Νέα

ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ: Η δικαίωση θα έρθει με τον αγώνα της και την αλληλεγγύη των λαών.

 

«Ο Παλαιστινιακός λαός γνωρίζει πολύ καλά ότι την δικαίωσή του, θα την κατακτήσει με τον Αγώνα του και την Αλληλεγγύη των λαών» ήταν το μήνυμα της εκδήλωσης αλληλεγγύης που οργάνωσε η Ένωση Συνταξιούχων ΟΑΕΕ Αθηνών και Περιχώρων στις 14.6.2018.  Στην κατάμεστη αίθουσα της εκδήλωσης παραυρέθηκε αντιπροσωπεία Παλαιστινίων με επικεφαλής τον πρέσβη της Παλαιστίνης στην Ελλάδα Μαρουάν Τουμπάσι.

Την εισήγηση εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Συνταξιούχων ΟΑΕΕ παρουσίασε ο Πρόεδρος ο πρόεδρος Παναγιώτης Γαλανόπουλος και χαιρέτησαν οι Μανώλης Ραλλάκης και Διονύσης Σβορώνος, Γενικοί Γραμματείς των Ομοσπονδιών Συνταξιούχων ΙΚΑ και ΟΑΕΕ αντίστοιχα.Ο Μαρουάν Τουμάσι αφού ευχαρίστηκε για την αλληλεγγύη τον Ελληνικό λαό αναφέρθηκε στις ανυπόφορες συνθήκες που ζει ο Παλαιστινιακός λαός, τις οποίες διαμορφώνει η κατοχή από τον Ισραηλινό στρατό. Μίλησε για τις φυλακίσεις, τις δολοφονίες άοπλων, τον εποικισμό, το τείχος, το γκρέμισμα σπιτιών και άλλα. Ο Πρέσβης επίσης αναφέρθηκε στις προσπάθειες που κάνει η Παλαιστινιακή αρχή για τη λύση του Παλαιστινιακού προβλήματος εκφράζοντας ταυτόχρονα και τη δυσαρέσκειά τους με την πολιτική των ΗΠΑ να μεταφέρουν την Πρεσβεία στην Ιερουσαλήμ.Ο Πρέσβης της Παλαιστίνης απάντησε και σε ερωτήσεις παρευρισκομένων στην εκδήλωση.

Η εισήγηση του Π. Γαλανόπουλου

Στην εισήγησή του ο Π. Γαλανόπουλος ανέφερε:

«Η εκδήλωσή μας, αυτή σκοπό έχει το δυνάμωμα της αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό. Όλοι μας, βλέπουμε είτε από την τηλεόραση, είτε διαβάζοντας, την ανείπωτη τραγωδία που βιώνει ένας ολόκληρος λαός, ο οποίος πάνω από 70 χρόνια αγωνίζεται πολύμορφα για την απελευθέρωση της πατρίδας του, από την Ισραηλινή κατοχή. Οι δολοφονίες αμάχων ακόμη και παιδιών, οι φυλακίσεις, το γκρέμισμα σπιτιών, η έλλειψη τροφίμων, το διώξιμο των κατοίκων από τα σπίτια, το τείχος πολλών χιλιομέτρων, ο εποικισμός, η καθημερινή  τρομοκρατία, είναι φαινόμενα τα οποία αντιμετωπίζει με αφάνταστο ηρωισμό και καρτερικότητα ο Παλαιστινιακός λαός.

