Νέα

Κάλεσμα της ΠΟΣ-ΟΑΕΕ για τα συλλαλητήρια

  Το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας  Συνταξιούχων ΟΑΕΕ,  που συνεδρίασε στις 14 Οκτωβρίου 2015, αποφάσισε ομόφωνα  την συμμετοχή των συνταξιούχων στα συλλαλητήρια για την απόκρουση της επίθεσης της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στην Κοινωνική Ασφάλιση και την φοροεπιδρομή στα λαϊκά στρώματα.

Τα συλλαλητήρια γίνονται:

1) Την  Παρασκευή, 16 Οχτώβρη 2015, στις   6.30μ.μ στην Ομόνοια.

2) Στις 22 Οχτώβρη 2015 σε όλες τις πόλεις της χώρας.

3) Στις 12 Νοέμβρη 2015 σε όλες τις πόλεις της χώρας.

Στο προσκλητήριό της η ΠΟΣ ΟΑΕΕ τονίζει: «Διεκδικούμε και στοχεύουμε στην αποκατάσταση των συντάξεων, την στήριξη της υγείας, της παιδείας και την απομάκρυνση της φοροεπιδρομής. Καλούμε όλους τους συνταξιούχους να συμμετέχουν σε όλα τα συλλαλητήρια προστατεύοντας και τα δικαιώματα των παιδιών  και των εγγονών μας».

Συλλαλητήρια για τα δώρα

Το ΔΣ της ΠΟΣ-ΟΑΕΕ επαναβεβαίωσε τον προσανατολισμό της Ομοσπονδίας στην αγωνιστική κατεύθυνση που χαράζει η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα (ΣΕΑ) των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων (ΣΣΟ) ΙΚΑ – ΕΛΤΑ – ΔΗΜΟΣΙΟΥ – ΟΣΕ – OAEE – ΝΑΤ – ΟΤΑ – ΠΟΣΕ-ΟΑΕΕ .  Απαντώτας  σε ερώτηση για τις υποσχέσεις του ΣΥΡΙΖΑ για τη χορήσηση της 13ης σύνταξης σε συνταξιούχους με σύνταξη μικρότερης των 700 ευρώ, ο πρόεδρος της ΠΟΣ-ΟΑΕΕ Παντελής Τάτσης ενημέρωσε ότι η ΣΕΑ των ΣΣΟ προσανατολίζεται σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις μέσα στο Νοέμβρη με αίτημα την καταβολή της 13ης και της 14ης σύνταξης.

Η πλειοψηφία των συμβούλων που πήρε το λόγο υπογράμμισαν ότι η πολιτική που ασκείται σήμερα δεν διαφέρει σε τίποτε από εκείνη που ακολούθησαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις και συγκυβερνήσεις. Υπήρξε προβληματισμός για το πως θα αρθεί η δυανάλογη αγωνιστική διάθεση με τις απαιτήσεις για την επίλυση των οξυμμένων προβλημάτων.

Καθολική ήταν η κατακραυγή για το «μπάχαλο στην υγεία». «Το Πρωτοβάθμιο Εθνικό Δίκτυο Υγείας (ΠΕΔΥ) είναι γυμνό από γιατρούς, ενώ τα επαρχιακά νοσοκομεία έχουν καταντήσει Κέντρα Υγείας» αναφέρθηκε χαρακτηριστικά.

Μετά από πρόταση του προέδρου του Συνδέσμου Συνταξιούχων ΟΑΕΕ Πάτρας και Περιχώρων Βασίλη Πεσματζόγλου το ΔΣ της ΠΟΣ-ΟΑΕΕ αποφάσισε το επόμενο, 9ο Απολογιστικό Συνέδριο της Ομοσπονδίας να γίνει στην Πάτρα, τον Ιούνη του 2016.