Νέα

Κινητοποίηση των συνταξιούχων στο Αιγάλεω

Κινητοποίηση έξω απ’ τα γραφεία του ΟΑΕΕ στο Αιγάλεω οργάνωσαν ο Σύνδεσμος Συνταξιούχων ΙΚΑ Αιγάλεω και το παράρτημα Αιγάλεω, Χαϊδαρίου και Αγίας Βαρβάρας της Ένωσης Συνταξιούχων ΟΑΕΕ Αθηνών και Περιχώρων το πρωί της 16 Μάρτη 2017. Ήταν μια κινητοποίηση στα πλαίσια των πανελλαδικών δραστηριοτήτων της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα (ΣΕΑ) των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων (ΣΣΟ) ΙΚΑ, ΕΛΤΑ, ΔΗΜΟΣΙΟΥ, ΟΣΕ, OAEE, ΝΑΤ  και ΠΟΣΕ-ΟΑΕΕ.

Αρχικά οι συνταξιούχοι συγκεντρώθηκαν στο Δημαρχείο Αιγάλεω και μετά με πορεία κατευθύνθηκαν στα γραφεία του ΟΑΕΕ όπου και πραγματοποίησαν νέα συγκέντρωση.  Τα συνθήματα που κυριάρχησαν ήταν «Για τους συνταξιούχους δεν υπάρχει μια, λεφτά υπάρχουν μόνο για την πλουτοκρατία» και «Μ’ αγώνες έχει γίνει η ασφάλιση, δεν είναι για παζάρια και για διάλυση». Επίσης, μεταξύ άλλων, απαίτησαν την πλήρη λειτουργία των ιατρείων του ΙΚΑ σε Αιγάλεω – Χαϊδάρι – Αγία Βαρβάρα, την πλήρη επαναλειτουργία του Νοσοκομείου Λοιμωδών.

Στη συγκέντρωση μίλησαν ο Λέανδρος Μάκκας, αναπληρωτής γραμματέας της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ, ο Νίκος Αυρηλιώνης, Γραμματέας της Ένωσης Συνταξιούχων ΟΕΕΕ Αθήνας και ο Θοδωρής Κρέπαπας, πρόεδρος του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ Αιγάλεω – Χαϊδάρι – Αγίας Βαρβάρας, οι οποίοι αφού κατήγγειλαν τις συνεχόμενες μειώσεις των συντάξεων, κάλεσαν σε οργάνωση της πάλης μαζί με το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, για να δοθεί άμεση αποφασιστική απάντηση στη νέα επίθεση που προετοιμάζουν κυβέρνηση – ΣΕΒ – ΕΕ – ΔΝΤ, στο πλαίσιο της διαπραγμάτευσης.

Αμέσως μετά τη συγκέντρωση αντιπροσωπεία των συνταξιούχων επέδωσε το υπόμνημα με τα αιτήματά τους στα τοπικά υποκαταστήματα του ΟΑΕΕ και του ΙΚΑ