Η κυβέρνηση του Ισραήλ όλα αυτά τα χρόνια ενισχύεται και ενθαρρύνεται  από τις ΗΠΑ, πολιτικά, οικονομικά, στρατιωτικά. Ακόμη το Ισραήλ,έχει  αν όχι ανοιχτά τη συγκαλυμένη κάλυψη αντιδραστικών Αραβικών καθεστώτων της περιοχής, όπως της Σαουδικής Αραβίας και άλλων. Η βάση των συνεργασιών είναι τα επιχειρηματικά συμφέροντα, η δράση των μονοπωλίων στην περιοχή. Επίσης σημαντική στήριξη στην κυβέρνηση του Ισραήλ όλα αυτά τα χρόνια παρείχε και η Ευρωπαϊκή Ένωση η οποία συνεχώς όλο και πιο πολύ δυναμώνει και βαθαίνει  τη σχέση της μαζί του. Η Ευρωπαϊκή Ένωση εξισώνει την κρατική τρομοκρατία του Ισραήλ με τον Αγώνα του Παλαιστινιακού λαού ενάντια  στην κατοχή, μοιράζοντας ίδιες ευθύνες  τόσο στο θύτη όσο και στο θύμα. Συμπερασματικά, να πούμε ότι για την κατοχή  και τα βάσανα που ζει ο Παλαιστινιακός λαός συνυπεύθυνοι είναι η ΗΠΑ,το ΝΑΤΟ, Ευρωπαϊκή Ένωση  όλες αυτές οι δυνάμεις που μιλάνε για Δημοκρατία, δικαιοσύνη , που ακούγονται ευχάριστα στα αυτιά αλλά είναι ψέμμα και υποκρισία.

Τελευταία η κυβέρνηση των ΗΠΑ με την απόφαση της, να αναγνωρίσει την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ απροκάλυπτα και κυνικά τορπιλίζει  κάθε προσπάθεια του Παλαιστινιακού λαού για ίδρυση και αναγνώριση ανεξάρτητου Παλαιστινιακού κράτους  με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ δίπλα στο Ισραήλ.

 Συνάδελφοι – σες,

Αυτή η απόφαση των ΗΠΑ έχει σχέση με τις γενικότερες επιδιώξεις τους, στην περιοχή της Μέσης Ανατολή και του Περσικού Κόλπου, τον πόλεμο στη Συρία, την αθέτηση εκ μέρους τους, της συμφωνίας με το ΙΡΑΝ, παρά την αντίθεση των άλλων Ευρωπαϊκών κρατών και της Ρωσίας στο συγκεκριμένο θέμα.

 Η βάση όλων αυτών των εξελίξεων στην περιοχή, είναι η σύγκρουση των μονοπωλίων, για τον έλεγχο των ενεργειακών πηγών, πετρελαίου φυσικού αερίου, δρόμων μεταφοράς εμπορευμάτων και άλλων.

 Στην περιοχή της Μέσης Ανατολής με πόλεμο και εκατομμύρια πολίτες θύματα, νεκρούς, άστεγους, πρόσφυγες, τα Αμερικάνικα, τα Ρώσικα, τα Κινέζικα, τα Ευρωπαϊκά μονοπώλια, ανταγωνίζονται μεταξύ τους ποιοί θα φάνε το μεγαλύτερο κομμάτι από τον πλούτο των λαών.

 Συνάδελφοι, σες,

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ , έχει τις δικές της βαριές ευθύνες στο έγκλημα κατά του Παλαιστινιακού λαού. Αθωώνει και εξωραϊζει την πολιτική των Αμερικανών, γιατί συνδέει  τη γεωστρατηγική αναβάθμιση της Αστικής τάξης με τα συμφέροντα των αμερικάνικων μονοπωλίων. Έχει ευθύνες η κυβέρνηση γιατί αναπτύσσει σε βάθος τις σχέσεις της, με το Ισραήλ χαρακτηρίζοντας αυτές τις σχέσεις στρατηγικές. Μονοπωλιακοί όμιλοι  ελληνικών συμφερόντων, στους τομείς της ενέργειας, των μεταφορών, εφοπλιστικό κεφάλαιο, μεγαλοκατασκευαστές και άλλοι δραστηριοποιούνται στο Ισραήλ και στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής όπως αντίστοιχα Ισραηλινές  επιχειρήσεις δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα.

Μεγάλης σημασίας και σε αντίθεση με τα συμφέροντα Τουρκικών μονοπωλίων είναι ο αγωγός μεταφοράς φυσικού αερίου που θα συνδέει το Ισραήλ, Κύπρο, Ελλάδα, Ιταλία.  Αυτή η σρατηγική συμμαχία της Ελληνικής κυβέρνησης με την Ισραηλινή μεταφράζεται και σε συνεργασία σε στρατιωτικό επίπεδο. Πολύ συχνά γίνονται  κοινές στρατιωτικές ασκήσεις, και στην Ελλάδα εκπαιδεύονται οι Ισραηλινοί πιλότοι οι οποίοι βομβαρδίζουν άμαχους στη Λωρίδα της  Γάζας.

