Νέα

Μαχητική συγκέντρωση στη Θεσσαλονίκη

 ΑΘΗΝΑ: 25.4.2018, Πλατεία Εθνικής Αντίστασης, 10 π.μ.

 ΠΑΤΡΑ: 24.4.2018, Εργατικό Κέντρο Πατρών, 10 π.μ.

 ΛΑΡΙΣΑ: 24.4.2018, Κεντρική πλατεία, 10 π.μ.

 ΣΕΡΡΕΣ: 25.4.2018, Εργατικό Κέντρο Σερρών, 10:30 π.μ.

 ΓΙΑΝΝΙΝΑ: 26.4.2018, Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων, 10:30 π.μ.

 ΚΑΡΔΙΤΣΑ: 8.5.2018, Κεντρική πλατεία, 11 π.μ.

 ΡΟΔΟΣ: 8.5.2018, Ξενοδοχείο PLAZA, 11 π.μ.

 ΚΟΖΑΝΗ: 10.5.2018, Κεντρική πλατεία, 11 π.μ.

 ΚΑΒΑΛΑ: 22.5.2018, Πλατεία Καπνεργάτη, 11 π.μ.

Με τη σκυτάλη στους συνταξιούχους της Θεσσαλονίκης τη Δευτέρα, 23 Απρίλη 2018, της Λάρισας και της Πάτρας, την Τρίτη, 24 Απρίλη 2018 συνεχίζονται οι πανελλαδικές κινητοποιήσεις που οργανώνει η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα (ΣΕΑ) των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων (ΣΣΟ) ΙΚΑ, ΟΑΕΕ, Δημοσίου, ΠΟΣΕ-ΟΑΕΕ, ΕΛΤΑ, ΟΣΕ, ΝΑΤ και ΠΣΣ Δικηγόρων.

Εν τω μεταξύ με εντατικούς ρυθμούς τα σωματεία της Αττικής, που δρούν στα πλαίσια της ΣΕΑ, προετοιμάζονται για την παναττική συγκέντρωση στις 25.4.2015. Στον Πειραιά έγινε πικετοφορία, ενώ στη Νέα Ιωνία οργανώθηκε σύσκεψη με ικανοποιητικό αριθμό συνταξιούχων.

Η συγκέντρωση στη Θεσσαλονίκη

 Στη Θεσσαλονίκη οι συνταξιούχοι συγκεντρώθηκαν στο Άγαλμα Βενιζέλου, και τη συγκέντρωση άνοιξε ο Χρήστος Σαλονικιός, πρόεδρος του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ νομού Θεσσαλονίκης.

 Στη συνέχεια μίλησε ο Χρήστος Κολοβός, οργανωτικός γραμματέας της ΠΟΣ-ΟΑΕΕ, ο οποίος, μεταξύ των άλλων, υπογράμμισε: «Θα συνεχίσουμε να είμαστε εδώ στο δρόμο του αγώνα, όσο συνεχίζονται αυτές οι βάρβαρες πολιτικές σε μας και στα παιδιά μας. Δεν γνωρίζουμε για ποιον λόγο οι πρωθυπουργοί της χώρας διαλέξανε το Καστελόριζο για να μας ανακοινώσουν την χαρά τους. Ο Γιώργος Παπανδρέου πριν από 8 χρόνια ανακοίνωνε την είσοδο της χώρας στα μνημόνια για να μπορέσει να ορθοποδήσει η ελληνική οικονομία, τα αποτελέσματα τα γνωρίζουμε πολύ καλά εμείς οι συνταξιούχοι, οι εργαζόμενοι, συνολικά ο ελληνικός λαός. Οκτώ χρόνια μετά, ο κ. Τσίπρας ανακοινώνει την έξοδο από τα μνημόνια. Συγκεκριμένα μας είπε για μία καθαρή έξοδο όσο και ο ουρανός του Καστελόριζου, για να περάσουμε στην ανάπτυξη, να φύγουμε από την επιτροπεία, από τα προγράμματα και άλλα πολλά. Οι συνταξιούχοι και οι εργαζόμενοι πρέπει να κάνουν στην άκρη όσους καλλιεργούν τον εφησυχασμό για να αποσπάσουν την συναίνεσή τους ή ακόμα να στηρίξουν τα επικίνδυνα παιγνίδια και σχέδια τόσο για τα εθνικά θέματα, όσο και για την πορεία της οικονομίας. Αυτό που δεν ακούσαμε, ούτε από τον πρωθυπουργό, ούτε από τους υπουργούς του από κανέναν άλλο ότι ετοιμάζουν καμία πρόταση για άρση κανενός από τα μέτρα που μας φορτώσανε όλα αυτά τα χρόνιασε εμάς και τα παιδιά μας».

 Τέλος μίλησε ο Δήμος Κουμπούρης, πρόεδρος της Ομοσπονδίας του ΙΚΑ, ο οποίος τόνισε: «Μπορούμε με τους αγώνες μας να σταματήσουμε τον επανυπολογισμό των συντάξεων, που οδηγούν στο σφαγιασμό των συνταξιούχων. Με τη συμμετοχή στις συγκεντρώσεις της εργατικής  πρωτομαγιάς οι εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι θα διεκδικήσουν να καταργηθεί ο νόμος Κατρούγκαλου με όλες τις καταστρεπτικές αντισυνταξιουχικές διατάξεις που περιλαμβάνει».

 Ο Δ. Κουμπούρης κάλεσε τους συνταξιούχους να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους στους λαούς της περιοχής, που απειλούνται απ’ τα πολεμοκάπηλα σχέδια των ιμπεριαλιστών.

 Ακολούθησε πορεία στο υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης, όπου και επιδόθηκε το ψήφισμα της συγκέντρωσης.