Νέα

ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΤΗΣ ΠΟΣ-ΟΑΕΕ: «Συνεχής αγώνας για συντάξεις, υγεία και τα δικαιώματα των παιδιών και εγγονών μας»

Ευχές για υγεία και αγωνιστικό το 2018 περιλαμβάνει η πρώτη εγκύκλιος πρός τα σωματεία μέλη της που ετοίμασε για το νέο έτος η ΠΟΣ-ΟΑΕΕ για τα σωματεία μέλη της. Επίσης συνοδεύεται με την υπενθύμιση ότι στο πρώτο τρίμηνο του 2018 πρέπει να γίνουν οι Γενικές Συνελεύσεις στα σωματεία.

Ολόκληρη η εγκύκλιος έχει ως εξής:

« Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συνταξιούχων ΟΑΕΕ χαιρετίζει τους χιλιάδες συνταξιούχους όλης της χώρας που αψηφώντας τις καιρικές συνθήκες, τα προβλήματα του ταξιδιού εκατοντάδων χιλιάδων χιλιομέτρων, αλλά και από την θάλασσα έφτασαν στην Αθήνα για να πάρουν μέρος στην Πανελλαδική συγκέντρωση των συνταξιούχων.

Η Πανελλαδική συγκέντρωση των συνταξιούχων στην Αθήνα στις 15-12 -17 ήταν μια μαζική, μαχητική, καλά οργανωμένη αγωνιστική εκδήλωση από την αρχή μέχρι το τέλος της. Οι συνταξιούχοι όλης της χώρας συντεταγμένοι στα  μπλοκ των Σωματείων της ΣΕΑ με αγωνιστικό παλμό  στην συγκέντρωση  προσθέτοντας ακόμη μια ιστορική αγωνιστική σελίδα στην δράση του συνταξιουχικού κινήματος.

Ακόμα και το πενιχρό επίδομα δόθηκε κάτω από την πίεση του αγώνα όλο αυτό το διάστημα,όπως και η κουτσουρεμένη επιστροφή από την παρακράτηση του 4% του ΕΟΠΥΥ επί του αρχικού ποσού της σύνταξης και όχι του πραγματικού.

Οι συνταξιούχοι κάνουμε  καθαρό προς κάθε κατεύθυνση ότι είναι σε αγωνιστική ετοιμότητα  και επαγρύπνιση στο δρόμο του αγώνα. Δεν πρόκειται να νομιμοποιήσουμε στην συνειδησή μας κανένα αντεργατικό , αντισυνταξιουχικό, αντιλαϊκό μέτρο που έχει ψηφισθεί, και θα διεκδικήσουμε ότι μας έχει αφαιρεθεί μέχρι τέλους.

Θα αγωνιστούμε μαζί με τα παιδιά μας και τα εγγόνια μας που είναι και το αγωνιστικό κομμάτι της κοινωνίας. Δεν θα επιτρέψουμε την κατάργηση της συνταγματικής κατοχύρωσης της απεργίας και της αγωνιστικής διαμαρτυρίας.

Συνάδελφε-σσα Πρόεδρε,

Σας ευχόμαστε σ’εσάς, τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου σας, τις οικογένειές σας και σε όλα τα μέλη του Σωματείου σας να είστε πάντα καλά  με υγεία και αγωνιστικό 2018.

Για την  ενίσχυση του συνδικαλιστικού κινήματος , δεν επιτρέπεται να υπάρχουν Σωματεία μόνο για να υπάρχουν. Τα Σωματεία όταν δημιουργούνται έχουν σκοπό την προστασία των συνταξιούχων. Αυτοί είναι οι λόγοι ύπαρξης των Σωματείων στους συνταξιούχους του ΟΑΕΕ τους υπαγορεύουν ο αστικός κώδικας και τα καταστατικά τους. Με την ευκαιρία αυτή θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι είναι επιτακτική ανάγκη να προσαρμοστούμε και στις καταστατικές μας υποχρεώσεις όπως:

1) Χρειάζεται  προσοχή με τα λογιστικά οικονομικά των Σωματείων όσον αφορά της καταχώρησης στα λογιστικά βιβλία του Ταμείου, πιστεύουμε ότι είναι απαραίτητη η συνεργασία με έναν φοροτεχνικό  και την ΠΟΣ-ΟΑΕΕ.

2) Στους καταθετικούς λογαριασμούς των Σωματείων να απαλειφθεί το φαινόμενο να είναι σε όνομα (Πρόεδρος – Γραμματέας- Ταμίας) και να είναι  στο όνομα του Σωματείου. Η κατάθεση ή ανάληψη να γίνονται από τον Ταμία με την υπογραφή (εγγράφου) του Προέδρου και του Γραμματέα. Σε αυτόν τον λογαριασμό θα καταθέτουμε και σαν Ομοσπονδία τα χρήματα που αναλογούν σε κάθε Σωματείο από την παρακράτηση του ΟΑΕΕ για την ενίσχυσή του από την ΠΟΣ-ΟΑΕΕ.

3) Να κόβετε Απόδειξη του Σωματείου και να την στέλνετε στην Ομοσπονδία (από την ενίσχυση ΠΟΣ -ΟΑΕΕ παρακράτηση ΟΑΕΕ) . Η απόδειξη αυτή απαραίτητα πρέπει να έχουν στο επάνω μέρος τον τίτλο του Σωματείου, αριθμός Απόδειξης, ημερομηνία, Υπογραφές Προέδρου, Γραμματέα, Ταμία και την στρογγυλή σφραγίδα του Σωματείου. Στο φάκελο που εσωκλείεται την απόδειξη να αναγράφεται ο τίτλος της Ομοσπονδίας «Πανελλήνια Ομοσπονδία Συνταξιούχων ΟΑΕΕ» και να είναι συστημένη επιστολή.

4) Να τηρούνται απαραίτητα τα καταστατικά βιβλία των Σωματείων όπως πρακτικών, εγγραφή μελών, ταμείου, πρωτοκόλλων κλπ. Και όλα τα εξερχόμενα έγγραφα να έχουν την υπογραφή του Προέδρου και του Γραμματέα.

5) Στο πρώτο τρίμηνο του 2018 πρέπει να γίνουν οι Γενικές Συνελεύσεις στα Σωματεία. Εκτός από την έγκαιρη ενημέρωση προς την Ομοσπονδία και την ημερομηνία διεξαγωγής της Γ.Σ. θα πρέπει μετά απαραίτητα (καταστατικά άρθρα) να σταλούν στην Ομοσπονδία οι οικονομικοί απολογισμοί και η έκθεση της Ελεγκτικής Επιτροπής. Παρακαλώ να έχουμε όσο γίνεται καλύτερη συνέπεια ιδιαίτερα στην υλοποίηση άρθρων  του καταστατικού για την καλύτερη λειτουργία της οργάνωσης των Σωματείων και της Ομοσπονδίας μας, καθώς και τα καταστατικά των Σωματείων (τροποποιημένα  σαν ΟΑΕΕ).

6) Για την άμεση ενημέρωση των Σωματείων και βελτίωση των επαφών Ομοσπονδίας – Σωματείων,  θα πρέπει όλα τα Σωματεία να έχουν ΦΑΞ και όσα μπορούν (e-mail), ενημερώστε την Ομοσπονδία.

Η συνεχής αυξανόμενη συμμετοχή  συνταξιούχων στις εκδηλώσεις της ΣΕΑ δείχνουν ιδιαίτερα στην τελευταία στις 15/12/17 στην Αθήνα ότι ενωμένοι μπορούμε να τους σταματήσουμε και να αποκρούσουμε τις αντιλαϊκές πολιτικές ανοίγοντας το δρόμο εμείς με τα παιδιά και τα εγγόνια μας,  για σταθερή εργασία – δικαιώματα και προστασία στην απεργία, με δημόσια και δωρεάν παιδεία, υγεία, και αξιοπρεπείς συντάξεις.Ο αγώνας συνεχίζεται μέχρι την τελική νίκη».