Νέα

Κάλεσμα της ΠΟΣ-ΟΑΕΕ στο συλλαλητήριο της 26 Γενάρη 2016

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συνταξιούχων (ΠΟΣ) ΟΑΕΕ καλεί τα σωματεία μέλη της και τους συνταξιούχους στο συλλαλητήριο την Τρίτη 26 Γενάρη 2016 στην Ομόνοια και να δώσουν το αγωνιστικό παρών στην πανεργατική απεργία στις 4 Φλεβάρη 2016 για να μη φτάσει το αντιασφαλιστικό έκτρωμα στη Βουλή.

Το συλλαλητήριο στην Ομόνοια θα γίνει στις 6 μ.μ., την ώρα που θα γίνεται η πρό ημερήσιας διάταξης συζήτηση στη Βουλή για το Ασφαλιστικό.

Οι συνταξιούχοι μαζί με το αγωνιστικό κομμάτι της κοινωνίας  θα απαιτήσουν να αποσυρθούν ο νόμος – λαιμητόμος και οι σχεδιασμοί της κυβέρνησης. Η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα (ΣΕΑ) των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων (ΣΣΟ) ΙΚΑ – ΕΛΤΑ – ΔΗΜΟΣΙΟΥ – ΟΣΕ – OAEE – ΝΑΤ – ΟΤΑ – ΠΟΣΕ-ΟΑΕΕ έχει παρουσιάσει το πλαίσιο των διεκδικήσεων για τους συνταξιούχους:

Ø     Ανακεφαλαιοποιήση των αποθεματικών των ταμείων με όλα όσα έχουν αφαιρέσει διαχρονικά κράτος και πλουτοκρατία.

Ø     Επαναφορά των συντάξεων στα επίπεδα του 2009, της 13ης και 14ης σύνταξης

Ø     Κάτω τα χέρια από το ΕΚΑΣ και τις επικουρικές.

Ø     Η υπεράσπιση του κοινωνικού χαρακτήρα της ασφάλισης και των δομών της δημόσιας υγείας  μπαίνει στην πρώτη γραμμή του αγώνα μας».

Κάλεσμα στα συλλαλητήρια στις 23 Γενάρη και στη γενική απεργία στις 4 Φλεβάρη απευθύνει με ανακοίνωσή της η ΠΑΣΕΒΕ . Ανάμεσα σε άλλα σημειώνει: «Σαν να μη φτάνουν οι πληγές που θα αφήσει σε κάθε λαϊκή οικογένεια το ξήλωμα της Κοινωνικής Ασφάλισης, το νέο νομοσχέδιο έρχεται να φτωχοποιήσει άγρια τους αυτοαπασχολούμενους, ζητώντας μαζί με τη φορολογία εισοδήματος να καταβάλλουν πάνω από το 65% του εισοδήματός τους. Οι ασφαλιστικές εισφορές (20% για τη σύνταξη, 6,95% για την Υγεία με βάση το φορολογητέο εισόδημα) έρχονται να προστεθούν στην άγρια φορολογία του 26% από το πρώτο ευρώ, στην 100% παρακράτηση φόρου, στο τέλος επιτηδεύματος, στον ΕΝΦΙΑ, στο 23% ΦΠΑ για τα είδη πλατιάς κατανάλωσης και ο κατάλογος δεν έχει τελειωμό!!! Και όλα αυτά χωρίς να έχει ακόμα διευκρινιστεί αν η διαμόρφωση της εισφοράς αφορά το πραγματικό ή το τεκμαρτό εισόδημα. Τα βάρη να τα πληρώσει τώρα το μεγάλο κεφάλαιο που τα δημιούργησε και όχι τα συνήθη υποζύγια που πληρώνουν μια ζωή. Της επιστρέφουμε το σχέδιο νόμου ως απαράδεκτο και βαθιά αντιλαϊκό».