Νέα

Κάλεσμα της Ένωσης Συνταξιούχων ΟΑΕΕ Αθηνών για την κινηποίηση στην πλατεία Κλαυθμώνος

Η Ένωση Συνταξιούχων ΟΑΕΕ Αθηνών & Περιχώρων καλεί τους συνταξιούχους να πάρουν μέρος στην κινητοποίης, την Τρίτη 20 Νοέμβρη 2018, στις 11 π.μ., στην πλατεία Κλαυθμώνος. « Μαζί μας, θα έχουμε και τους συνταξιούχους από την Πελοπόννησο, τη Στερεά Ελλάδα και τα Νησιά» αναφέρει η Ένωση και τονίζει: «Με τη ΜΑΖΙΚΗ μας συμμετοχή διεκδικούμε:

  • ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ όλων των Αντιασφαλιστικών Νόμων και των Νόμων Κατρούγκαλου.
  • Να δοθούν ΑΜΕΣΑ αυξήσεις  σε όλες τις συντάξεις, και να  ορισθεί η κατώτερη σύνταξη στα 600€υρώ.
  • ΟΧΙ στη μείωση του αφορολόγητου και στην περικοπή των οικογενειακών επιδομάτων , του ΕΚΑΣ, και των συντάξεων χηρείας.
  • Να αποδοθούν συντάξεις σε όσους συνταξιούχους έχουν οφειλές στον ΟΑΕΕ, με βάση τα χρόνια που έχουν πληρώσει και όχι να οδηγούνται στο σφαγείο των 360€.
  • Δημόσιο σύστημα κοινωνικής Ασφάλισης. ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ δημόσια –δωρεάν Υγεία για όλους. ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ και ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ κάθε εμπορευματοποίησης.
  • Άμεση απόδοση των Δώρων.
  • Να αποδοθούν άμεσα, χωρίς αιτήσεις – Δικαστήρια και προαπαιτούμενα, όσα ακόμη η κυβέρνηση αυθαίρετα  παρακρατεί σε Κύριες-Επικουρικές συντάξεις και στην εισφορά αλληλεγγύης, Να εφαρμοστούν ΤΩΡΑ όλες οι Δικαστικές αποφάσεις που προβλέπουν επιστροφές σε όλους τους Συνταξιούχους.

Συνταξιούχοι,

Η λύση και προώθηση των αιτημάτων μας απαιτεί ΜΑΖΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ στη Συγκέντρωση.

Μην πιστεύετε σε προσδοκίες και ψέματα που καλλιεργούνται από την κυβέρνηση, μεγάλα δικηγορικά γραφεία και Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.

Η Δικαστική διεκδίκηση είναι ένας λαβύρινθος, που ο Συνταξιούχος που εμπλέκεται χάνει χρόνο και χρήμα. Υπάρχει ήδη απόφαση του Συμβουλίου Επικρατείας από τον Ιούνη του 2015, η οποία λέει ότι πρέπει να δίνονται κανονικά τα Δώρα μας και οι παρακρατήσεις των Νόμων 4093 και 4051/12. Όμως η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ δεν την εφαρμόζει με πολιτική απόφαση.

ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΝΑ ΕΧΕΤΕ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΣΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ!!

Η Δικαιοσύνη ΔΕΝ είναι ανεξάρτητη από την Κυβέρνηση, η οποία δεν μπορεί να ξεφύγει από το Σύμφωνο σταθερότητας και τα ματωμένα πλεονάσματα. Δεν μπορεί και δεν θέλει να αλλάξει τη δημοσιονομική πολιτική της. Εμείς όμως με τη δύναμη, που  μας δίνει ο αγώνας μας, μπορούμε να τους αναγκάσουμε να μας δώσουν πίσω όσα δικαιούμαστε. Να ικανοποιήσουν τα αιτήματα μας!»