Καταγγέλουμε την υποκρισία της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ απέναντι στο λαό της Παλαιστίνης και απαιτούμε να εφαρμόσει την απόφαση της Βουλής του Δεκέμβρη του 2015 και να αναγνωρίσει άμεσα το Παλαιστινιακό κράτος στα σύνορα του 1967 με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ. Το Σωματείο μας, όπως και το φιλειρηνικό κίνημα στην Ελλάδα, δεν πιστεύουμε τα ψεύτικα λόγια συμπαράστασης Ιμπεριαλιστικών κρατών της περιοχής υπερ του Παλαιστινιακού λαού, όπως αυτά, της Τουρκίας η οποία πασχίζει για τα συμφέροντα των μονοπωλίων της. Δεν μπορεί μια κυβέρνηση η οποία διατηρεί στρατεύματα κατοχής σε Κύπρο , Συρία, Ιράκ η οποία αφαιρεί στοιχειώδεις δημοκρατικά δικαιώματα από τον Τουρκικό και τον Κουρδικό λαό να υπερασπίζεται τα συμφέροντα ενός άλλου λαού.

Η κυβέρνηση της Τουρκίας αξιοποιεί τους Μουσουλμανικούς πληθυσμούς της περιοχής για να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα των μονοπωλίων της, τα οποία είναι σε αντίθεση με αυτά του Ισραήλ, τη συγκεκριμένη περίοδο. 

Συνάδελφοι -σες,

Με αυτή την εκδήλωση επιδιώκουμε τα δίκαια αιτήματα του Παλαιστινιακού λαού να φτάσουν σε όλη την Ελλάδα σε όλους τους συνταξιούχους.

 Να συζητηθούν σε όλα τα Σωματεία, σε όλους τους αυτοαπασχολούμενους, Επαγγελματοβιοτέχνες, σε όλα τα εργατικά σωματεία, στις Επιτροπές Αγώνα σε κάθε περιοχή, σε κάθε Δήμο. 

Ο Παλαιστινιακός λαός γνωρίζει πολύ καλά ότι την δικαίωσή του, θα την κατακτήσει με τον Αγώνα του και την Αλληλεγγύη των λαών.

 Εμείς το Σωματείο μας, όπως και το φιλειρηνικό κίνημα στην Ελλάδα αγωνιζόμαστε και απαιτούμε από την Ελληνική κυβέρνηση να προβάλλει και να διεκδικήσει τα παρακάτω αιτήματα που αφορούν τον Παλαιστινιακό λαό.

 Απαιτούμε:

  • Το σταμάτημα των εποικισμών και την αποχώρηση όλων των εποίκων που έχουν εγκατασταθεί πέρα από τα σύνορα του 1967.
  • Το γκρέμισμα του απαράδεκτου τείχους διαχωρισμού στην Ιερουσαλήμ.
  • Το δικαίωμα επιστροφής των Παλαιστινίων προσφύγων στις εστίες τους, με βάση τις σχετικές αποφάσεις του ΟΗΕ.
  • Την άρση κάθε αποκλεισμού των Παλαιστινίων στη Δυτική όχθη και στη Λωρίδα της ΓΑΖΑΣ.
  • Την άμεση απελευθέρωση όλων των Παλαιστινίων και άλλων πολιτικών κρατουμένων που κρατούνται στις Ισραηλινές φυλακές.
  • Την αποχώρηση του Ισραηλινού στρατού από όλα τα κατεχόμενα εδάφη του 1967, συμπεριλαμβανομένων των υψωμάτων του ΓΚΟΛΑΝ και της περιοχής ΣΕΜΠΑΑ του Ν. Λιβάνου.

Αυτά τα αιτήματα, θα επιδοθούν σε όλα τα Κόματα, εκτός Χρυσής Αυγής, στις Ομοσπονδίες των συνταξιούχων, στη ΓΣΕΒΕΕ και όπου αλλού κριθεί ότι πρέπει να δοθεί.»