Νέα

Νέα επιστολή της ΣΕΑ στον υπουργό Οικονομικών

Η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα (ΣΕΑ) των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων ΙΚΑ – ΕΛΤΑ – ΔΗΜΟΣΙΟΥ – ΟΣΕ – OAEE – ΝΑΤ – ΟΤΑ – ΤΑΕΟΑΕΕ με επιστολή της (29.6.2015) στον υπουργό Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη ζητούσε να «παρθούν άμεσα μέτρα ώστε να μπορέσουν οι συνταξιούχοι να εισπράξουν την σύνταξη τους», μετά την αργία των τραπεζών.

 

Μετά την επιβολή του περιορισμού για αναλήψεις μέχρι 60 ευρώ την ημέρα η ΣΕΑ επανήλθε με νέα επιστολή της (30.9.2015) πρός τον υπουργό Οικονομικών.

Ολόκληρη η επιστολή έχει ως εξής:

 

«Προς

 

Τον Υπουργό Οικονομικών

 

κ. Γ. Βαρουφάκη

Κύριε Υπουργέ,

Σε συνέχεια της από 29/6/2015 επιστολή μας θέλουμε να εκφράσουμε την αγανάκτηση μας για το ότι οι τράπεζες δεν καταβάλλουν στις συντάξεις μας στο ακέραιο τις οποίες της θεωρούν δικά τους χρήματα και τις αποδίδουν στους δικαιούχους με το σταγονόμετρο.

 

Όπως ξέρετε βέβαια τα χρήματα των συντάξεων μπήκαν από τα ασφαλιστικά ταμεία για να πληρωθούν αποκλειστικά και μόνο συντάξεις και για κανένα άλλο λόγο.

 

Σας καλούμε να αποκαταστήσετε την καταβολή των συντάξεων όπως γινόταν πάντα άμεσα σε όλους χωρίς κανένα περιορισμό από τις τράπεζες που κάτι τέτοιο μεταξύ άλλων επιβαρύνει ανεπανόρθωτα την οικονομική κατάσταση των συνταξιούχων με ότι αυτό συνεπάγεται ακόμα και για την υγεία τους».