Νέα

Κάλεσμα της ΣΕΑ για το πανελλαδικό συλλαλητήριο στο Σύνταγμα στις 15 Δεκέμβρη 2018

Με το σύνθημα «Συνεχίζουμε όλοι πιο μαζικά, πιο αποφασιστικά,  αδιάκοπα στο δρόμο του αγώνα» η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα (ΣΕΑ) των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων (ΣΣΟ) απευθύνει κάλεσμα για το Πανελλαδικό Συλλαλητήριο των συνταξιούχων στις 15 Δεκέμβρη 2018 στην πλατεία Συντάγματος στις 12:30 το μεσημέρι και πορεία πρός το Μέγαρο Μαξίμου. Οι προετοιμασίες για το συλλαλητήριο γίνονται σε πανελλαδικές συσκέψεις που έχει οργανώσει η ΣΕΑ.

Ήδη έχουν γίνει συσκέψεις στην Oρεστιάδα, Κοζάνη, Αρτα, Χαλκίδα, Θεσσαλονίκη και Βόλο.

Θα γίνουν ακόμα:

ΠΑΤΡΑ:  Δευτέρα, 3/12/2018, ώρα 11 π.μ., στο Εργατικό Κέντρο Πάτρας.

ΤΡΙΠΟΛΗ: Τρίτη, 4/12/2018, ώρα 11 π.μ.,  στο Εργατικό Κέντρο Τρίπολης.

Ολόκληρη η ανακοίνωση της ΣΕΑ των ΣΣΟ ΙΚΑ, ΟΑΕΕ, Δημοσίου, ΠΟΣΕ-ΟΑΕΕ, ΕΛΤΑ, ΟΣΕ, ΝΑΤ, ΠΣΕ Δικηγόρων και ΠΕΤΟΜ-ΤΕΕ έχει ως  εξής: «Στο νέο σφαγιασμό που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ ετοιμάζει για τις πενιχρές συντάξιμες αποδοχές μας με τον νόμο “Κατρούγκαλου” απαντάμε με νέα πανελλαδική συγκέντρωση στην Αθήνα στις 15 Δεκέμβρη στην πλατεία Συντάγματος στις 12.30 το μεσημέρι και πορεία στο Μέγαρο Μαξίμου.

Να μην επιτρέψουμε στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ να επιβάλει τις νέες θανατηφόρες περικοπές του νόμου 4387/16. Να διεκδικήσουμε ό,τι μας έχουν αφαιρέσει όλες οι κυβερνήσεις. Να καταδικάσουμε τη δημαγωγία της αξιωματικής αντιπολίτευσης και των κομμάτων που από κοινού ψήφισαν το 3ο μνημόνιο και έχουν τον ίδιο στόχο.  

Μπορούμε να τους σταματήσουμε νικώντας το φόβο, την αδιαφορία, την καταστρεπτική λογική του “δεν γίνεται τίποτα”, πολλαπλασιάζοντας τη συμμετοχή μας στις δράσεις, στις συγκεντρώσεις.

Με όπλο τον αγώνα μας να μην τους αφήσουμε να εφαρμόσουν το νέο σε βάρος μας έγκλημα. 

Δεν πληρώσαμε για να παίρνουμε επιδόματα, αλλά συντάξεις για να ζούμε με αξιοπρέπεια.

Σταθερά παλεύουμε και απαιτούμε:

·         Κανένας επανυπολογισμός, καμία εφαρμογή της μείωσης με την προσωπική διαφορά στις κύριες και επικουρικές μας συντάξεις και την κατάργηση του νόμου 4387/16 (νόμος Κατρούγκαλου).

·         Να δοθούν άμεσα αυξήσεις σε όλες τις συντάξεις και να ορισθεί η κατώτερη σύνταξη στα 600 ευρώ από τα 360 που είναι σήμερα.

·         Όχι στη μείωση του αφορολόγητου και την περικοπή των οικογενειακών μας επιδομάτων, του ΕΚΑΣ, των συντάξεων χηρείας.

·         Άμεση απόδοση των δώρων.

·         Ανακεφαλαιοποίηση των Ταμείων μας.

·         Να αποδοθεί σύνταξη σε όσους συνταξιούχους έχουν οφειλές στον ΟΑΕΕ με βάση τα χρόνια που έχουν πληρώσει και όχι να οδηγούνται στο σφαγείο των 360 ευρώ.

·         Δημόσιο σύστημα Κοινωνικής Ασφάλισης. Αποκλειστικά, δημόσια δωρεάν Υγεία για όλους, κατάργηση και απαγόρευση σε κάθε εμπορευματοποίηση.

·         Διεκδικούμε ό,τι μας έχει αφαιρεθεί, από όλο το αντισυνταξιουχικό – αντιασφαλιστικό νομικό πλαίσιο που ψήφισαν όλες οι κυβερνήσεις.

Να αποδοθούν άμεσα χωρίς αιτήσεις, δικαστήρια και προαπαιτούμενα, ό,τι ακόμα η κυβέρνηση αυθαίρετα παρακρατεί σε κύριες – επικουρικές συντάξεις. Να εφαρμοσθούν τώρα όλες οι δικαστικές αποφάσεις που προβλέπουν επιστροφές σε όλους τους συνταξιούχους.

Μπροστά οι δικές μας ανάγκες».