Νέα

Νέες συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας των συνταξιούχων

Με συγκέντρωσή τους στην Αθήνα στις 20 Νοέμβρη 2014, συμμετοχή στην Πανελλαδική απεργία στις 27 Νοέμβρη 2014 και ολονύχτια διαμαρτυρία στο Σύνταγμα στις 10 Δεκέμβρη 2014 οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις (ΣΣΟ) ΙΚΑ – ΕΛΤΑ – ΔΗΜΟΣΙΟΥ – ΟΣΕ – OAEE- ΝΑΤ – ΟΤΑ – ΤΑΕΟΑΕΕ διεκδικούν άμεσες λύσεις στα καυτά προβλήματα των απόμαχων της δουλιάς.

Το πρόγραμμα των αγωνιστικών εκδηλώσεων που αποφάσισαν οι ΣΣΟ είναι το παρακάτω:

  • Στις 20 Νοέμβρη 2014 θα γίνει συγκέντρωση στην Πλατεία Εθνικής Αντίστασης 10π.μ. και πορεία στο Υπουργείο Εργασίας.
  • Συμμετοχή τους στη κινητοποίηση της Πανεργατικής Απεργίας στις 27 Νοέμβρη 2014.
  • Συγκέντρωση συνταξιούχων στο Υπουργείο Οικονομίας, στο Σύνταγμα στις 10/12/2014 και εκδήλωση καθιστικής διαμαρτυρίας στις 6:00μ.μ.

Οι συνταξιούχοι διεκδικούν:

1. Αμεση επαναφορά των δώρων και του επιδόματος άδειας.

2. Καμμιά περικοπή σε κύριες και επικουρικές συντάξεις.

3. Επαναφορά του ΕΚΑΣ στους κάτω από 65 χρονών.

4. Αμεση έκδοση κύριων και επικουρικών συντάξεων.

5. Επαναφορά των προγραμμάτων λουτροθεραπειών και κοινωνικού τουρισμού.

6. Αμεση συνταξιοδότηση στους επαγγελματίες που θεμελιώνουν δικαίωμα.

7. Κάλυψη σε φάρμακα, ιατρικές εξετάσεις, θεραπεία δωρεάν σε όσους το έχουν ανάγκη χωρίς προϋποθέσεις και προαπαιτούμενα.

Σε ανακοίνωσή τους οι ΣΣΟ τονίζουν: «Μέχρι στιγμής δεν έχει δοθεί καμία θετική απάντηση σ’ αυτά από την κυβέρνηση (που οδηγεί τους συνταξιούχους στην εξαθλίωση κάτω από τις βάρβαρες αντεργατικές – αντιλαϊκές πολιτικές που επιβάλει με εντολή της Ευρ. Ενωσης προς όφελος του κεφαλαίου) αποφάσισαν να καλέσουν τους συνταξιούχους σε πρόγραμμα αγωνιστικών εκδηλώσεων με αρχή τις 20 Νοέμβρη 2014 με συγκέντρωση στην Πλατεία Εθνικής Αντίστασης 10π.μ. και πορεία στο Υπουργείο Εργασίας. Τη συμμετοχή τους στη κινητοποίηση της Πανεργατικής Απεργίας στις 27 Νοέμβρη. Επίσης ακολουθεί πρόγραμμα για συγκέντρωση συνταξιούχων στο Υπουργείο Οικονομίας, στο Σύνταγμα στις 10/12/2014 και εκδήλωση καθιστικής διαμαρτυρίας στις 6:00μ.μ.

Το αγωνιστικό αυτό κάλεσμα οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις το απευθύνουν σε όλους τους συνταξιούχους και τους καλούν να το αγκαλιάσουν. Να δώσουν το παρόν στον αγώνα για τη λύση των προβλημάτων μας που ταλανίζουν όλες τις φτωχές λαϊκές οικογένειες. Ραντεβού στον αγώνα. Κανένας αγώνας δεν πάει χαμένος. Χαμένοι είναι αυτοί που δεν γίνονται».