Νέα

Όλοι στον αγώνα και στην απεργία

Με σύνθημα «Όλοι στον Αγώνα, όλοι στην απεργία» η ΠΟΣ-ΟΑΕΕ καλεί με ανακοίνωσή της τους συνταξιούχους και τα σωματεία μέλη της να πάρουν μέρος στην πανελλαδική απεργιακή κινητοποίηση στις 12 Νοέμβρη 2015 για την απόκρουση της αντιλαϊκής πολιτικής της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η ανακοίνωση της ΠΟΣ-ΟΑΕΕ έχει ως εξής:

 

«Καμιά ανοχή στην επίθεση που δεχόμαστε. Ανυποχώρητος αγώνας για την ανατροπή της πολιτικής που μας αφανίζει.Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ οδηγεί την πλειοψηφία των συνταξιούχων στη φτώχεια και στη χρεωκοπία, για να ανακάμψουν τα κέρδη των μεγαλοεπιχειρηματιών, των ντόπιων και ξένων μονοπωλίων.

Μας γδέρνουν με την αύξηση της φορολογίας, του ΦΠΑ και τον ΕΝΦΙΑ.

Επιταχύνουν τις κατασχέσεις και τους πλειστηριασμούς

Τσακίζουν συντάξεις και παροχές υγείας-πρόνοιας,οδηγώντας μας στη δουλειά μέχρι τον τάφο.

Πετσοκόβουν και τις τελευταίες κοινωνικές παροχές για σχολεία, υγεία προκειμένου να εξασφαλιστούν τα ματωμένα πλεονάσματα που θα αρπάξουν οι μεγάλες επιχειρήσεις.

Την ίδια ώρα που οδηγούν τη λαϊκή οικογένεια στη φτώχεια  χαρίζουν  χρέη και μοιράζουν μποναμάδες και προκλητικές φοροαπαλλαγές προς το μεγάλο κεφάλαιο

Συνάδελφοι

Την ώρα που καταφθάνουν τα νέα υπέρογκα χαράτσια, ετοιμάζονται και έρχονται για ψήφιση μέσα στο Νοέμβρη, οι νέοι νόμοι για το ασφαλιστικό, για τα κόκκινα δάνεια και για τα υπόλοιπα προαπαιτούμενα που προβλέπει το νέο μνημόνιο. Ο αντιλαϊκός κατήφορος δεν έχει τέλος

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ

Υψώνουμε τείχος αντίστασης στον πόλεμο που μας κήρυξαν

Παίρνουμε αγωνιστικές αποφάσεις στα σωματεία και τις ομοσπονδίες, υπερασπιζόμαστε τις δικές μας ανάγκες με τον αγώνα μας.

Το Δ.Σ της ΠΟΣ-ΟΑΕΕ ομόφωνα αποφάσισε στις 14/10/15 την συμμετοχή μας στην κινητοποίηση  την ΠΕΜΠΤΗ 12 ΝΟΕΜΒΡΗ 2015 σε όλες τις πόλεις της χώρας.

Σε  συμμαχία με τους εργαζόμενους, άνεργους τους φτωχούς αγρότες, αυτοαπασχολούμενους και μαθητές – φοιτητές δυναμώνουμε την πάλη για την ανατροπή της πολιτικής κυβέρνησης, Ε.Ε., μονοπωλίων, για να ανοίξει ο αναγκαίος δρόμος για συνολικότερες αλλαγές υπέρ των λαϊκών στρωμάτων και προετοιμαζόμαστε  για την επερχόμενη πανελλαδική κινητοποίηση.

Διεκδικούμε:

  • Κάτω τα χέρια από τις συντάξεις. Καμία μείωση κύριας και επικουρικής σύνταξης.
  • Αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης στον ΟΑΕΕ.
  • Κατάργηση των νόμων που επιταχύνουν κατασχέσεις και πλειστηριασμούς.
  • Εδώ και τώρα την 13η και 14η σύνταξη
  • Δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη».