Νέα

ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΟΑΕΕ ΑΘΗΝΩΝ: Κάλεσμα για την απεργία στις 28 Νοέμβρη 2018

«Πάρτε μέρος ΜΑΖΙΚΑ στη συγκέντρωση στις 28 Νοέμβρη 2018 ημέρα Τετάρτη, ώρα 10 π.μ., στην Ομόνοια και οδό Αθηνάς γωνία» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Ένωση Συνταξιούχων ΟΑΕΕ Αθηνών και Περιχώρων και τονίζει: «Ο Αγώνας μας, είναι μονόδρομος για την επίλυση και προώθηση των αιτημάτων μας. Η κατάθεση του προϋπολογισμού από την κυβέρνηση για το 2019 δείχνει ότι η αντιλαϊκή πολιτική θα συνεχιστεί στο ΔΙΗΝΕΚΕΣ.

 Παραμένουν όλοι οι αντιλαϊκοί νόμοι των μνημονίων, οι πάνω από 20 περικοπές στις συντάξεις, όπως στις συντάξεις χηρείας, το κόψιμο του ΕΚΑΣκαι άλλοι. Παραμένουν οι συντάξεις πείνας και όλη η πολιτική που καταδικάζει τους συνταξιούχους στη φτώχεια και την εξαθλίωση.

Η κυβέρνηση αναστέλει τη μείωση των συντάξεων, όμως τα κονδύλια στον προϋπολογισμό προστίθονται από τη μείωση κοινωνικών δαπανών.

Μειώνεται κατά 300 εκατομμύρια η χρηματοδότηση των Νοσοκομείων.

Καταργούνται δαπάνες για φάρμακα, για κοινωνική πρόνοια. Αυξάνει τη φορολογία στο πετρέλαιο θέρμανσης, τον ΕΝΦΙΑ, προχωράει σε πλειστηριασμούς και κατασχέσεις  και παίρνει πολλά άλλα αντιλαϊκά μέτρα.

Ταυτόχρονα μειώνει τη φορολογία στις μεγάλες επιχειρήσεις, τους επιδοτεί με ζεστό χρήμα, τους απαλλάσσει από τις ασφαλιστικές εισφορές, τους εξασφαλίζει φτηνό ρεύμα, φτηνά μεροκάτα, ελλαστικές σχέσεις εργασίας και πολλά άλλα προνόμια στο όνομα της ανάπτυξης.

Συνταξιούχοι,

με την κυβέρνηση συμφωνούν και όλα τα κόματα που υπηρετούν τα συμφέροντα των μεγάλων επιχειρηματιών και ακολουθούν την πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Οι διαφορές τους, είναι ξένες προς τα λαϊκά συμφέροντα, τσακώνονται για το ποιος θα εξυπηρετήσει καλύτερα τα συμφέροντα του κεφαλαίου.

Η κυβέρνηση για να χτυπήσει τις λαϊκές αντιδράσεις που γεννά η βάρβαρη αντιλαϊκή πολιτική , επιστρατεύει τα ΜΑΤ, τη δικαιοσύνη, την καταστολή, επιστρατεύει τον κυβερνητικό συνδικαλισμό, όπου καλλιεργεί ψεύτικες προσδοκίες και αυταπάτες για επιστροφή και ανάκτηση απωλειών στις συντάξεις, μέσω των αιτήσεων και των δικαστηρίων, στέλνοντας το μήνυμα ότι δεν χρειάζονται Αγώνες και πολύ περισσότερο Αγωνιστικά Σωματεία.

Συνταξιούχοι

ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΜΑΣ!

ΜΑΖΙΚΟΠΟΙΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΜΑΣ!

Συνεχίζουμε με αποφασιστικότητα, ενισχύουμε την αντοχή μας. Ο Αγώνας μας είναι δίκαιος .

Υπερασπιζόμαστε τη ζωή τη δική μας και των παιδιών μας».