Νέα

Οι συνταξιουχικές οργανώσεις ζητούν συνάντηση με με τον υπουργό Οικονομίας

Συνάντηση με τον υπουργό Οικονομίας Γκίκα Χαρδούβελη ζητούν με επιστολή τους οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις (ΣΣΟ) ΙΚΑ – ΕΛΤΑ – ΔΗΜΟΣΙΟΥ – ΟΣΕ – OAEE – ΝΑΤ – ΟΤΑ – ΤΑΕΟΑΕΕ στις 10 Δεκέμβρη 2014, όταν στις 6 μμ θα αρχίσει η πανσυνταξιουχική διαμαρτυρία στο Σύνταγμα.

Οι ΣΣΟ διεκδικούν την επαναφορά των δώρων γιορτών και διακοπών με άμεση καταβολή του Δώρου των Χριστουγέννων το 2014.

Ολόκληρη επιστολή των ΣΣΟ προς τον υπουργό Οικονομίας έχει ως εξής:

«Προς

Τον Υπουργό Οικονομικών

κ. Γκίκα Χαρδούβελη

Κύριε Υπουργέ

Οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις ΙΚΑ – ΔΗΜΟΣΙΟΥ – ΟΑΕΕ – ΟΤΑ – ΟΑΕΕ ΤΑΕ – ΠΣΣ ΕΛΤΑ – ΠΕΣ ΟΣΕ – ΠΕΣ ΝΑΤ εκφράζουμε για μια ακόμη φορά την αγανάκτησή μας για την οικονομική εξαθλίωση των συνταξιούχων που επιδεινώθηκε ακόμα περισσότερο τα τελευταία χρόνια με τις συνεχείς περικοπές των συντάξεων κύριων και επικουρικών, την απονομή του ΕΚΑΣ με ηλικιακά κριτήρια, την ολοσχερή κατάργηση της 13ης– 14ηςσύνταξης. όλα αυτά οδηγούν τους συνταξιούχους σε μεγαλύτερη φτωχοποίηση με ότι αυτό συνεπάγεται για τις οικογένειες μας.

 

Κύριε Υπουργέ

Οι πάντες γνωρίζουν, εντός και εκτός κυβέρνησης, ότι η λεγόμενη 13ηκαι 14ησύνταξη προέρχονται από χρήματα που οι ίδιοι οι ασφαλισμένοι πλήρωναν σε όλο τον εργάσιμο βίο τους. Οπως όλοι γνωρίζουν ότι η λεηλασία των ασφαλιστικών ταμείων προήλθε από καταστροφικές πολιτικές επιλογές στις οποίες ανέκαθεν αντιδρούσαμε χωρίς δυστυχώς να ακουστούμε ποτέ. Φτάνοντας λοιπόν το… “σωτήριο” έτος 2012 τα δώρα και επίδομα αδείας έγιναν μια παλιά ανάμνηση για να την εξιστορούμε στα εγγόνια μας!!!

Κύριε Υπουργέ

Η κατάργηση 13ης– 14ηςσύνταξης δεν είναι δυνατόν να συνεχιστεί και στο μέλλον. Ζητούμε την άμεση καταβολή του Δώρου Χριστουγέννων που θα μας βοηθήσει να πάρουν μια ανάσα ζωής οι οικογένειες μας και όχι μόνο.

Για όλα αυτά σας καλούμε να δεχθείτε την αντιπροσωπία μας στις 10/12/2014 ημέρα που θα πραγματοποιήσουμε στις 6μ.μ. μεγάλη Πανσυνταξιουχική συγκέντρωση έξω από το Υπουργείο σας με αίτημα την καταβολή του Δώρου Χριστουγέννων.

Πιστεύουμε ότι θα θελήσετε να συναντήσετε την αντιπροσωπία μας».