Νέα Υγεία

Να σταματήσουν οι κρατήσεις για την υγεία

Την αντίθεσή τους στα νέα σχέδια της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για νέες κρατήσεις στην υγεία εκφράζουν με ανακοίνωσή τους (11.8.2016) οι ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ   ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΙΚΕΣ   ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΙΚΑ – ΕΛΤΑ – ΔΗΜΟΣΙΟΥ – ΟΣΕ – OAEE – ΝΑΤ – ΟΤΑ – ΠΟΣΕ-ΟΑΕΕ.

Επίσης διεκδικούν απ’ την κυβέρνηση να σταματήσει όλες τις κρατήσεις για την υγεία και όσα χρήματα έχουν παρακρατηθεί μέχρι τώρα να αποδοθούν στον ΕΟΠΥΥ. Ολόκληρη η ανακοίνωση έχει ως εξής: «Οι συνταξιούχοι σε όλο τον εργασιακό τους βίο έχουν πληρώσει με το παραπάνω και σε ξεχωριστό κονδύλι την υγεία και την ιατροφαρμακευτική τους περίθαλψη. Το ότι οι κυβερνήσεις και η σημερινή, συνεχίζουν να κρατούν χρήματα για την υγεία, χωρίς αυτά να αποδίδονται στον ΕΟΠΥΥ είναι ένα ακόμη δείγμα, ότι αυτό που τις ενδιαφέρει είναι το πώς θα εξασφαλίζουν χρήματα για τους δανειστές και τους εμπόρους της υγείας.

Τα νέα σχέδια που η κυβέρνηση ετοιμάζει για νέες κρατήσεις στην υγεία, μας βρίσκουν αντίθετους. Καλούμε την κυβέρνηση να σταματήσει όλες τις κρατήσεις για την υγεία, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και όσα χρήματα μέχρι τώρα έχουν παρακρατηθεί να αποδοθούν στον ΕΟΠΥΥ. Να σταματήσει επίσης τα παιχνίδια και τις υποσχέσεις της για τάχα βελτιωτικά μέτρα για το ΕΚΑΣ και αυτό να αποδοθεί χωρίς καμιά περικοπή, κανονικά σε όλους τους συνταξιούχους.

Το Συνταξιουχικό κίνημα είναι σε πλήρη αντίθεση με τις πολιτικές που τσάκισαν την ζωή μας και θα διεκδικήσει όλα όσα από τις συντάξεις, υγεία, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, κοινωνικές παροχές μας έχουν αφαιρεθεί. Οι συνταξιούχοι είναι σε αγωνιστική επαγρύπνηση».