποχρεώσεις. Ομως παρά την παρέλευση σχεδόν δύο μηνών, δεν υπήρξε καμμία απάντηση και γι’ αυτό οι ΣΣΟ αποφάσισαν νέα κινητοποίηση.

 

Στο κάλεσμά τους οι  ΣΣΟ τονίζουν: «Πάρτε μέρος στην παναττική πανσυνταξιουχική συγκέντρωση για να εκφράσουμε την αντίθεσή μας και την έντονη διαμαρτυρία μας για την απαράδεκτη στάση και τον εμπαιγμό του πρωθυπουργού απέναντι στα τρία εκατομμύρια συνταξιούχων για δεύτερη φορά.

Απαιτούμε τώρα ο πρωθυπουργός να δώσει απάντηση και λύση στα προβλήματα των συνταξιούχων που υποφέρουν από τις βάρβαρες αντεργατικές πολιτικές του κεφαλαίου, της ΕΕ, όπως μας υποσχέθηκε στην συνάντηση που είχαμε μαζί του.

Καμιά περικοπή σε κύριες και επικουρικές συντάξεις. Αμεση επαναφορά των δώρων και του επιδόματος άδειας.

Επαναφορά του ΕΚΑΣ στους κάτω απο 65 χρονών.

Αμεση έκδοση κύριων και επικουρικών συντάξεων.

Επαναφορά των προγραμμάτων λουτροθεραπειών και κοινωνικού τουρισμού.

Αμεση συνταξιοδότηση στους επαγγελματίες που θεμελιώνουν δικαίωμα.

Κάλυψη σε φάρμακα, ιατρικές εξετάσεις, δωρεάν θεραπεία σε όσουν το έχουν ανάγκη, χωρίς προϋποθέσεις και προαπαιτούμενα.

Συνεχίζουμε τον αγώνα και απαιτούμε:

Να καταργηθούν τώρα όλοι οι αντεργατικοί, αντιασφαλιστικοί και φορομπηχτικοί νόμοι.

Αποκατάσταση όλων των περικοπών στις συντάξεις μας. Αποκλειστικά δημόσια δωρεάν υγεία και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη».

Τέλος οι ΣΣΟ καλούν τους συνταξιούχους να πάρουν μέρος στις συγκεντρώσεις ενάντια στην ανεργία που οργανώνει το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα σε όλη την Ελλάδα το Σάββατο 4 Οχτώβρη. Στην Αθήνα η συγκέντρωση θα γίνει στην Ομόνοια ώρα 11 πμ.