Νέα

Η ΟΒΣΑ καταγγέλλει και καλεί στη συγκέντρωση στην Ομόνοια

Η Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αθήνας (ΟΒΣΑ) με ανακοίνωσή της καταγγέλλει τη βαρβαρότητα των ΜΑΤ σε βάρος των συνταξιούχων και καλεί στη συγκέντρωση που οργανώνει τη Δευτέρα, 10.10.2016, στην Ομόνοια ώρα 6 μμ.

Στην ανακοίνωσή της η ΟΒΣΑ αναφέρει: «Καταγγέλλουμε την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ που σαν απάντηση στη διαμαρτυρία των συνταξιούχων ενάντια στις περικοπές των συντάξεών τους, είχε τα δακρυγόνα και τις δυνάμεις καταστολής.  Η επίθεση των ΜΑΤ, με χρήση χημικών, κατά των συνταξιούχων,  ήταν, όπως και οι άλλες των προηγούμενων κυβερνήσεων , η συντεταγμένη απάντηση ενός κράτους που υπερασπίζεται τα συμφέροντα  του μεγάλου κεφαλαίου σε βάρος  των μικρών αυτοαπασχολούμενων ΕΒΕ, της νεολαίας, των μικρών αγροτών, της φτωχής λαϊκής οικογένειας, ενώ την ίδια στιγμή σπρώχνει στην ανέχεια τους απόμαχους της δουλειάς.

 

Είναι εκδήλωση του  χαρακτήρα μιας πολιτικής που αντιμετωπίζει σαν εχθρούς τους εργαζόμενους, τους άνεργους, τους συνταξιούχους, τους νέους. Εχθρούς των συμφερόντων μιας τάξης και ενός συστήματος που επιβάλλει δια πυρός και σιδήρου την πολιτική του. Την πολιτική της Ε.Ε , των μονοπωλίων και των υπηρετών της.

 Κάνει όμως ένα μεγάλο λάθος, η κυβέρνηση! Οι συνταξιούχοι, οι πατεράδες και οι παππούδες μας, είναι απόμαχοι της δουλειάς όχι όμως και του  Αγώνα!  Εμείς οι μικροί και αυτοαπασχολούμενοι ΕΒΕ,  ακολουθούμε τα βήματα τους, ενώνουμε τις δυνάμεις μας, με τους συνταξιούχους και τους αγώνες τους, παλεύουμε για μια ζωή με  βάση τις σύγχρονες ανάγκες μας.

Διαδηλώνουμε τη Δευτέρα 10 Οκτώβρη 2016 ενάντια στα αντιλαϊκά μέτρα που πλήττουν τους μικρούς αυτοαπασχολούμενους ΕΒΕ. Διαδηλώνουμε ενάντια στην ασύλληπτη φοροληστεία που εξαφανίζει το εισόδημά μας. Διαδηλώνουμε ενάντια στις κατασχέσεις σπιτιών, λογαριασμών. ΔΙΝΟΥΜΕ ΜΑΖΙΚΟ ΚΑΙ ΔΥΝΑΜΙΚΟ ΠΑΡΟΝ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ της ΟΒΣΑ, ΔΕΥΤΕΡΑ 10 ΟΚΤΩΒΡΗ ΣΤΙΣ 6 ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΣΤΗΝ ΟΜΟΝΟΙΑ».